Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The War Is On Tour

19-03-07 11:40:51 / door nielsdebruijn / band: Born from pain / concert: 18-03-07 - First blood & born from pain - Pul, De - Uden

En de aanval vond op zondag 18 maart plaats in de Pul, Uden. Ondanks dat deze sterke package slechts tweemaal in Nederland speelt en dit de enige datum in het zuiden was, twijfelde ik een beetje over het aantal soldaten dat zich aan zou melden voor deze avond.

Die twijfel was behoorlijk ongegrond, of alle regimenten helemaal vol zaten weet ik niet precies, maar veel scheelde het niet.

De eerste aanvalsgolf werd geleid door de Zuid-Limburgse strijdkrachten van 37 StabwoundZ. Aan hen de zware taak de eerste golf te leiden.
Eind vorig jaar brachten zij hun nieuwste wapen uit om mee te vechten: A Heart Gone Black. De metalcore van de band is met deze cd en de nieuwe bassist Remco (ex Isle of Man) tot een nieuwe hoogte gestegen, ver boven het debuut Embrace Solitude uit.

En met deze nieuwe nummers en een paar oude beukt StabwoundZ op de zaal in. Met de podiumpresentatie van deze band zit het zoals altijd wel goed, Remco springt als een waanzinnige in het rond, drummer Roy lijkt weer met een extra paar armen te drummen, Servé speelt ook lekker energiek en zanger Mike maakt het totaalplaatje af.

Ook de gekozen set is uitstekend, de hardste nummers van de nieuwe plaat met de toppers van de vorige worden zeer strak en met verve gespeeld. Alleen jammer dat Flesh and Blood (in gewijzigde vorm) ietsje minder strak ging en minder goed overkwam dan de rest.
Gelukkig stonden er al genoeg mensen voor deze opener, want deze band verdient absoluut ruime aandacht.

Nadat de eerste strijders al afgevoerd werden (al dan niet wegens trappen tegen het hoofd in de pit) en de rest de kat uit de boom had gekeken was het tijd voor de Belgische mannen van The Setup.

Met genoeg ervaring in de aderen (denk dan niet alleen aan de tour met Ramallah en Death before Dishonor vorig jaar maar ook aan de overleveringen van WOI die deze jongens met de paplepel hebben binnengekregen) stonden zij tegen een dikke overmacht aan publiek.
Ook The Setup heeft een korte tijd terug hun nieuwste tactieken uitgebracht op GSR genaamd Minister of Death, die behoorlijk goed ontvangen werden.

Ook deze gasten walsten met hun barricade van metalcore over het publiek heen, wat de nodige chaos in de pit en aan de randen ervan teweeg bracht.
Hele strakke band die in combinatie met een wilde live show, imponeert met brute harde en pompende nummers. Er wordt gelukkig veel geschoten met nummers van de nieuwe plaat, want die klinken vet genoeg. Ook The Setup weet te overtuigen, en terecht!

Hierna heeft men, net zoals in voorgaande oorlogen, de hulp ingeroepen van Amerikanen. Ondanks dat de Nederlandse inbreng mij imposant genoeg leek kwamen de rakkers van First Blood, Uden binnenvallen.
Vorige keer dat ik deze band zeg was het in een te lege grote zaal van de Effenaar, als support van Agnostic Front. Toen kwam de hardcore totaal niet over.
Gelukkig was deze manoeuvre een stuk succesvoller. Het stond stampensvol om First Blood een waardige tegenstander te geven en die hebben ze gekregen. Gekker dan dat hadden we het deze avond nog niet meegemaakt.

First Blood is qua hardcore te vergelijken met Terror (niet verwonderlijk). In de kleine atmosfeer gaat het helemaal los.
Hoogste gezagsorgaan Carl Schwartz weet precies hoe je het publiek moet opzwepen tot de grootst mogelijke hoogtes. De rondvliegende armen en benen zijn dan ook niet van de lucht.
Hele vette band die op een slagveld van deze grootte het best tot zijn recht komt.

Hierna, toen iedereen bijna aan het eind van zijn Latijn was moesten we het nog opnemen tegen de Nederlandse giganten, het leger dat deze confrontatie zonodig uit moest lokken: Born From Pain.

Een van de laatste keren met de briljante generaal Che, deze man is het strijden moe en zal per 1 april de gelederen verlaten. Heel erg zonde, want tijdens zijn 10 jaar durende staat van dienst heeft hij Nederland flink op de kaart gezet als mogendheid om rekening mee te houden. Carl van First Blood zal hem tijdelijk vervangen, wat er daarna gebeurd is nog onduidelijk. Op 29 juni trouwens zijn laatste strijd, inclusief acties van ex-BFP leden.

Jammer van de POTC intro, ik hoef niet zo nodig een theatrale intro song bij hardcore bands (Dio is een ander verhaal). Ondanks dat ook Born From Pain net een nieuw arsenaal heeft gelanceerd worden we (verrassend genoeg, althans voor mij) aangevallen met alleen maar oudere wapens. En dat was echt heel cool. We voelen inslagen van Rise or Die, New Hate, Day of the Scorpio, Here Lies Civilisation, Final Nail, Reclaiming the Crown, Immortality, Death And The City. Heel cool.

Born From Pain had een flinke aanhang meegenomen, een groot deel van de ex-soldaten van de band waren er ook, Che liet mensen meer dan eens meebrullen, er werd zelfs gecrowdsurfd en dat maakte het tot een chaotische strijd.
Deze band hoefde voor Nederland niet meer te bewijzen wat zij waard waren in oorlogstijd (straks met een nieuwe generaal natuurlijk wel) maar trekt deze avond nog eens alles in de kast.

Onbetwist de headliner van de avond!


Reacties

Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 19-03-07 20:27:12
hahaha, fucking cheesy, die oorlogstaal in een review.

na twee zinnen is de grap er wel af hoor.
Gepost door: ifor Gepost: 19-03-07 20:49:30
ik vond het hele stuk grappig, maar dat jonaz graag zeurt is al langer bekend... :P
Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 19-03-07 23:30:36
vind ik mooi!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 19-03-07 23:35:40
Gepost door ifor op 19-03 om 20:49ik vond het hele stuk grappig, maar dat jonaz graag zeurt is al langer bekend... :P

Jij hebt dan ook geen gevoel voor humor :-P.
Gepost door: marnix Gepost: 19-03-07 23:47:43
Zeuren of niet... Ik vind het WEL een leuk idee om het zo te doen (zeker ook vanwege BFP's affectie met 'war'), maar het had van mij wel ietsje beter gekund/ gemogen...

Verder? Toffe bands!! Ik las laatst zoiets als dit: "Aen duh volchenduh sawng chaot uijt neer djeemie fande meurtsj". Altijd weer glimlachen om die aankondigingen en alleen daarom al een gemis!! Verder is het geen bekende van me, maar van horen zeggen een prima kerel en uit eigen ervaring een puike frontman! Ik ben benieuwd naar den vervangert!!
1e keer dat ik ze ooit zag openende ze voor Backfire! (headliner) en Discipline, geloof ik... Toen werden de nummers al 'sawng' genoemd. Een waar gemis :-(
Gepost door: wegottaknow Gepost: 20-03-07 00:00:16
Oudere wapens en dan "Rise Or Die" & "New Hate" noemen?
Gepost door: pureandsimple Gepost: 20-03-07 00:22:35
Ik heb alleen de 2 gangstyle releases in de kast en daar staan die tracks niet op. Dat zegt eigenlijk al genoeg, want die tracks kunnen dan hooguit 2 jaar oud zijn én zijn op majorlabel Metalblade uitgekomen. Maakt verder geen zak uit, maar tis wel slordig inderdaad...

Hoe gaaf waren die uitvoeringen van 'when we were kings' op de EHCP's altijd?!! Iedere keer weer weggeblazen!
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 20-03-07 09:40:36
Aangezien In Love with the End alweer uit 2005 is vind ik dat persoonlijk ook oude nummers.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 20-03-07 10:21:55
2005? nog geen 2 jaar oud dus? Achja, tis maar wat je oud vind natuurlijk :-)
Gepost door: frank Gepost: 21-03-07 00:16:46
hele vette avond!
Gepost door: wegottaknow Gepost: 21-03-07 23:30:54
Ik meen opgevangen te hebben dat ze Fallen Angel speelden? Dan praat je over oude nummers :)
Gepost door: marnix Gepost: 22-03-07 11:41:51
Cool waren die porno intro's met die kreunende R&B-hoertjes ook!! Was dat lil' Kim?? Ik weet het eigenlijk niet eens...

ALLES van Immortality is natuurlijk KLASSIEK (en in mijn boekje 'reclaiming the crown' ook nog wel) Ookal is het geluid op de latere werkjes een heel stuk beter. Eigenlijk vind ik dit een hele toffe band...
Gepost door: nielsdebruijn Gepost: 22-03-07 13:41:14
Ja dat van Fallen Angel klopt. Immortality is een erg vette MCD. Op mijn re-release staat ook Rise and Ruin, ook een heel lekker nummertje.
Eigenlijk vind ik BFP ook een hele toffe band Marnix.
Gepost door: gerrit Gepost: 22-03-07 16:01:04
Ik heb er eigenlijk nooit veel mee gekund. Paar keer live gezien en dat vond ik wel tof op zich maar op plaat trek ik het vrij slecht. Denk gewoon niet mijn cup of tea
Gepost door: marrkus Gepost: 25-03-07 13:36:08
Gepost door jonazdeponaz op 19-03 om 20:27hahaha, fucking cheesy, die oorlogstaal in een review.

na twee zinnen is de grap er wel af hoor.


Jij was toch die nicht die in de break out stond
Gepost door: jonazdeponaz Gepost: 25-03-07 16:23:19
Gepost door marrkus op 25-03 om 13:36
Gepost door jonazdeponaz op 19-03 om 20:27hahaha, fucking cheesy, die oorlogstaal in een review.

na twee zinnen is de grap er wel af hoor.


Jij was toch die nicht die in de break out stond



Ja. So what?!
Gepost door: gerdje Gepost: 26-03-07 21:54:50
Gepost door marrkus op 25-03 om 13:36
Gepost door jonazdeponaz op 19-03 om 20:27hahaha, fucking cheesy, die oorlogstaal in een review.

na twee zinnen is de grap er wel af hoor.


Jij was toch die nicht die in de break out stond


Dude, houd dan gewoon je mond. Heeft ten eerste totaal niets te maken met de reactie van Jonas. Heb je verder iets te compenseren, broekie!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact