Good Charlotte - Morning Revival

19-03-07 17:45:43 / door mano-revolver / band: Good Charlotte / album: Good Charlotte - Morning Revival (2007)

Good Charlotte - Morning Revival

Good Charlotte is weer terug en hoe! De band komt met hun nieuwe singel Keep Your Hands Of My Girl weer regelmatig voorbij op radio en televisie en zonder dat ik ook maar een enkele andere track van de nieuwe plaat had gehoord was ik er al weg van. Vol verwachting klopte mijn hart dan ook toen het nieuwe album op de deurmat plofte. Want ondanks dat het niet echt punkrock is om te zeggen ben ik al jaren fan van de band.

Velen van jullie zullen zich dan misschien ook afvragen wat een review van de band, die met het nummer Lifestyles Of The Rich And The Famous zich definitief op de kaart zette in Nederland, op een site als Punx.nl doet. Ik kan me die reactie ook wel voorstellen. De band die voorheen nog door kon gaan als een poppy punkrock band heeft zich verder ontwikkeld en de sound gaat veel dieper als voorheen. Naast de gebruikelijke rock instrumenten heeft het keyboard binnen de sound van Good Charlotte een prominentere rol gekregen en dit geeft de band net weer die extra dimensie. Het maakt het geluid een stuk voller en het klinkt bovendien erg tof.

Maar aan de andere kant is er ook weer helemaal niets veranderd. Good Charlotte staat nog steeds garant voor erg catchy nummers en op Good Morning Revival is dit ook niet anders. Stuk voor stuk staan er nummers op die het goed zullen doen op de dansvloer, concert of festival. Ik heb dan ook geen zogenaamde 'fillers' op het album kunnen ontdekken. De band is voor dit album dan ook met 30 nummers de studio ingegaan en ondanks dat ik de andere tracks niet heb gehoord heeft de band qua songs een uitstekende keuze gemaakt. Het album luistert lekker weg, duurt bijna drie kwartier en voor je er erg in hebt zit je er alweer de gehele middag naar te luisteren.

Enige twee minpunten die ik dan ook aan deze schijf kon ontdekken waren het gebrek aan teksten binnen het toch 16(!) pagina tellende boekje. Foto's zijn leuk, maar ik lees liever ook een keer de teksten door. Gelukkig bied internet hier in uitkomst. Het andere minpuntje is dat Europa qua bonustracks weer naast de pot pist. Onze Japanse vrienden krijgen twee bonustracks (een remix van Keep Your Hands Of My Girl en Face The Strange). Maar ook hier bied internet uitkomst, hoewel het ook tof is om die gewoon op een originele CD te hebben. Maar dit is azijn zeiken.

Want niet alleen in de kledingscene leveren de gebroeders Madden goed en gaaf werk af (DCMA Collective, voorheen MADE Clothing), ook op muzikaal gebied weten ze zich al meer dan tien jaar staande te houden en levert Good Charlotte met Good Morning Revival weer prima werk af. Ondanks de lichte muzikale verschuiving zal de sound de trouwe fan nog steeds bekoren en zal Good Morning Revival ongetwijfeld ook een hoop nieuwe liefhebbers aanspreken. Ik ben er in ieder geval één van!

Trachkist:
01. Good Morning Revival
02. Misery
03. The River
04. Dance Floor Anthem
05. Keep Your Hands Off My Girl
06. Victims Of Love
07. Where Would We Be Now
08. Break Apart Her Heart
09. All Black
10. Beautiful Place
11. Something Else
12. Broken Hearts Parade
13. March On

EPIC RECORDS | SONY BMG

Score: 84/100

<< A.C.A.B. - This Is The A.C.A.B. Open Season - Step by step >>

Reacties

Gepost door: ifor Gepost: 19-03-07 19:40:49
Dit heeft nog minder met punk te maken dan die Destine release.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 19-03-07 23:34:28
Gepost door ifor op 19-03 om 19:40Dit heeft nog minder met punk te maken dan die Destine release.


Dit is in ieder geval wel een stuk beter dan die Destine release.
Gepost door: marnix Gepost: 19-03-07 23:52:33
hehe, daar heeft ie je :-)

Maar voor de duidelijkheid: beiden geen punk.
Gepost door: ifor Gepost: 20-03-07 01:24:59
@mano: daar twijfel ik absoluut niet aan
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 13:08:20
Gepost door mano-revolver op 19-03 om 23:34
Gepost door ifor op 19-03 om 19:40Dit heeft nog minder met punk te maken dan die Destine release.


Dit is in ieder geval wel een stuk beter dan die Destine release.


DAT LIJKT ME NIET!!!
Gepost door: laer Gepost: 20-03-07 13:08:54
Staan toch wel leuke nummers op de cd ja.
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 13:18:03
ik heb nog es even die recensie van destine opgezocht.... maar daar weiger je iets over te schrijven, terwijl een de andere recensenten wel over dat solo project van die millencolinzanger schrijft (dat menig traan in mijn hol doet springen) das ook geen punk!!!

niet erg consequent!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 13:43:08
Ik heb de review over het solo project van de Millencolin zanger niet geschreven.
Sterker nog, ik schreef toen nog niet eens voor Punx.nl.
Dus wat is je punt?
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 13:54:36
nou ja je spreekt in die destine review over een redactie..... dus ik dacht mss dat jullie waar je wel en niet over schrijft (qua stijl) op elkaar afstemmen!!!
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 13:56:50
als dat niet zo is dan is het een naieve gedachte van me ...... als dat wel zo is dan is het niet heel consequent! das mn punt!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:05:27
Misschien moet je wat minder janken en de review van Destine niet uit zijn verband trekken.
De enige keer dat ik in die review het woord 'redactie' in de mond nam is omdat ik mij afvroeg waarom een 'poprock' CD naar de redactie werd gestuurd.
Daarom begrijp ik ook niet waarom er teruggegrepen word naar Destine.
Destine is in de verste verte niet te vergelijken met Good Charlotte.
Vergeleken met Good Charlotte is Destine een kinderkoor dat de schoenen van de broertjes Madden nog niet mag poetsen.
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 14:24:51
Gepost door mano-revolver op 20-03 om 14:05
Misschien moet je wat minder janken

Vergeleken met Good Charlotte is Destine een kinderkoor dat de schoenen van de broertjes Madden nog niet mag poetsen.



sterke punten zeg!! ik ben overtuigd ..... pfffff .....
Gepost door: flummox Gepost: 20-03-07 14:31:21
Geen idee wat dat hele destine is..... maar good charlotte zuigt aars..

Das mijn mening, en daar wilde ik het bij laten, dank je wel!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:34:33
Gepost door markerman op 20-03 om 14:24
Gepost door mano-revolver op 20-03 om 14:05
Misschien moet je wat minder janken

Vergeleken met Good Charlotte is Destine een kinderkoor dat de schoenen van de broertjes Madden nog niet mag poetsen.



sterke punten zeg!! ik ben overtuigd ..... pfffff .....


Ik hoef dan ook niet met sterke punten te komen omdat er ook geen tegen mij gegeven worden ;-).
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 14:37:39
je bedoelt vast: " het is allemaal te moeilijk voor me, dus verlaag ik het niveau wat, mark"

moehahaha
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:41:10
Wat jij wil.
Jij begint over hoe ik redactie gebruik in de Destine review en ik leg je uit in welke context dit gelezen moet worden.
Jij reageer daar vervolgens niet meer op, dus wellicht is het allemaal wat te moeilijk voor jou.
Maar goed, je komt dan ook uit Groningen en speelt in CSI, dus ik begrijp het wel. No worries.
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 14:44:07
Gepost door mano-revolver op 20-03 om 14:41Wat jij wil.
Jij begint over hoe ik redactie gebruik in de Destine review en ik leg je uit in welke context dit gelezen moet worden.

in welke context? ik luister........

Maar goed, je komt dan ook uit Groningen en speelt in CSI, dus ik begrijp het wel. No worries.


daar heb je me!


Gepost door: flummox Gepost: 20-03-07 14:44:21
Gepost door mano-revolver op 20-03 om 14:41Wat jij wil.
Jij begint over hoe ik redactie gebruik in de Destine review en ik leg je uit in welke context dit gelezen moet worden.
Jij reageer daar vervolgens niet meer op, dus wellicht is het allemaal wat te moeilijk voor jou.
Maar goed, je komt dan ook uit Groningen en speelt in CSI, dus ik begrijp het wel. No worries.

HO es laat CSI der even buiten.... en groningen ook!!! Ik wens niet betrokken te worden in een duscussie van pleps volk!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:44:29
Weet ik.
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 14:49:48


Gepost door mano-revolver op 20-03 om 14:44Weet ik.


ik dacht dat jij onze grootste fan was!! je mag mijn schoenen wel poetsen iig!
Gepost door: flummox Gepost: 20-03-07 14:52:17
Godver Laat CSI derbuiten!!! Stelletje apen... beetje ruzie maken om Good Charlotte !!! Ga dan lekker een inhoudelijk discussie voeren over MSN ofzo......
Maar laat de facade die zichzelf CSI noemt in zijn waarde!!!!!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:55:23
Yeah, laten we het weer over Good Charlotte hebben.
Fuck Destine en fuck CSI ;-0.
Gepost door: markerman Gepost: 20-03-07 14:56:49
ok.... good charlotte vind ik kut!!!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 20-03-07 14:59:14
Zeg dat dan in het vervolg gewoon!
Gepost door: cleany Gepost: 21-03-07 16:44:29
wat een hoop blablabla...

G.C. is gewoon een kutband en daarmee uit!
Gepost door: henk-jan Gepost: 22-03-07 18:15:30
Ach, er zijn zoveel kutbands joh. Ik noem een CSI
Gepost door: leej Gepost: 23-03-07 00:57:02
Ik vind het een leuke cd! Niet punk, maar wel leuk!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 23-03-07 16:22:42
Leej weet.
Gepost door: leej Gepost: 23-03-07 19:40:02
Ik weet! haha jeweet.
omg 0.o
Gepost door: coldpromises Gepost: 28-03-07 22:39:36
Best aardige cd, wat serieuzer dan eerst, maar ach :)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew