Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Ruiner - Prepare To Let Down

15-06-07 20:44:50 / door nielsdebruijn / band: Ruiner / album: Ruiner - Prepare To Let Down (2007)

Ruiner - Prepare To Let Down

Dit is typisch een cd die je echt vaker moet luisteren voor je de muziek van Ruiner echt op waarde kan schatten. Prepare To Be Let Down (titel slaat op de consequenties van je acties in het leven) is kort, en bij de eerste luisterbeurt is de variatie nauwelijks te onderscheiden en valt vooral de typische zang op.

 

Maar ik kan elke hardcore fan aanraden zich vast te bijten in Ruiner. Zelfs al was je bekend met hun eerdere werk, de band heeft veel progressie gemaakt met hun nieuwste album en een eigen sound ontwikkelt.

De hardcore van Ruiner is vooral erg duister en doet me bij vlagen denken aan hét hardcore album van Converge, Jane Doe, maar dan minder technisch en met meer hardcore!

Zonder dat het overheerst heeft Ruiner behoorlijk wat metal invloeden die erg goed klinken. Wat ook heel erg tof is dat ze je constant op het verkeerde been zetten, er zitten behoorlijk wat tempowisselingen in de nummers en men experimenteert lekker met grenzen. Dit maakt de cd bij de eerste luisterbeurten ook wat lastiger te doorgronden. De variatie is subtiel maar werkt erg doeltreffend, het album klinkt als een geheel, waarbij de afzonderlijke nummers elk hun eigen ding hebben waarmee ze opvallen. De productie levert hierbij uitstekend werk!

 

Van de zang moet je houden en daarom is nummer twee (het eerste nummer is namelijk een intro) misschien wat ongelukkig gekozen. Nu is het één van mijn favorieten, maar het dertig seconden beukende Bottom Line: Fuck You kent een paar kleine onvolkomenheden in de zang. Iets dat komt door de maniakale snelheid waarmee er geschreeuwd wordt, daar zou mijn stem ook van overslaan. Maar laat je niet afschrikken want later valt het enorme bereik op waarmee zanger Rob van zich laat horen. Zijn woede en verdriet (zonder ergens emo te worden, gelukkig) zijn duidelijk terug te horen in zijn stem en teksten.

 

Het artwork is okay, hoewel de lay-out erg simpel en saai overkomt. Maar ga je puur voor de muziek, ben je bereidt je hardcore niet in de standaard hapklare brokken tot je te nemen en wat technische/metal invloeden op de koop toe te slikken?

Dan denk ik dat je erg gelukkig kan worden met het nieuwste wapenfeit van Ruiner. Alleen jammer dat de cd zo verdomde kort duurt, met 21 minuten (inclusief intro en outro), had er van mij nog wel een minuutje of tien achteraan gemogen.

 

Tracklist

01. Prepare To Be Let Down

02. Bottom Line: Fuck You

03. The Lives We Fear

04. That Stone Better Be On Fire

05. 40 Miles North

06. A Song For Beggars

07. Long Time Coming

08. Repetition

09. Choke On It

10. When The Mourning Ends

11. Sleepless

12. Kiss That Motherfucker Good Night

 

BRIDGE NINE RECORDS

Score: 72/100

<< Bang Bang Bazooka - Hell Yeah! RSJ - Gain To Nothing >>

Reacties

Gepost door: frank Gepost: 22-06-07 00:01:24
vette plaat is dit!
Gepost door: antifariot Gepost: 04-07-07 18:22:50
nooit gehoord.. kaft is vet :)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact