Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Interview met Strung Out

07-05-07 19:39:33 / door ifor / band: Strung Out

Interview met Strung Out gitarist Rob Ramos.
Door Amit. Groezrock 28-4-2007 

A: Jullie staan op het punt een nieuwe album uit te brengen. Het is al best een tijd geleden dat jullie ‘Exile in Oblivion’ uitbrachten, hoe is het opnemen verlopen? 

R: Het hele opname proces ging erg lekker, we hebben een hoop preproducties gemaakt. We hebben er veel tijd in gestoken en iedereen had een hoop ‘huiswerk’ gedaan voor we de studio ingingen. We hebben rustig aan gedaan, we wilden het proces zeker niet overhaasten, maar daarom vinden wij het een goed album, we zijn er erg blij mee. Er is al een videoclip opgenomen bij een van de songs dus we zijn nu eindelijk klaar. 

A: Hadden jullie nieuwe inspiratie? Nieuwe ideeën voor jullie geluid? 

R: We zijn ‘true’ aan onze roots gebleven –gedaan wat we goed kunnen- wat er dan uitkomt gebeurd gewoon. We voelen ons erg goed en zeker bij de nummers en begonnen dus zelfverzekerd aan de opnames. Omdat we weer met de producer van ‘Exile’ hebben samengewerkt ging dat allemaal ook een stuk soepeler. Hij wist nu wat hij van ons kon verwachten en wij van hem, geen ego’s of zoiets, we hebben gewoon een leuke tijd gehad en veel lol getrapt. Ik denk dat ons nieuwe album al onze gebruikelijke elementen bevat, maar toch anders en nieuw klinkt. 

A: Je hoort duidelijk jullie ‘muzikale evolutie’ terug in jullie vorige albums, is dit nu weer het geval? 

R: Yeah, ik denk zeker van wel. We hebben allemaal andere invloeden en zo, zoals Maiden en zo. 

A: Op Youtube zag ik dat Chris nu ook een hoop gitaar inspeelt, hoe is dat zo gekomen? 

R: Ja, Chris speelt nu een hoop gitaar. De nummers die hij geschreven heeft, moeten op een bepaalde manier worden gespeelt, de manier waarop Chris het geschreven heeft. Dus we hebben hem een hoop van zijn nummer laten spelen, wat erg goed uitpakte.

Chris heeft zelfs een paar solo’s gedaan, trouwens we hebben allemaal gesoleerd en er veel plezier van gehad, een paar ‘back-to-back’ solo’s, die erg goed vielen. Chris heeft heel goed werk verricht op de gitaar(!) Hij is eigenlijk een gitarist die bass speelt, dus elke kans die hij krijgt om gitaar te spelen grijpt ie. Misschien gaan we dat live ook wel zo doen, dat Chris zijn nummers speelt met Jake op de bass, zou een goede show moeten opleveren. 

A: Is er een verschil, voor jullie, tussen het toeren in de states en in Europa? 

R: Moeilijk te zeggen, wij zien Europa niet als een plek waar we groeien. Ik heb geen flauw idee hoe het komt, maar we toeren hier al 15 jaar en elke keer lijkt weer hetzelfde. Het groeit niet maar wordt ook niet kleiner. Er zijn natuurlijk altijd de Die-Hards die onze concerten blijven bezoeken, maar we dringen nauwelijks door tot nieuwe fans, tenzij we festivals doen. Dat doen we hier nu dus ook. We waren hier twee jaar geleden ook al, de promoter belde Jordan laatst en het klikte meteen weer. We toeren een maand in Europa dus we komen vast nog wel langs in Nederland. 

A: Hoe waren jullie ‘Suburban Teenage Wasteland Blues’ jubileum shows? 

R: “Awesome!” Het ging erg goed en we hebben het erg naar onze zin gehad. We hebben nummers van het album gespeeld plus een paar extra’s, de reacties van het publiek was fantastisch. Hopelijk kunnen we dit met elk album doen, na 10 jaar een jubileumshow. Misschien dat het met ‘Twisted by Design’ cool is om ook op ander plaatsten te spelen dan alleen “back home” in de VS. 

A: ‘Element of Sonic Defiance’ klinkt, voor mij, als punkrock vanuit de ruimte. Wat ging er door jullie hoofd bij het maken van dat album, wat was jullie inspiratie? 

R: We wilden altijd al een EP uitbrengen, dit was onze allereerste. We hadden al ‘Crossroads & Illusions’ maar dat waren geen nummers speciaal daarvoor geschreven. Meer een stel songs bij elkaar geraapt en op een EP gedumpt, maar bij ‘Element’ wilde we echt een EP met nummers die met elkaar in verbinding stonden, met dezelfde vibe.

Om eerlijk te zijn zijn we nadat we contact hadden gehad met Groovebox gaan spelen met het idee en er echt iets creatiefs mee gedaan. Uiteindelijk is het een van mijn favoriete albums geworden, van al onze albums dus uitgerekend een EP. Maar zoiets kan ook niet met een ‘full-length’, dat zou langdradig kunnen worden en werkt gewoon niet zo goed. Nu met wat minder nummers heeft het erg goed voor ons uitgepakt. Ik ben erg trots op dat album. 

A: Heb je ooit getwijfeld aan Strung Out? 

R: Nee. Nooit. We hebben nooit echt stil gestaan bij ‘Hoe zal het worden?’ of ‘Wat als we niet goed genoeg schrijven?’, we hebben er altijd vertrouwen in gehad. We zijn altijd erg blij met onze vooruitgang in het schrijven van nummers en zijn altijd zeker van onze songs. We maken altijd een hoop, dus we hoeven het alleen maar te selecteren. We schrijven altijd! Jason schrijft de texten, wij de muziek, zo is het altijd geweest, behalve toen Jim in de band zat en hij zijn eigen nummers schreef. 

A: Hoe was dat voor jou, toen Jim de band verliet? 

R: Het was echt een zware periode, de band voelde niet goed en iedereen was chagrijnig en boos. We hebben er veel over nagedacht en Jim was gewoon het probleem, we hebben hem de band uitgezet en hij was super kwaad op ons, wat ik helemaal begrijp. Het is jammer omdat hij en ik de band zijn begonnen in ’91, dus die hele situatie met hem was erg vervelend. Het is echt moeilijk om met zoiets om te gaan. 

A: Bedankt voor je tijd en dit interview. 

R: We moeten nu echt Rise Against gaan checken!

Strung Out speelt 13 juli in Waterfront en brengt in juni een nieuwe CD uit via Fat Wreck.

Reacties

Gepost door: hairypunkerr Gepost: 08-05-07 16:00:06
In waterfront, dat moet wel mooi worden!
Komt hun nieuw album nou niet uit op vinyl?
Gepost door: hijsoog Gepost: 10-05-07 12:21:38
Hmm ze moeten op Dour staan! 12e of 15e is nog mogelijk.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact