Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Kalles Kaviar - Lime Time

26-03-07 12:24:29 / door mano-revolver / band: Kalles Kaviar / album: Kalles Kaviar - Lime Time (2006)

Kalles Kaviar - Lime Time

Volgens mij was er iemand jarig bij het Zwitserse Leech Records want dit is al het derde album dat we deze week van het label recenseren (Skafield en Open Season gingen voor) en een vierde CD (Snitch) zit ook al in de planning. Maar degene die echt wat te vieren hebben is de band Kalles Kaviar. Volgens de bijgevoegde biografie bestaat de band 10 jaar (wat niet klopt, but let's play dumb) en levert met Lime Time inmiddels alweer hun derde volledige plaat af voor Leech Records.

Het 9-koppige orkest brengt een mix van traditionele ska, rocksteady en oude reggae en doet dit met stijl. De afwisseling tussen accentloze mannelijke en vrouwelijke leadvocals maken het geheel af. In totaal staan er vijftien tracks op het schijfje waarvan er drie (Bluebirds Flying Over, What More Can I Say en Last Laugh) covers zijn. Met Jamaicaanse helden uit het verleden durf ik Kalles Kaviar niet te vergelijken. Echter doen ze wel hun best om zo traditioneel over te komen, maar voor een vergelijking missen ze de rauwheid die de bands/artiesten uit de Jamaicaanse ghetto's wel hadden.

Normaal ben ik dan ook niet zo'n fan van skamuziek, de enige bands die me na al die jaren nog écht weten te boeien zijn de Pietasters en de Skoidats. Maar met het zonnetje op je bol, een sigaar in je mik en een Breezer ananas in je rechterhand doet dit soort zomerse muziek het toch altijd wel goed. Helaas voor Kalles Kaviar zijn de zomers hier kort en daardoor is het schijfje in huize Revolver beperkt houdbaar.

Tracklist:
01. Take A Little Love
02. Cool Down Greedy Man
03. Bluebirds Flying Over
04. Lime Time
05. One Thousand And One
06. Time Will Tell
07. Hit Me Like A Hailstorm
08. Sugar In Your Soul
09. Nobody Knows
10. Gunboat Beach
11. What More Can I Say
12. Oh Daddy
13. Don't Let This Love Die
14. You Stole the Summer
15. Last Laugh

LEECH RECORDS

Score: 70/100

<< Good Charlotte - Fast Furure Generation Various Artists - Circus Punkabilly (the sickest show on earth continues...) >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 26-03-07 13:00:21
Toen ik in Zweden was kwam ik een Dominatrix tegen die 10 jaar in Washington had gewoond en die had de zanger van de Pietasters als vaste klant. Zijn turn-on was getrapt te worden tegen z'n piemel (niet tegen z'n zak overigens!)
Geniale chick, met SUPERCOOLE verhalen! Sindsdien heb ik die 'awesome mixtape' plaat weer helemaal herontdekt!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 26-03-07 13:07:11
Haha, nice!
Gepost door: gerrit Gepost: 27-03-07 17:51:42
Gepost door marnix op 26-03 om 13:00Toen ik in Zweden was kwam ik een Dominatrix tegen die 10 jaar in Washington had gewoond en die had de zanger van de Pietasters als vaste klant. Zijn turn-on was getrapt te worden tegen z'n piemel (niet tegen z'n zak overigens!)
Geniale chick, met SUPERCOOLE verhalen! Sindsdien heb ik die 'awesome mixtape' plaat weer helemaal herontdekt!


damn. auw

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact