Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Bloodtrial - Bloodtrail vs. Rising TIde

23-05-07 17:32:56 / door pureandsimple / band: Bloodtrial / album: Bloodtrial - Bloodtrail vs. Rising TIde (2007)

Bloodtrial - Bloodtrail vs. Rising TIde

Jaja, tussen die gezellige vlaaienbakkers daar in het zuiden zitten blijkbaar een hoop boze opgefokte mannetjes en vrouwtjes! Villa Optima geeft open huis aan twee semi-locale metalcore bands om beide met 4 tracks de boel op stelten te zetten.
Allereerst is het Bloodtrial die het trucje een beetje afgekeken heeft bij Throwdown en Hatebreed, maar het helaas niet iedere track haalt qua groove en catchyness. Verder niets te klagen over die zwaar lompe gitaarrifs en ritmes, maar ondanks de enorme bak agressie die over me heen dondert is het mij net niet spannend genoeg. Ik weet dat de echte moshaap hiervan door een raam wil springen, maar ik heb het idee dat ik het net iets tevaak gehoord heb en ben een beetje uitgekeken op deze sound.
Nee, geef mij maar de dreigende drums en veelal midtempo gitaarsalvo's van Rising Tide, die zeker raakvlakken genoeg hebben met Bloodtrial, maar met net ietjes meer melodie, swing en originaliteit aan de haal gaan. Vooral de gierende gitaarmasturbatie brengt mijn hoofdje tot knikken. In mijn beleving hadden ze veel meer van die schelle Maiden riedeltjes in hun sound? Ik zal het wel zelf erbij bedacht hebben, maar daar zit duidelijk een gedeelte van hun kracht.
Ondanks dat ik eigenlijk meer de snelheid van Bloodtrial waardeer geef ik de titel van beste band op deze plaat aan de band genaamd Rising Tide. Mja, met een dusdanig goed uitziende digipack kan je sowieso geen enkele band als verliezer aanwijzen natuurlijk!
Voer voor de echte stoere mannen en vrouwen onder ons.


Tracklist:
BLOODTRIAL

01. Blackend Blood
02. Hate
03. Goodbye
04. Treason
RISING TIDE
05. In Tears It Ends
06. When Words Fall Short
07. Memory Lane
08. Heaven's Mandate

Score: 75/100

<< The Generators - Welcome to the end Scarrots - The sound of being lost >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact