The Tossers - Agony

02-04-07 10:21:59 / door myrte & trinus / band: The Tossers / album: The Tossers - Agony (2007)

The Tossers - Agony

Ierse folk is nog steeds hip in de punkscene. Komt het even goed uit voor The Tossers. Zij leverden namelijk  voor  St. Patricks Day hun nieuwste album, vol catchy wiskey-songs en Ierse singalong, af.

 

Al vijftien jaar knutselt The Tossers aan hun Ierse folkpunk. Met invloeden van bands als The Pogues weten ze lekkere Iers-klinkende nummers neer te zetten. Ook op hun zevende album, Agony zijn deze invloeden duidelijk te horen.

Afwisseling is het sleutelbegrip op het album. Zowel muzikaal als tekstueel. De muziek varieert van opzwepende folkpunk tot traditioneel klinkende Ierse muziek. Klinkt goed zou je denken, want een beetje diversiteit is niks mis mee, maar in dit geval is het contrast tussen de nummers wel èrg groot. Te groot eigenlijk.

 

Dit maakt dat het album niet kan fungeren als achtergrondmuziek; daarvoor zitten er te veel punk-achtige nummers in. Maar ook als ‘feestalbum’ is het net niet geschikt, gezien het grote aantal rustige nummers.
Tekstueel gezien is dit contrast minstens zo groot. Maar op dit gebied pakt het wel positief uit. Het zijn niet alleen goede tijden, maar ook slechte. Het is niet alleen gejoel over wiskey zuipen. Ook serieuze levenskwesties komen aan bod.

 

Liefhebbers van bands als Flogging Molly, Dropkick Murphys en The Pogues zouden een poging kunnen wagen om het te checken op ‘leukheid’, maar verwacht van het album als geheel niet veel bijzonders.

 

Tracklist:

01. Never Enough

02. Pub And Culture

03. Shade

04. Did It All For You

05. The Sheep In The Boots

06. Not Forgotten

07. Siobban

08. Traps And Ultimatums

09. Leopardstown Races

10. Claddagh

11. Where Ya Been Johnny?
12. Not Alone
13. Political Scum
14. Romany
15. Movin' On
16. The Nut House
17. Be

 

CD op Victory Records.

Score: 55/100

<< BALZAC - Split CD-Single w/ Bela B. The Better Offs - Talk is silver, guns are gold >>

Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 02-04-07 11:09:41
Deze gasten kunnen wat mij betreft gemakkelijk mee met al die ierse hoempapa crapola. Ik vind er zelf weinig aan, maar muzikaal zijn de album wel goed.
Afwisseling is ALTIJD een sterk punt in mijn boekje.
Gepost door: henk-jan Gepost: 02-04-07 23:39:01
Ik trek over het algemeen die ierse folkpunkhoempapapatermoeskroen niet echt. Vooral omdat ze op elk festival wel spelen en er zoveel debielen op afkomen.
Gepost door: marnix Gepost: 03-04-07 09:20:44
album=albums

ennuh helemaal met HJ eens over de debielen. Ik trek dat ook slecht (ookal vind ik het wel weer cool dat die kids zo enorm uit hun plaat gaan)
Gepost door: zappa Gepost: 03-04-07 20:31:49
skyclad vind ik best te pruimen...

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew