Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Last Star Down - The Comfortable Dark Knownothingness

23-07-07 18:21:09 / door nielsdebruijn / band: Last Star Down / album: Last Star Down - The Comfortable Dark Knownothingness (2007)

Last Star Down - The Comfortable Dark Knownothingness

Sorry om meteen de clou weg te geven maar ook deze EP die uitgegeven is door I For Us is niet bijster interessant. De melodieuze hardcore van Last Star Down is in elk geval wel beter dan die van labelgenoot Die Out.

 

Wat je kunt verwachten is muziek die heel sterk tegen BoySetsFire en Comeback Kid aanleunt, waarbij er rustige stukken a la Poison the Well inzitten. Bij dat laatste klinkt zelfs de zang identiek aan oude PTW, alleen helaas niet zo goed.

Als je net een gewend raakt aan de melodieuze hardcore en het aandurft een beetje met je hoofd mee te knikken, dan neemt Last Star Down abrupt gas terug met een rustiger deel (dat dus alle kracht, snelheid en tempo weg laat vloeien) om daarna weer even abrupt over te schakelen naar geschreeuw en gitaargeweld.

Schreeuwen kan zanger Jelle best aardig, hoewel zonder het boekje bijna niet te verstaan is wat hij schreeuwt en het dus te vaak overkomt als een brij. De extra vocalen van gitarist Sven voegen weinig toe en hadden er best uitgelaten kunnen worden.

 

Het laatste nummer is op het begin na (en je raadt het al, dat is weer een PTW-achtig stukje) het vetst. Als de band dan op stoom komt blijven ze doorbeuken tot het einde van het nummer en dan klinkt hun hardcore opeens weer best lekker. Totaal niet vernieuwend, dat wel. Het andere hoogtepunt is de beatdown uit het tweede nummer, maar die wordt al snel verziekt als men begint erbij te zingen.

Zoals het er nu voorstaat, klinken sommige stukken redelijk maar word de luisteraar nergens verrast, noch door muziek, noch door teksten. De gejatte PTW stukken zijn verschrikkelijk om aan te horen en verpesten alles, omdat ze niet goed geïntegreerd worden met de rest. De welbekende platgereden paden worden door deze Belgen nog eens bewandeld.

 

Dit soort bands schieten nu als paddenstoelen de grond uit en ik word er een beetje moe van. Het lijkt allemaal teveel op elkaar en klinkt te vaak als een samengeraapt zooitje. Het is natuurlijk super cool dat je als band als snel een EP kan uitbrengen maar misschien wordt het tijd iets meer aan zelfreflectie te gaan doen. Als deze hype namelijk voorbij is blijven alleen de echt goede bands over, en Last Star Down zit daar absoluut nog niet tussen. Het laatste nummer levert ze wat extra punten op, maar het kopen van deze EP lijkt me een beetje overdreven!

 

Tracklist:

01. Not Cured Yet

02. Condition Humaine

03. The Eyes of A 1.000 Cats

04. Strike Down

 

I FOR US RECORDS

 

Score: 48/100

<< Fire At Will - Today Is Mine The Peacocks - Touch & Go >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact