Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Big D & The Kids Table - Strictly Rude

20-03-07 14:55:09 / door ifor / band: Big D & The Kids Table / album: Big D & The Kids Table - Strictly Rude (2007)

Big D & The Kids Table - Strictly Rude
Ska is dood! Deze slogan is mij als skafan al zo vaak om de horen gegooid dat ik het bijna begin te geloven. Na de third wave of ska begin jaren negentig zijn er bands als Reel Big Fish, Less Than Jake en Mad Caddies opgestaan die inmiddels vele albums afhebben en standaard zalen als de Melkweg uitverkopen.

Een band die zich altijd in de subtop van dit genre ophield van Big D & The Kids Table. Deze band uit Boston heeft het altijd op zijn eigen manier gedaan en dat pakte vooral uit in gruwelijk veel touren. Twee jaar zijn ze dakloos geweest, omdat ze toch enkel op tour waren. In Amerika zijn ze daardoor nu graag geziene gasten, wat ook blijkt uit hun laatste tour met Anti Flag en Alexisonfire.

En nu, 2007, is Europa eindelijk aan de beurt. Ze begonnen het jaar als support van De Dropkick Murphys door heel Europa. Deze week komt hun nieuwe album en in mei touren ze een maand het continent plat.

En dan de CD. Deze is volledig volgegooid met maar liefst vijftien nummers. En het gaat overal over en alle kanten op. Het eerste nummer 'Steady Riot' is een uptempo skanummer met weinig punk erdoor wat over hun drive voor de muziek gaat. Iets wat de rode lijn van dit album is, want ook Raw Revolution (meer reggae) en Strictly Rude gaan over dit onderwerp. Noise Complaint is een leuk skapunknummer dat typisch is voor de sound van Big D en skapunk in het algemeen. Een ander hoogtepunt van de CD zijn Breaking The Bottle (over drankproblemen) en Fly Away, wat beiden skapunknummers zijn. Daarnaast staan er ook veel langzame nummers op, waardoor het tempo af en toe een beetje verloren gaat. Maar na de CD meerdere keren geluisterd te hebben begin ik ook deze nummers te waarderen.

Dit is zeker de beste plaat van Big D en het is beter dan de laatste plaat van Reel Big Fish of Less Than Jake. Voor iedereen die vindt dat ska(punk) nog niet dood is!

Score: 79/100

<< Open Season - Step by step BALZAC - Paranoid Dream Of The Zodiac >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 21-03-07 08:07:28
oh wat haat ik ska...
Gepost door: ifor Gepost: 21-03-07 09:39:50
ik wist niet dat je ook Nederlands kon en als het genre je niet bevalt reageer je toch niet!
Gepost door: davidpoison Gepost: 21-03-07 12:23:08
als ik het woord ska hoor, kan ik niet anders...hmmm...niets tegen je review....
ik kan dus echt wel Nederlands. Toch nog toegegeven aan een ongeletterde en het Engels maar laten varen, heb ik daar spijt van zeg...
Gepost door: yankee Gepost: 21-03-07 16:26:03
stonden inderdaad in het voorprogramma van the dropkicks. Vond ze toen best aardig. Later de gehele discografie te pakken gekregen. Klinkt erg goed moet ik zeggen. ik hou er wel van.
Gepost door: kc78 Gepost: 21-03-07 19:34:42
Meteen maar even wat nummers gedownload, dat ik hier nog niet eerder van gehoord heb, toffe band waarbij je "ska" wel heel breed moet zien. LA.X vind ik een geweldig nummer, weet niet of die ook van deze plaat komt maar ga zeker even snuffelen of ik er meer van kan gaan beluisteren.
Gepost door: ifor Gepost: 21-03-07 22:23:29
we got no style, we're strictly rude.

Maar zoals ik al zei mikken ze erg op het RBF/LTJ/MC/MMB...
Gepost door: gijsjeradijsje Gepost: 22-03-07 17:43:26
volgens mij issie niet zo goed als how it goes, maar ik ga hem wel halen wanneer ze in dordt zijn :D Af en toe krijg ik wel het idee van "kijk ons eens arm en getalenteerd zijn" maar dat zijn ze dan ook eigenlijk wel. En over dat van ska, ik vind ze meer punk dan ska dus dat mag wel hier gepost worden lijkt me.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact