Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Ben Weasel And His Iron String Quartet - These Ones Are Bitter

29-06-07 02:51:35 / door mano-revolver / band: Ben Weasel And His Iron String Quartet / album: Ben Weasel And His Iron String Quartet - These Ones Are Bitter (2007)

Ben Weasel And His Iron String Quartet - These Ones Are Bitter

Eerder deze maand reviewde ik al een aantal albums die alleen te downloaden waren via het internet. Dit waren echter re-issues en compilaties en geen nieuwe releases. Deze solo cd van Ben Weasel is dat wel. Ik zal maar gelijk verklappen dat ik dit soort 'digital download' releases erg jammer vind. Het mist de charme van een 'echte' release en waarom zou je een album tegen betaling downloaden als de plaat 30 seconden na release al op de bekendere peer-to-peer netwerken is te vinden? Tevens kan ik mij niet voorstellen dat geen label interesse had in een nieuwe Ben Weasel release en al was dat het geval dan heeft de beste man in het verleden al bewezen ook een eigen label te kunnen opzetten (Panic! Button Records) om 'These Ones Are Bitter' uit te brengen, maar helaas.

Maar dat terzijde is de muziek nog steeds het belangrijkste van een release. Al jaren ben ik fan van zowel Screeching Weasel en The Riverdales dus ondanks dat ik op mijn rechter muisknop moest clicken om deze release in 'handen' te krijgen keek ik hier toch wel erg naar uit. De laatste cd van The Riverdales stamt alweer uit 2003 en van Screeching Weasel zelfs uit het jaar 2000. Bizar hoe snel de tijd vliegt want ik herinner me nog als de dag van gisteren waar en wanneer ik die cd kocht.

Ondanks dat ik het over een 'solo cd' heb staat Ben Weasel er niet alleen voor. Bijgestaan door leden van Alkaline Trio en The All-American Rejects word mijn harde-schijf met 14 nieuwe nummers opgepompt. Onze pop-punkrock veteraan is na meer dan 20 jaar muziek maken nog steeds trouw gebleven aan zijn roots hoewel 'These Ones Are Bitter' over het algemeen een stuk rustiger klinkt als Screeching Weasel of The Riverdales. Op geen één nummer word het gaspedaal even flink ingedrukt zoals we bij Screeching Weasel gewend zijn en de sound is dieper dan het 3-akkoorden werk van The Riverdales. Punkrock met de nadruk op rock maar met het typische cynisme en stemgeluid nog steeds op en top Ben Weasel.

Er is sprake dat dit album op vinyl uitgebracht gaat worden. Hoe, wat en waar is nog onbekend en tot die tijd zullen we het dan ook met de mp3's moeten doen. Een 7 voor een man die met releases in het verleden een 10+ scoorde.

Tracklist:
01. Let Freedom Ring
02. In A Few Days
03. Got My Number
04. Happy Saturday
05. Sour All Over
06. The First Day Of Spring
07. Blue Is The Ocean
08. Affected By You
09. Jeanette
10. Addition By Subtraction
11. Give It Time
12. Summer's Always Gone Too Soon
13. In A Bad Place
14. Only In November

I-TUNES DOWNLOAD

Score: 70/100

<< Dead To Me - Cuban ballerina Driver Side Impact - The Very Air We Breathe >>

Reacties

Gepost door: ifor Gepost: 29-06-07 03:48:23
ik vind methadones (nu) leuker...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact