Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Frontkick - The Cause Of The Rebel

10-04-07 11:55:25 / door pureandsimple / band: Frontkick / album: Frontkick - The Cause Of The Rebel (2007)

Frontkick - The Cause Of The Rebel

Onderleiding van de sympathieke Marti Neurotic probeert Frontkick al enkele jaren vanuit thuisbasis Berlijn de harten van punkrock-liefhebbers wereldwijd te veroveren. Ik zal voor de verandering maar es met de deur in huis vallen: mijn hart hebben ze overwonnen!
Na hun eerste full length, Guitars and Crime, heb ik deze band eigenlijk links laten liggen. Toen speelden ze nog ietswat rauwe streetpunk met een flinke huts spaanstalige tracks. Ik vond die plaat wel tof (vooral die Spaanse tracks), maar toch niet zo indrukwekkend dat ik 'em echt veel gedraaid heb. Live vond ik het altijd erg sterk en ik merkte door de jaren heen dat ze qua stijl een beetje aan het switchen waren, maar heb nooit hun tweede full length, Undergroud Stories, of de splits met Voice Of A Generation en Radio Dead Ones gechecked. Nu; zo'n 4 jaar later na mijn enige Frontkick aanschaf, krijg ik de derde full length van het Berlijnse kwartet te horen. Wat me meteen opvalt is dat de spaanstalige tracks helaas helemaal van het repetoire geschrapt zijn. Jammer. De grootste verandering is overigens op muzikaal gebied. De rauwe punk is vervangen door bijna vrolijke melodieuse deuntjes die hier en daar bijna tegen het poppy aanleunen, maar dan weer met dusdanig veel energie, agressie en overgave neergezet dat het nergens zoetsappig of zwak aandoet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een band als One Man Army. Tja, The Cause Of The Rebel is een album waarbij het spelplezier en positivisme je om de oren vliegt. En dat kan ik persoonlijk wel gebruiken in deze tijd. Het viertal betreedt met deze plaat een afslag naar een pad wat je, naast alle mogelijke vergelijkingen, het meeste doet denken aan de oude engelse meesters als bijvoorbeeld The Clash. Al met al een band die met open vizier al de kanten van punk benaderd en hieruit een hecht en kwalitatief hoogstaand album destilleert. Aanradertje!

 
Tracklist:
01. Blue Tainted Blood
02. Same Old Street
03. Dead'uns
04. Bodybags
05. Untitled
06. Dressed For Success
07. Hold Your Ground
08. Light Up Your Throne
09. She's a Heartache
10. Trash
11. Like Father, Like Son
12. Back For More
13. Off The Rails
14. The Farewell


I USED TO FUCK PEOPLE LIKE YOU IN PRISON RECORDS

Score: 85/100

<< The Meteors - Hymns for the Hellbound Deep Eynde - Bad blood >>

Reacties

Gepost door: lolly Gepost: 10-04-07 14:03:25
de nieuwe nummers rodken als n tiet man!!
Gepost door: pureandsimple Gepost: 10-04-07 14:06:02
Rocken doen ze zeker! En swingen doet het trouwens ook.
Supercoole plaat!!
Gepost door: gerrit Gepost: 10-04-07 17:31:52
Marnix goeie recensie maar ik heb precies het tegenover gestelde, trok die oude plaat en die eerste 7 inch met die andere zanger supergoed! maar die vorige full length viel me heel erg tegen. En wat ik va ndie nieuwe plaat hoorde was ene beetje in het verlengde van die lp. Jammer want guitars and crimes he bik echt grijs gedraaid
Gepost door: marnix Gepost: 10-04-07 18:30:02
iedereen z'n ding natuurlijk...
Ik dig die rockende punk-stilo met die catchy melodietjes nou eenmaal heel erg. Ik denk dat de echte die-hard fans van de eerste plaat met deze plaat ook wel wat kunnen (want het is gewoon een goede schijf)
Gepost door: gerrit Gepost: 10-04-07 19:56:07
als ik hem op vinyll tegen kom scoor ik hem ook zeker wel even hoor. Laatste keer dat ik ze zag spelen deed het me niet zoveel meer. Terwijl ik er eerder heel hard op ging. En guitars and crimes hier echt nog regelmatig voorbij komt. Mijn vriendin trekt die tweede plaat dan wel weer heel erg goed.
Gepost door: ifor Gepost: 10-04-07 20:39:57
bij de laatste NL show vond ik ze er nogal uitgespeeld worden door Shock Nagasaki
Gepost door: jelleonparole Gepost: 10-04-07 21:19:35
Die eerste demo en full length vond ik 'vroegah' (en nog steeds wel) erg gaaf. Die tweede plaat was al een flink stuk minder en ook de liveshows zijn in de tussentijd een stuk minder tof geworden naar mijn bescheiden mening. Maar toch ben ik wel heel stiekum benieuwd hoe deze nieuwe plaat klinkt.
Gepost door: jelleonparole Gepost: 13-04-07 00:14:51
Hmm mp3's op myspace klinken eigenlijk best lekker.
Gepost door: gerrit Gepost: 13-04-07 22:42:55
staan er nu nummers op
is ff luisteren dan
had alleen 1 demo nummer gehoord die klonk wel aardig
Gepost door: henk-jan Gepost: 18-04-07 17:50:43
Ik vergeet steeds die mp3's te checken. Had vernomen dat het wel goed zou zijn. Die vorige plaat heb ik niet eens gekocht, omdat het me niet veel deed.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact