Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Guff - Symphony Of Voices

30-06-07 12:06:38 / door pureandsimple / band: Guff / album: Guff - Symphony Of Voices (2007)

Guff - Symphony Of Voices

Journey is een Amerikaanse symfonische hardrock formatie die veel succes had aan het eind van de jaren zeventig en begin jaren tachtig. De groep is in 1973 opgericht door Gregg Rolie (toetsen), Neal Schon (gitaar) (beiden ex-Santana), Ross Valory (basgitaar) en George Tickner (slaggitaar). Het viertal werd in het begin aangevuld met de drummer Prairie Prince van The Tubes. Hij werd echter al snel vervangen door Aynsley Dunbar (ex-Frank Zappa).
Journey breekt door in Amerika met de komst van leadzanger Steve Perry. Tickner en Dunbar hebben de groep dan inmiddels al verlaten en Dunbar is vervangen door Steve Smith.
Eind jaren tachtig valt Journey uit elkaar. Neal Schon vormt dan samen met Jonathan Cain en ex-Babys zanger John Waite de groep Bad English.
In 1996 komt de band in een andere bezetting weer samen om Trial By Fire op te nemen. Ze touren weer vanaf 2001 en hebben succes met hun Arrival 2001 World Tour.
Wat er niet in dit van Wikipedia geripped stuk staat is dat de band zo’n 75,000,000 units weggedrukt heeft én dat zanger Steve Perry meedoet op de laatste plaat van Guff! Nee, ik had ook nog nooit van Guff gehoord en het klinkt als de naam voor een band die ik zou bestempelen als muzikale aids, maar eigenlijk klinkt deze door mid-90s skatepunk beïnvloedde plaat best wel tof! Waarom dan het hele Journey verhaal? Nou, I Can See It In Your Eyes, de track die geschreven is door Journey held Steve Perry, is duidelijk de beste track van de plaat. En ik heb nu eenmaal een fetish voor van die foute heterosexuele stadionrock. Broeder Steve zingt zelf ook mee en je zou het kunnen bestempelen als een soort van nooit uitgekomen Journey track die gecovered wordt door Guff. Nee, de rest is echt niet slecht! Een beetje retro poppy Good Riddance track meets Goldfinger, maar dan wel van een prima niveau.
Bizarre touch is trouwens dat het artwork er op 2 manieren in kan (de inlay en het boekje) zodat je cd eigenlijk verschillend artwork heeft. Het zal al zo oud als de weg naar Rome zijn, maar ik heb het nog nooit gezien bij een CD. Ik ben benieuwd hoe ze dat gaan doen met de LP!


Tracklist:

01. Saving The World
02. Behind Your Smile
03. Symphony Of Voices
04. Bleed Like You
05. No Gods, No Masters
06. No More Time
07. Hard To Remember
08. Rejected
09. Try To Hide
10. The Fever
11. Changed
12. I Can See It In Your Eyes
13. Just Like It's Supposed To Be

Score: 78/100

<< The Locust - New erections - Esperanza >>

Reacties

Gepost door: prcbelle Gepost: 05-07-07 02:44:01
Nog nooit van Guff gehoord?? Shame Shame Shame!!
Gepost door: marnix Gepost: 05-07-07 17:54:25
Nope, en om het nóg erger te maken heb ik wel enkele platen van Journey in de kast!!
Maarruh, wel een hele coole band verder (vandaar dat ik ook best veel punten gaf aan deze plaat)

Misschien omdat ik (ondanks dat ik ook baggy pants,wijde shirtjes en een rugzak droeg tot 2000) nooit into die pret-/ skatepunk was dat deze band totaal langs me is gegaan.
Gepost door: longwaydowner Gepost: 08-07-07 20:12:57
Ik dig Guff wel, Engine Trouble vond ik ook zeker prima

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact