Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Driver Side Impact - The Very Air We Breathe

29-06-07 14:53:47 / door mano-revolver / band: Driver Side Impact / album: Driver Side Impact - The Very Air We Breathe (2007)

Driver Side Impact - The Very Air We Breathe

'The Very Air We Breathe' is het debuut album van de 6-koppige formatie Driver Side Impact. De band bestaat nog maar crap drie jaar maar heeft dankzij de vele plays op Myspace (en een in eigen beheer uitgebrachte ep) de aandacht weten te trekken van Victory Records die het experimentele sextet vrijwel direct onderdak bood.

Hoewel je experimenteel wellicht met een korreltje zout moet nemen is de combinatie van emo-rock en 80's pop toch niet iets wat je allerdaags tegen komt. Het gebruik van een toetsenist heeft hier voornamelijk schuld aan en de gitaren worden regelmatig vervangen voor korte 'dansbare' stukken. Toch kan de mix van rock en het digitale mij niet geheel bekoren en dit komt voornamelijk omdat het simpelweg wat saai in de oren klinkt. Zonde, want op papier zag het er heel goed uit en was dan ook erg benieuwd naar het resultaat. Maar ik mis de overgave, de passie die bands als Taking Back Sunday en Saves The Day wel hebben. Ik krijg dan ook het idee dat Driver Side Impact wat 'te braaf' wil klinken om een graantje mee te pikken van het succes van My Chemical Romance (terwijl hun laatste album The Black Parade mij wel deed overtuigen).

Maar dit betekend natuurlijk niet dat er al direct een man overboord is. Slecht klinkt 'The Very Air We Breathe' ook niet, technisch zitten de songs goed in elkaar en uiteraard is er ook geen gebrek aan goede nummers. Maar de verhouding van goede en saaie tracks ligt zo goed als gelijk en dat is gewoon teveel voor een volledig album. Driver Side Impact krijgt echter wel het voordeel van de twijfel en ik zal de band in de toekomst zeker in de gaten houden.

Tracklist:
01. Introduction
02. Your Time To Shine
03. The Heist MP3
04. Reasons We Sleep
05. Made Of Gold
06. Our Lives In Slow Motion
07. Cadence And Cascade
08. Cowboys And Indians
09. We Are Your Own
10. Life Like Movies
11. Walk The Plank
12. Tonight... We Dance!
13. The Artist MP3

VICTORY RECORDS

Score: 65/100

<< Ben Weasel And His Iron String Quartet - These Ones Are Bitter The Locust - New erections >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact