Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Chip Hanna - S/T

24-04-07 13:59:13 / door myrte / band: Chip Hanna / album: Chip Hanna - S/T (2007)

Chip Hanna - S/T

Hij wordt vaak omschreven als ‘de drummer van One Man Army en US Bombs’. Chip Hanna heeft deze beschrijving echter helemaal niet nodig! De beste man heeft zichzelf met zijn countrymuziek inmiddels goed op de kaart gezet binnen de punkrockscene.

Chip Hanna bracht al eerder een aantal albums uit. Soms alleen, soms met andere muzikanten. Dit keer heeft hij ‘the Berlin Three’ bereid gevonden mee te werken aan een album. The Berlin Three bestaat uit leden van Mad Sin: Andy, Tex en Valle.

 

Dat leden van de Duitse psychobillyband meewerken aan het album kan ook in de muziek niet onopgemerkt blijven: Er is een lichte psychobilly twist te horen in de nummers. Het is echter de countrymuziek die overheerst.

Net als de voorgaande albums die Chip Hanna uitbracht, staat ook dit album vol met covers. Nummers die al zo vaak gecoverd zijn, dat het voor mij niet meer duidelijk is van wie het origineel is. Er is echter één nummer dat mij gelijk opvalt: nummer 7, ‘True Believers’. Toen ik die titel op de tracklist zag staan, dacht ik: “Zou het echt?”. En ja hoor, het zou echt: Chip Hanna steekt het nummer van the Bouncing Souls in een countryjasje. Het is even wennen, maar het klinkt geweldig.

Overigens is dat niet het enige nummer dat geweldig klinkt. Alle nummers op het album klinken mij goed in de oren. Het zijn stuk voor stuk vrolijke countrydeuntjes die niet snel vervelen.
Wat mij betreft bewijst Chip Hanna met dit album (dat overigens in 24 uur is opgenomen én gemixt) een artiest pur sang te zijn!

 

Chip Hanna & the Berlin Three spelen op 30 juni in The Rambler, Eindhoven.


CD / LP op I Used To Fuck People Like You In Prison Records

 

Tracklist:

1. Wouldn't Change A Thing
2. Hell To Pay
3. Louisiana
4. Honky Tonk Girl
5. Drinkin' State Of Mind
6. Jesse James
7. True Believers
8. Alexanderplatz Line
9. Just A Cowboy
10.Thinkin' Drinkin' Drivin'
11.Second Wind
12.Arvid's Boogie

Score: 77/100

<< Snitch - Snitch Muff - Horn Attack >>

Reacties

Gepost door: frank Gepost: 24-04-07 15:22:56
Die 'True believers' cover staat ook op z'n myspace. Wel grappig om 'm eens in een ander jasje te horen, maar doe mij toch het origineel maar. Country is dan ook niet echt mijn ding.
Gepost door: effehoor Gepost: 24-04-07 18:49:23
ben benieuwd. ik vind zijn uitvoering van The Way We Were van deadline ook erg sterk.
Gepost door: gerdje Gepost: 25-04-07 08:07:38
IK vond Chip Hanna echt cool vorig jaar in voorprogramma van Real McKenzies....heerlijke covers van John Denver, Johnny Cash en vele andere coutryhelden....Ga zeker even deze plaat oppikken!
Gepost door: gerdje Gepost: 25-04-07 08:15:18
Geniale covers overigens; Jesse James en True believers! Verder een schitterende rauwe/zeurende stem....samen met Scot Vogel en Zoli één van de meest indrukwekkende stemmen voor mij!
Gepost door: jelleonparole Gepost: 26-04-07 01:36:01
Schiet mij maar lek maar ik vind er geen bal aan.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 26-04-07 08:45:31
'Schiet mij maar lek' haha, mooi spul.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact