Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Better Offs - Talk is silver, guns are gold

02-04-07 22:12:00 / door kc78 / band: The Better Offs / album: The Better Offs - Talk is silver, guns are gold (2006)

The Better Offs - Talk is silver, guns are gold

“The city of white trash, techno and imbreds”; kortom Rotterdam, is al enige jaren ook een goede broedplaats voor de Nederlandse punkrockscene. Net als stadgenoten The Apers, borduren The Better Offs sinds 2002 ook door op de drie-akkoorden theorie van the Ramones.

Na de EP “Smash hits” uit 2004 is “Talk is silver guns are gold” het eerste full length-album. Let wel dit album is al sinds half mei 2006 uit maar verdient toch wel even de aandacht. Temeer omdat de huidige bezetting van The Better Offs slechts uit 4 man bestaat en er dringend behoefte is aan een nieuwe drummer. In 2006 traden de heren al rond de 40 keer op ondermeer met bands zoals Same Day Service en Chixdiggit. Reden genoeg om voor de achtergebleven bandleden het bijltje er niet bij neer te gaan gooien.

 

Het twaalfnummers tellende album opent up-tempo met “Cage of Losers”; een ode aan hun geboorte grond. Dat liefde, of beter gezegd, mislukte relaties altijd goed zijn voor inspiratie komen in de twee volgende tracks aan de orde in “1993” en “Judy’s words”. “It’s not a sin to separate” is een beetje een breekpunt op de cd, de luisteraars die in de eerste tracks nog niet overtuigd zijn van de kwaliteiten van The Better Offs zorgt er misschien voor dat je gaat denken dat verder luisteren niet loont.

 

Gelukkig volgt hierop “Same old song (different melody)” en vrolijkt de hele plaat meteen weer op. Van af dat moment wordt de plaat ook met ieder nummer steeds beter. Naast het experimentele keyboarddeuntje is er op het album ook plek voor een chello in “Another year older”. “United states of you” en “Do whatever you want” vormen samen de afsluiter van het album wat ook zeker meerdere luisterbeurten verdient om een goed oordeel te kunnen vellen.

 

The Better Offs hebben het talent om zich nog verder te gaan ontwikkelen. Dus is zeker een band om in de gaten te gaan houden. Als debuut album is “Talk is silver” Guns are gold” zeker geen verkeerde start, maar misschien waren ze met nog een EP met de beste tracks van deze plaat nog beter af geweest.  

 

K©78

 

Voor meer info en het beluisteren van enkele tracks:

http://www.betteroffs.com/
www.myspace.com/betteroffs

 

 

Score: 75/100

<< The Tossers - Agony - Swan songs for broken voices >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact