Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Murderer's Row - Beer fueled mayhem

05-06-07 16:23:22 / door pureandsimple / band: Murderer's Row / album: Murderer's Row - Beer fueled mayhem (2007)

Murderer's Row - Beer fueled mayhem

Ondanks dat ik ooit in slaap gevallen ben tijdens een Stigmata show (lees: stomdronken tegen een box aan ben gedonderd en niet meer op kon staan) heb ik altijd een zwak gehad voor albums als Do Unto Others en Calling Of The Just. Toen rond de milleniumwisseling, onderleiding van Stigmata frontman Bob Riley, Murderer's Row opgericht werd was ik dan ook zeer benieuwd naar het resultaat. Het kwam mij ter ore dat het ging klinken als een mix van Motörhead, Rose Tattoo en The Business en ik verwachte, mede door de hardcore roots van deze mannen, een soort van Blood For Blood-achtige sound. Toen Theo’s Gangstyle, nu GSR, met Menace To Sobriety op de proppen kwam bleek het een stuk minder hardcore te zijn dan ik in eerste instantie had verwacht. Nee, het klonk als typische Amerikaanse straatrock’n’roll, doorspekt met Oi!, over zuipen en lol hebben. Feestelijke sing-a-long anthems met krachtige teksten en allemaal lekker uptempo en agressief. Denk aan Pressure Point, Whiskey Rebels en The Bruisers ten tijde van Molotov maar dan ietsje meer Rose Tattoo invloeden. Ik was op slag verliefd en ook Urban Shocker doet nog steeds goede zaken in de autoradio.
Wat deze band uit doet steken boven tal van anderen is vooral de speelvreugde/ enthousiasme en de humor. Dat én de enorm energieke manier van spelen zorgt ervoor dat ik me totaal niet stoor aan dingen als gebrek aan originaliteit en zelfs het matige artwork zie ik hierdoor door de vinger. Zó hoort dit soort muziek te klinken mensen! Moddertje vet en recht voor z’n raap. De band lijkt overal schijt aan te hebben en doet lekker wat ze zelf willen. Simpel, hard, opgewekt en doeltreffend. Alsof Discipline ten tijde van Nice Boys Finish Last een paar pilsjes teveel achter de kiezen  heeft. Deze bier aangedreven chaos is een aanradertje voor een ieder die houdt van bier drinken en lol trappen.


Tracklist:
01. Barbrawl
02. Irish Car Bomb
03. Streetpunk
04. Dear Mr. Music Critic
05. Foe
06. Crazy, Sick, Psychotic
07. Manitoba's (feat Jimmy Gestapo)
08. My Heart Is A Clenched Fist
09. One More For The Road
10. Gimmee The Money
11. Ragnarok (feat. Harley Flanagan)

REBELLION RECORDS

Score: 82/100

<< Elconjo - Fully fueled Girugämesh - 13's Reborn >>

Reacties

Gepost door: davidpoison Gepost: 08-06-07 12:29:15
heb enkel de eerste M.R. cd en vond het niet zo best eigenlijk...wat was Stigmata toch goed, bedenk ik dan. Do unto others is echt zo'n goeie hardcore cd, misschien wel de beste ooit op I-Scream verschenen. (samen met de Run devil Run cd's)
Gepost door: marnix Gepost: 08-06-07 13:45:25
Hoeveel bands ken jij die dit trucje doen op deze manier? Ik denk niet zoveel, toch? ;-)
ach, ik kan goed begrijpen dat je deze band maar zo-zo vind, maarruh het enthousiasme, onbevangenheid en de energie... een klasse apart! Ik luisterde (totdat ik deze schijf in handen kreeg) die mini ook nooit en deze schijf is trouwens ook stukken beter! Ik denk dat je er stiekem wel wat mee kan...
Maar tis zeker geen Stigmata!

Gepost door: davidpoison Gepost: 08-06-07 18:07:30
ik vind het nogal streetpunk overkomen en minder rock 'n roll, zoals beweerd wordt. teksten over bier en andere geneugten doen me echt niets...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact