Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Muff - Horn Attack

26-04-07 09:00:12 / door pureandsimple / band: Muff / album: Muff - Horn Attack (2007)

Muff - Horn Attack

Muff? Huh-huh... Met een viezige glimlach zet ik de eerste punten op papier, ondanks dat er natuurlijk al een band is die The Muffs heet en, overigens niet zonder succes, ook heden ten dage nog de podia onveilig maakt. Ik ben nou eenmaal een fan dus het zij ze vergeven. Zeker als je je plaat Horn Attack gaat noemen. Shit, dit moet wel iets voor mij zijn!
Ik had de band al eens gehoord en, zoals bij zoveel bands met een zangeres, deed het me op het eerste gehoor een beetje denken aan The Donnas. Dat is ook niet zo gek, want net als The Donnas is Muff een meidenband. Of, althans, zo profileren ze zich ondanks dat 60% in de band man is. Mja, als je 2 zangeressen als boegbeeld hebt kan ik begrijpen dat je die ‘gimmick’ uitbuit en dat alle ogen op de appetijtelijk uitziende dames gericht zijn.
Ik kruis mijn vingers en hoop, mede door de titel van de plaat, op helemaal over de top oversexte teksten die over de grootst mogelijke onzin gaan gesteund door goed hard rockende poppy punk. Ik kijk vluchtig door het zeer goed verzorgde cd-boekje, terwijl de cd al opstaat, en zie dat de teksten, een enkeling daargelaten, toch eigenlijk net iets te serieus zijn. Enerzijds is mijn enthousiasme getemperd, maar ik heb nog goede hoop want het klinkt allemaal buitengewoon strak.
Ja, vooral op muzikaal gebied is deze band boven verwachting lekker eigenlijk. Kijk; Muff is Duits, maar klinkt niet zo. Das al een flink compliment in mijn boekje. Bands die lopen te leuren met de ‘kijk ons hete chicks hebben als zangeres’-routine zijn vaak muzikaal bijzonder matig. Met Muff is dat voor de verandering niet het geval. De drie heren van de band zetten namelijk een strakke muur van geluid neer, waar de dames zonder irritant accent gezamelijk bovenuit blehren. Ik dacht aan een bak rammelende pretpunk ala Riplets, maar dit is toch echt meer in de stijl van Bambix en van het latere werk van de Donnas. Dus de roots in de poppunk, maar door meer skills en oefening meer neigen naar rock.
De vrolijke poppy tunes klinken allemaal een beetje bekend en liggen lekker eenvoudig in het gehoor. Ook zijn de nummers redelijk catchy, maar anderzijds ook niet bepaald origineel. De muzikale kwaliteiten kunnen er in ieder geval zeker mee door, maar er zit meer in deze band denk ik. Vooral op tekstueel vlak. Oh ja, volgende keer gewoon je site in het Engels dames en heren! Als je je teksten in het Engels schrijft kan je ook wel je site in dezelfde taal opmaken, lijkt me.

 
01.  You Don’t Know Me
02.  Worst Case
03.  Toy Boy
04.  Over And Out
05.  Early Morning
06.  Pussy Deluxe
07.  Kick Ass
08.  Wake Up
09.  Not A Queen
10.  I’m A Singer
11.  Kiss You Goodbye
 

WOLVERINE RECORDS

Score: 72/100

<< Chip Hanna - S/T Soultamer - The remedy comes in disguise >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact