Fuel From Hell - Fill You Up With Five Star Gasoline

26-03-07 16:25:58 / door pureandsimple / band: Fuel From Hell / album: Fuel From Hell - Fill You Up With Five Star Gasoline (2007)

Fuel From Hell - Fill You Up With Five Star Gasoline

Ik vind het altijd wel effe fijn om iets totaal NIET vernieuwends op te zetten. Metname rock-'n-roll is een uitstekend genre om in deze behoefde te voorzien zonder dat het muzikaal inferieur wordt. Neem nu bijvoorbeeld dit combo pizzabakkers. Deze Italianen verzuipen zichzelf niet in technisch gepiel, maar brengen recht voor z´n raap rock-'n-roll waarbij openlijk geflirt wordt met glam en eem duidelijke liefde voor punk en oude (hair)metal ten gehore komt. De combinatie van stijlen ligt mij lekker in het gehoor en ik betrap mezelf erop dat ik vanaf de eerste noten al mijn hoofd meeschud op de maat. Ja, dit is een prima plaatje geworden! Zeker rauw genoeg om al de die-hard hardrockers aan te spreken, meezingbaar genoeg om de punks een tijdje zoet te houden en swingend genoeg om de normalo's aan het dansen te zetten. Een formule die mij in ieder geval wel aanspreekt.
Je kunt Fuel From Hell misschien nog het beste vergelijken met een Backyard Babies of Hardcore Superstar. OK, de Zweden hebben misschien een extra scheutje hairmetal en glam door hun rock-'n-roll soep, maar de smaak zal zeker bevallen bij de liefhebbers van dat genre. Waar ik de Babies soms zie verzuipen in een overdosis van glam en eyeliner hebben deze gasten volgens mij allang door dat ze geen Skid Row, RATT of Warrent gaan worden en hebben de uiterlijke poespas dan ook achterwege gelaten. Dit werkt mijns inziens positief op de sound en algehele vibe rondom de band.
Het tempo op de plaat wisselt van flink uptempo tot ruige midtempo stampers. Uiteraard staat er ook een enkele powerballad op, zoals dat ook altijd gedaan werd door de groten in de jaren 80. Wat van mij eigenlijk niet zo hoeft, maar stiekem dig ik die tracks toch altijd wel en dus heb ik er eigenlijk niets over te klagen.
Het is trouwens niet alleen glamrock wat de klok slaat, want omdat de sound dusdanig stevig is denk ik dat ook de liefhebbers van bijvoorbeeld een Motörhead of een Hellacopters hier ook wel mee uit de voeten kunnen. Ondanks dat deze gasten uit Italië waarschijnlijk nooit groot zullen worden zie ik toch, met flink wat touren, wel een toekomst in deze band, want er zijn genoeg mensen die graag bands in dit genre zien die ook zonder eyeliner en de tong in de wang flink weten te rocken. Groots is het allemaal niet maar in een klein en naar zweet en bier stinkend zaaltje zullen deze heren best eens vriend en vijand kunnen verrassen met een flinke bak hardrockende herrie. Trouwens; in de auto met de knop flink in het rood en het bedaal op de grond doet dit plaatje ook prima z´n werk. Laat die verkeersboetes maar weer komen!

Score: 72/100

<< Various Artists - Circus Punkabilly (the sickest show on earth continues...) The White Barons - Up All Night With >>

Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 26-03-07 17:35:38
Vind dit ook wel een okay schijfje!
Gepost door: marnix Gepost: 26-03-07 19:39:43
Prima plaat indeed. lastig om een score geven voor dit soort dingen omdat de 'grijze middenmoot' dusdanig breed is dat het eigenlijk ook zo richting de 80 punten hadden kunnen zijn.. maar dat laat ik aan bands over die toch wat meer knaken in de productie hebben gestopt of waar het boekje er beter uitziet ofzo... In ieder geval een tof bandje!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 26-03-07 20:05:09
Ik moest ooit een special over Go Down Records voor Up Magazine schrijven.
Krijg ik ten eerste 3 knaken cd's toegestuurd, en dit waren nog eens gekopieerde cd's met gekopieerde opdruk en een gekopieerd hoesje ook.
Wat dat betreft een hele vooruitgang! haha
Gepost door: marnix Gepost: 26-03-07 20:10:06
We zijn dus ooit nog semi-collega's geweest, vent??! (waarschijnlijk niet in dezelfde tijd geschreven voor UP, maar toch)
Waarom schrijf je daar nu niet meer dan? (of doe je dat nog wel?)

Vreemd genoeg heb ik nooit iets met dat blad gehad. Tuurlijk zijn ze wel SPRONGEN vooruit gegaan tov de eerste uitgaven, maar ik kan er nog steeds weinig mee. Geef mij maar Mass Movement (uit Engeland) en maandelijks nog ff een aardschokje lezen op 't werk.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 26-03-07 20:30:05
Volgens mij ben jij begonnen toen ik wegging.
Waarom ik daar niet meer voor schrijf kan ik beter niet op een forum schrijven! haha
Gepost door: marnix Gepost: 26-03-07 20:43:49
check check, doublecheck ;-)

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew