Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Crushing Caspars - The Fire Still Burns

26-08-07 13:32:59 / door nielsdebruijn / band: Crushing Caspars / album: Crushing Caspars - The Fire Still Burns (2007)

Crushing Caspars - The Fire Still Burns

De Duitse hardcore band Crushing Caspers zijn door GSR getekend en dit is hun debuut op het gerenommeerde label.

Gelijk als je op play drukt knalt de openingstrack door je speakers. Een snel, opgefokt hardcore nummer met een hoog meeschreeuw gehalte. Dat smaakt, mede door de uitstekende rauwe productie naar meer. En dat krijgt de luisteraar ook voorgeschoteld tijdens de rest van dit album.

 

Maar tijdens een aantal nummers schiet de band gigantisch onderuit. Zo zijn Something Special en Respectless zeker het skippen waard, de eerste is een soort mislukte poging tot een hardcore ballad en de tweede bevat de meest hinderlijke zanglijn die dit album bevat.

Een nummer waar ik ook mijn wenkbrauwen bij optrek is Diabolic Boogie waarin men een gedeelte van Walk (inderdaad, van Pantera) in heeft verwerkt, alleen niet op een manier waar fans van het origineel gelukkig van zullen worden. In de teksten zijn trouwens nog een aantal Pantera referenties terug te vinden zoals in het laatste nummer Cowboys from Hell.

 

En eerlijkheid gebied me te zeggen dat de nummers die in de eerste instantie wel lekker klonken, eigenlijk na een tijdje ook een beetje gaan vervelen. De drummer is goed, maar in ieder nummer komt bijna wel hetzelfde stukje voor, waarop de gitaristen minimaal varieren. De teksten zijn zeer cliché, de grote traditie van de Duitse filosofie heeft de bandleden niet bereikt, zodat we te maken hebben met bekende termen als Eye for an Eye, I don’t care what you think of me, je kent het wel.

 

Afgezien van het repetitieve karakter van de toffe nummers heeft Crushing Caspers een degelijke plaat afgeleverd. Als je houdt van lekkere meeschreeuw hardcore en je je over mijn kritiekpunten heen kunt zetten kan ik je deze plaat zeker aanraden, met veertig minuten aan muziek en mooi verzorgd artwork kan je er geen buil aan vallen lijkt me dan.

 

Tracklist.

01. The Fire Still Burns

02. Life is a Streetfight

03. Join the Caspars Army

04. Diabolic Boogie

05. Eye for an Eye

06. Stop the Madness

07. Viva la Rostock

08. Respectless

09. I Believe

10. Dedication to the Scene

11. Don’t Stalk Me

12. That’s Life

13. Not Important to Me

14. Something Special

15. Baltic Sea for Life

 

GSR MUSIC

 

Score: 69/100

<< The Durango Riot - Telemission The Warriors - Genuine Sense Of Outrage >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact