Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Death Before Dishonor - Count me in

27-05-07 14:02:24 / door nielsdebruijn / band: Death Before Dishonor / album: Death Before Dishonor - Count me in (2007)

Death Before Dishonor - Count me in

Tijdens het interview dat Frank en ik afgelopen november hadden met Death Before Dishonor’s zanger Bryan wist hij me aardig nieuwsgierig te krijgen naar hun nieuwe album Count Me In. Werden we vorig jaar nog aardig zoet gehouden met de re-issue van Friends Family Forever, nu ligt dan eindelijk Count Me In in de schappen, met prachtig artwork.

Wat de mannen uit de Boston hardcore scene hebben afgeleverd is hard! Een logisch vervolg op Friends Family Forever, waarbij deze cd langer is en waarbij ze net wat meer een eigen stempel op hun geluid drukken.
Als na het intronummer en een verplichte seconde pauze de volledige band inzet kan ik niet anders dan met een grote glimlach op mijn gezicht naar deze cd luisteren. Dat duurt overigens een klein half uur.

Het is hardcore op zijn best, lekker energiek, opzwepend en vooral heel snel en hard, waarbij de teksten die Bryan furieus (die gast is echt heel kwaad) de wereld in slingert een perfecte aanvulling vormen op het geheel.
Soms lijken enkele nummers een klein beetje op elkaar, maar eigenlijk heb ik me daar niet echt aan gestoord, de stijl van hardcore die Death before Dishonor speelt klinkt gewoon erg lekker.
En trouw aan de scene zijn ze ook, getuige het laatste nummer Boston Belongs To Me, een ode aan Boston waarbij een oude bekende ook een toffe bijdrage aan levert. Ik vond het nummer niet zo heel erg tof (het is gewoon te verschillend van de rest van de nummers), maar deze meezinger gaat het live ongetwijfeld heel erg goed doen.

Kortom: alle fans van Friends Family Forever moeten deze cd ook gewoon hebben, omdat alles wat die cd had deze ook heeft, maar dan net een stukje vetter (en beter geproduceerd). Ken je Death Before Dishonor niet maar ben je niet vies van stevige straight to the point hardcore, zou ik je met klem aanraden hier eens goed naar te luisteren. Een van de betere hardcore bands van dit moment, en daar is Count Me In het bewijs van!

Hopelijk komen ze snel weer naar Nederland!

Score: 89/100

<< Scarrots - The sound of being lost The Palookas - Better Live Than Never >>

Reacties

Gepost door: kidsfromthestreet Gepost: 27-05-07 14:51:40
Boston belongs to me klinkt als een rip off van England belongs to me? Ik heb de cd nog niet gehoord, maar misschien is het een cover?
Gepost door: frank Gepost: 27-05-07 17:04:34
ben heel benieuwd naar deze plaat! ga m zeker checken
Gepost door: tsooj Gepost: 28-05-07 11:20:51
ik heb 'm ook..en ik kan niets anders dan het volledig met niels eens zijn,
Gepost door: dothedog Gepost: 29-05-07 14:39:55
Gepost door kidsfromthestreet op 27-05 om 14:51Boston belongs to me klinkt als een rip off van England belongs to me? Ik heb de cd nog niet gehoord, maar misschien is het een cover?


Ja, en niet eens zo'n fantastische.
Gepost door: jelleonparole Gepost: 31-05-07 01:35:51
Haha dat is wel de meest afgezaagde en uitgemolken cover ooit die je kan bedenken.
Niet dat het mij een biet kan schelen, mijn band is het toch niet.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact