Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Fire At Will - Today Is Mine

22-07-07 13:36:32 / door mano-revolver / band: Fire At Will / album: Fire At Will - Today Is Mine (2007)

Fire At Will - Today Is Mine

Eerdere albums van het Belgische label I For Us Records zijn bij Punx.nl bestempeld met een voldoende en een dikke onvoldoende. Het label geeft echter niet op en de redactie is opnieuw overspoelt met releases van dit label waarvan ik de debuut EP van Fire At Will in mijn handen geschoven kreeg. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

En kansen is wat ik dit schijfje heb gegeven, maar ter vergeefs, ook deze plaat is niet anders te bestempelen als middelmatig. Te langdradige songs met een zanger die wanhopig Mark Scondotto (Shutdown) probeert te imiteren en hierin soms schandalig slecht mee uit de hoek komt. De band zegt onder andere beïnvloed te zijn door bands als Strung Out, Comeback Kid en Bane maar de waarheid is dat de band nog een lange weg heeft te gaan voordat ze überhaupt in de schaduw mogen staan van deze artiesten. Eerste advies is dan ook om de songs drastisch in te korten. Matige hardcore songs van vijf minuten, ik trek het slecht.

I For Us Records doet zijn best, maar komt vooralsnog met (middel)matige bands aanzetten. Hopelijk gaat de toekomst er beter uit zien voor deze Belgen, vooralsnog moeten we het met de middenmoot doen van de Franse hardcore scene.

Tracklist:
01. Less Talk, More rock
02. Crossed Words
03. Thick Models
04. Interlude
05. The Sound Of Your Silence
06. Selling Out

I FOR US RECORDS

Score: 62/100

<< The Spookshow - Psychosexual Chapter 2 Last Star Down - The Comfortable Dark Knownothingness >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact