Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Various Artists - Beijing Bubbles: A Soundtrack And A Trip To China's Underground

08-09-07 16:01:52 / door mano-revolver / band: Various Artists / album: Various Artists - Beijing Bubbles: A Soundtrack And A Trip To China's Underground (2007)

Various Artists - Beijing Bubbles: A Soundtrack And A Trip To China's Underground

Fly Fast Records is een nieuw Duits label dat zich exclusief zal richten op punk, rock en folk muziek uit Azië. Ze claimen hier in de eerste te zijn, maar uiteraard is dat niet geheel waar. Dit mag de pret echter niet drukken, want het is juist uitermate positief dat er steeds meer Europese uitgevers en labels opstaan die het aandurven om bands en artiesten uit landen als Japan, China, Thailand, Indonesië (just to name a few) hier uit te brengen, want ook daar komt genoeg talent vandaan.

Beijing Bubbles is één van de eerste releases van dit label en is de originele soundtrack van de gelijknamige film die geruime tijd in diverse bioscopen in Duitsland en Oostenrijk heeft gedraaid met als onderwerp de muzikale underground van wereldstad Beijing. Je zal dan ook niet alleen punkrock op deze schijf aantreffen maar vele muzikale stromingen die uitlopen van de 'traditioneel' Chinese folk-muziek van Wang Fan tot de simpele Oi! van Misandao en alles daar tussen in. Ondanks de diversiteit aan bands hebben alle 16 artiesten op deze soundtrack één ding gemeen, ze zijn de underground van Beijing, ze denken hetzelfde en daardoor klinkt deze compilatie niet als een bij elkaar geraapt zooitje aan bands. Je hebt echt het gevoel dat je op een muzikale ontdekkingstocht ben door deze immense stad.

Begin 2008 moet Beijing Bubbles op dvd uitkomen en ik ben erg benieuwd. Ik zie de kleine zweterige zaaltjes al voor me waar kids helemaal uit hun bol gaan op bands als Hang On The Box, Joyside en New Pants. Ook het boekje mag in deze review even vermeld worden. Er word een introductie gegeven over het label, de film, een stuk over de Beijing underground en elke band word geïntroduceerd en dit allemaal in het Engels, Duits en Chinees, mooi werk. Beijing Bubbles, niet alleen punk dus, maar ook een stukje wereldmuziek. Ik waardeer deze gedurfde combinatie!

(Geen cijfer, compilatie)

Tracklist:
01. Hang On the Box - Foxy Lady
02. Joyside - Sunday Morning
03. Sound Fragment - Under Life Is...
04. MUMA - [chin. Titel]
05. New Pants - [chin. Titel]
06. PK14 - [chin. Titel]
07. Misandao - [chin. Titel]
08. The Subs - Strange Country
09. Car-Sick Cars - Rock'n'Roll Hero
10. Xiao He - So Ma Hang
11. Sha Zi - [chin. Titel]
12. Wang Wen - Wild Drunk
13. T9 - The Hanggai Song (live in the kitchen)
14. Super Ve - C Elegy
15. Silent G - Anoia
16. Wang Fan - Give My Body To

FLY FAST RECORDS

<< Dir En Grey - Withering To Death Skinheads Still Scare People - For Life >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact