Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Buckcherry - 15

08-06-07 17:50:34 / door davidpoison / band: Buckcherry / album: Buckcherry - 15 (2007)

Buckcherry - 15

Deze is al een tijdje uit, maar verdient hier zeker z'n plaats op punx.nl.

Hou je van tijdloze glam/hardrock met een dikke, vette knipoog naar bands als Guns 'n roses, Aerosmith en een hele rits andere 'foute' 80's LA bands dan moet je bij Buckcherry zijn.

 

De band kreeg in Amerika met z'n debuut een heuse cultnaam bij de grote aanhang van dit 'uitgestorven' genre. Althans dat lijkt het maar, want in werkelijkheid wordt u vriendelijk verzocht de haarlak en de make-up van onder het stof te halen, want glam is weer helemaal hot in Hollywood. Na een desastreuze tweede plaat en een lange pauze is er dan eindelijk '15'.

 

De cleane, Amerikaanse productie is een lust voor het oor en maakt dit plaatje werkelijk af! De clichés worden opgestapeld dat het een lieve lust is, dat kan je voorbijgestreefd en saai vinden, maar dat is gewoon de bedoeling van deze band. De volgetattoeerde zanger 'Joshua Todd' is inmiddels een waar sexsymbool geworden over de plas en staat bekend om z'n teksten die vooral het genot beschrijven van de vleselijke lusten (hmmm…).

 

Ondertussen was de eerste single 'Crazy bitch' een groot succes en is opvolger 'Everything' hard op weg om Buckcherry naar de hoogste top te schieten. Je kan de sound van de band vergelijken met dat van het Zweedse Hardcore Superstar, zij het iets softer en iets bluesiër. Pakkende refreinen, mierzoete ballads ('Sorry', 'Everything') en echte rockers ('So far', ‘Next to you’, 'Broken glass', en 'Pump it up'), het maakt het plaatje compleet.

 

Hier wordt ik nu echt blij van! En nu allen een paar lekkere wijven gaan scoren op de sunset strip!

 

 

 

Tracklist:

01. So far

02. Next to you

03. Out of line

04. Everything

05. Carousel

06. Sorry

07. Crazy bitch

08. Onset

09. Sunshine

10. Brooklyn

11. Broken glass

12. Back in the day

13. Pump it up

 

ELEVEN SEVEN RECORDS

 

Score: 89/100

<< Turbonegro - Retox Joe Coffee - When the fabric don't fit the frame >>

Reacties

Gepost door: pureandsimple Gepost: 09-06-07 09:47:19
Crazy Bitch!! Wat een heerschende track. Ik ben fan!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact