Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

05-06-07 19:59:52 / door mano-revolver / band: / album: - 13's Reborn (2007)

Dat het Duits / Franse Gan-Shin in zeer korte tijd het Japanse Rock genre op de kaart heeft gezet binnen Europa is inmiddels geen nieuws meer. Veel oudgediende zoals Dir En Grey, MUCC, Merry en Balzac zijn inmiddels op plaat uitgebracht maar ook de nieuwe garde zoals The Studs (eerste mini-album komt deze maand uit) en nu ook Girugämesh komen aan bod bij label. Onlangs kocht ik '13's Reborn' van laatst genoemde band voor nader onderzoek.

De biografie omschrijft de band als een mix van metal en hardcore en zou erg op System Of A Down lijken. Okay, het beestje moet een naam hebben en zal daardoor ongetwijfeld beter verkopen bij het westerse publiek maar persoonlijk hoor ik weinig van deze band terug. Girugämesh klinkt in mijn oren als een typische Japanse Rock band en vergelijkingen met het werk van Dir En Grey en MUCC zijn eerder op zijn plaats. Uiteraard komt dit niet alleen door de taal die deze drie bands met elkaar delen, maar ook qua songopbouw (van rustig naar explosief) en zangstijl (van cleane zang tot screams) staan de bands dicht bij elkaar. De originaliteitprijs word hierdoor niet gewonnen, maar minder lekker klinkt het daar absoluut niet door.

'13's Reborn' is namelijk een erg goede en gevarieerde plaat geworden. De muzikanten verstaan hun vak, want ondanks dat Girugämesh zelf nog niet bijzonder lang actief is zijn de bandleden dat wel binnen het genre en dit hoor je absoluut terug. Het album staat vol met hardcore en metal doorspekte Japanse Rock en ook de rustige ballad inclusief gierende solo ontbreekt niet. Persoonlijk hou ik van dit geluid, maar kan me indenken dat de gemiddelde punkrocker die liefde niet zal delen.

Fans van het J-Rock genre kunnen echter een nieuwe band aan hun collectie toevoegen, fans van MUCC zullen Girugämesh met open armen ontvangen. Onbekende die wel naar de meer experimentele vormen van rock, hardcore of metal luisteren kunnen de gok wagen, misschien word je nog verrast.

Tracklist:
01. 13
02. Jarring Fly
03. Shadan
04. Mouja No Koushin
05. Aimai Na Mikaku
06. Robust Conviction
07. Ame To Fukoumono
08. Furubita Syashin
09. Deceived Mad Pain
10. Makai No Yami
11. Owari To Mirai
12. Kaisen Sengen

GAN-SHIN

Score: 80/100

<< Murderer's Row - Beer fueled mayhem The Junior Varsity - Cinematographic >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact