Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Longway - Come 'n get it!

21-03-07 19:42:16 / door davidpoison / band: Longway / album: Longway - Come 'n get it! (2007)

Longway - Come 'n get it!

Wat kan myspace toch een formidabel medium zijn! Een tijd terug kreeg ik een 'request' van Brian Longway en z'n band. Na het beluisteren van de mp3's op hun site viel ik zowat van m'n stoel!

Om het kort samen te vatten, ben je verslingerd aan bands als Social Distortion, Welt, Reno Divorce en Automatic 7, dan ben je VERPLICHT deze band een kans te geven!

Akkoord, Brian z'n stem lijkt als twee druppels water op die van Jason Cooper (Welt) en qua imago lijkt de bandleider wel heel erg op ene Mike Ness, maar laat dat vooral de pret niet drukken!

Fantastische melodieuze punkrock (Orange county style), gemengd met een vette rock 'n roll attitude doen me watertanden naar meer! Het is echt ongelooflijk dat Longway dit debuut in eigen beheer aan de man moet brengen...net als de boezemvrienden van Welt (ooit nog op BYO en Golf records) is de band verplicht het DIY aan te pakken. Begrijpe wie kan, want Longway heeft alles in zich om massaal te gaan doorbreken in de Amerikaanse punkrockscene.

'Fade to grey', 'Torn apart' en 'Ton of bricks' zijn pure O.C. punk krakers, terwijl 'Angels never answer' en 'Light on in the hallway' echt alle nekharen overeind doen staan. Wat een koningsnummers!

De repeatknop blijft ingedrukt en ik denk dat dat nog wel zo'n tijdje zal blijven duren ;)

Geef deze gasten een zak geld en genoeg studiotijd en ze blazen alle concurrentie weg...

Social Distortion heeft er een ferme concurrent bij als Longway zich verder blijft ontwikkelen!

Rest mij enkel nog te zeggen: COME 'N GET IT!!

Score: 93/100

<< Volxsturm - Lichter Meiner Stadt Good Charlotte - Fast Furure Generation >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 22-03-07 10:47:50
Ik vind het prima tunes, dat zeker! Maar mij bekruipt een beetje het idee van 'WEER een Social D. rip-off??' waardoor ik niet echt met heel veel zin blijf hangen bij deze band... Misschien ben ik niet groot genoeg liefhebber van dit soort bands, ofzo... of ik heb het gewoon even gehad deze sound.

Er zijn genoeg kids die er geen genoeg van kunnen krijgen en ik dig zelf ook een Welt, Reno Divorce etc. prima maar ik luister toch liever dingetjes die net een iets andere hoek in slaan dan exacte copies maken (oud-labelgenoten van je zoals Dirty Water of een band als the Generators of The Bones luister ik liever namelijk)
Gepost door: mano-revolver Gepost: 22-03-07 11:54:40
93 punten voor een band die noch het niveau van Welt noch Social D haalt is wel erg veel!
Gepost door: davidpoison Gepost: 22-03-07 12:20:58
met die social D. rip offs vind ik het best nogal meevallen hoor...hoeveel zijn er? Die dan echt in dat exacte straatje liggen...bovengenoemde bands, dat is het zowat, en dan kan je de pech hebben dat je stem klikt als Mike Ness... Vind juist te weinig van die bands met een steengoede zanger.
The Generators en co. vind ik ook super, maar totaal anders. die 93 punten zijn dikverdiend hoor. Ik vind deze cd iets minder dan Brand new dream van welt, maar dan weer veel beter dan 'broken'. Qua productie heeft de band het geld van Social D. niet, dus daar kan je geen vergelijking trekken vind ik. Dit is gewoon m'n favoriete subgenre in punkrock, 't zal dat wel zijn zeker, kan me al goed voorstellen dat andere mensen het maar niets vinden, geen probleem ook..;)
Gepost door: mano-revolver Gepost: 22-03-07 12:27:49
Er zijn inderdaad in vergelijking tot andere grote punkrock bands maar weinig Social D 'rip offs'.
Naar mijn mening komt dat ook omdat het een hele gevaarlijke sound is om te 'kopieëren'.
Je moet die soul, die pijn, die oprechtheid zoals Mike Ness op 'White Light...' in je stem hebben en dat mis ik bij de MP3's van Longway op hun Myspace.
Gepost door: marnix Gepost: 22-03-07 13:32:59
ik denk dat Mano precies bewoord wat ik eigenlijk bedoel. Die beleving (niet alleen bij de band, maar ook wat ik er zelf bij beleef) mis ik vaak... Ik ga zeker deze band checken en misschien groeit een hele plaat wel sneller dan een paar tracks op myspace (dat lijkt me wel namelijk) maar ik wordt in ieder geval niet meteen gegrepen door deze band...
Gepost door: davidpoison Gepost: 22-03-07 17:31:32
je menig zal veranderen....ze hebben de productie niet van SD... ik weet wat je wil zeggen...maar haal de cd even via interpunk ofzo en luister eens naar light on in the hallway...dat is magistraal en dan zal je de beleving horen die je bedoelt mano!
Gepost door: henk-jan Gepost: 22-03-07 18:13:50
Als groot liefhebber van Social Distortion zal ik, als ik weer thuis ben, wel even luisteren naar deze band. Ben toch wel benieuwd.
Maar of ze in de buurt komen van SD of bijvoorbeeld Welt, dat vraag ik me af.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 23-03-07 13:37:25
En neefje, wat is je mening?
Gepost door: davidpoison Gepost: 23-03-07 21:51:31
ik ben inmiddels verslaafd aan de cd...zo goed!
Gepost door: henk-jan Gepost: 28-03-07 18:33:41
Gepost door mano-revolver op 23-03 om 13:37En neefje, wat is je mening?


Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om naar ze te luisteren. Doe ik vandaag of morgen wel eventjes en dan kom ik erop terug.
Gepost door: henk-jan Gepost: 31-03-07 18:15:35
Net even geluisterd. Geinig bandje, maar niet zo heel bijzonder als ik eerlijk ben. Ik heb het idee dat de zanger iets teveel de zanger van Welt probeert te imiteren.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact