Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Nine Eleven - Use Your Disillusion

13-08-07 22:29:41 / door frank / band: Nine Eleven / album: Nine Eleven - Use Your Disillusion (2007)

Nine Eleven - Use Your Disillusion

I For Us Records is flink bezig met het releasen van cd’s de laatste tijd. Zo is onlangs Use Your Disillusion, het nieuwe album van de Franse hardcoreband Nine Eleven door het label uitgebracht. De toch wel wat opmerkelijke bandnaam verwijst niet alleen naar 11 september 2001, maar ook naar 11 september 1973 – de dag waarop Pinochet een staatsgreep pleegde en met hulp van de CIA aan de macht kwam in Chili – en het Amerikaanse alarmnummer 911. Politiek geladen teksten kan je dus wel van deze band verwachten, en de heren zijn duidelijk boos. “N.I.N.E. ELEVEN against the cocksucking elites!”

Muzikaal gezien is de band behoorlijk divers, en gedurende de plaat schieten me dan ook uiteenlopende bandnamen te binnen. Denk onder andere aan bands als Bane, Only Crime, Refused en Angel Crew. Af en toe weet Nine Eleven op een subtiele manier death metal-achtige riffs in de nummers te verwerken, wat de plaat zeker afwisselend houdt. De zanger doet qua stem sterk denken aan de zanger van Comeback Kid, en daar moet je maar net van houden...

Nine Eleven bewijst met dit album zeker de nodige potentie in huis te hebben, weet verschillende muziekstijlen succesvol te combineren, en met een meezinger als ‘Over The Bridge’ kan deze band nog best een eind komen. Toch kan het album niet voortdurend mijn aandacht vasthouden. De nummers blijven niet makkelijk hangen, en af en toe begint de zanger een beetje op mijn zenuwen te werken. Desalniettemin een prima plaat. Ik ben benieuwd hoe ze het live brengen!

Tracklist:
01. Dead Already
02. Kill the Cop In Yourself
03. On Riot, States Killers!
04. Over The Bridge
05. All Ages
06. Spread Your Make-Up
07. Let Sleeping Dogs Lie
08. Play The Life Slowly
09. From Hell
10. Enter The Dragon

I FOR US RECORDS

Score: 70/100

<< MUCC - Psychedelic Analysis Nodes Of Ranvier - Defined By Struggle >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact