Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Unseen - Internal salvation

18-09-07 14:15:44 / door frank / band: The Unseen / album: The Unseen - Internal salvation (2007)

The Unseen - Internal salvation

De verwachtingen rondom The Unseen zijn al een tijd hooggespannen. De punkband uit Boston wordt alom geprezen door collega’s en wat Hellcat betreft zou The Unseen met het nieuwe album ‘Internal Salvation’ dan ook door moeten breken naar grote hoogte. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: met deze plaat gaat dat wat mij betreft niet lukken.

‘Internal Salvation’ is best een aardige plaat geworden. Verdar dan aardig komt de band echter niet. De nummers doen me gewoon helemaal niks. De plaat klinkt over de hele linie volledig hetzelfde en komt op mij over als een grijze massa. Er zullen ongetwijfeld een hoop mensen op deze site zitten die The Unseen te gek vinden en deze plaat zullen omarmen. Het is immers rechttoe-rechtaan punk, de productie is dik in orde en de band doet geen gekke dingen. Dit maakt de plaat echter niet bijster interessant. Het is lastig om concrete punten aan te wijzen die deze plaat niet de moeite waard maken – afgezien van het overdreven Amerikaanse accent van de zanger – maar mijn hart doet het niet sneller kloppen.

De wereld gaat kapot, en wij snappen er allemaal niks van. Dat is de boodschap van dit album, en dat is niet simpeler gezegd dan het gebracht wordt. Ik hou best van maatschappijkritische teksten, en kan het alleen maar aanmoedigen dat een (serieuze) band een boodschap over wil brengen, maar bij deze plaat ligt het er wel erg dik bovenop en krijg ik de indruk dat de band zijn publiek ziet als een stel domme schapen, in plaats van dat men samen de wereld wil veranderen. Niet echt de juiste invalshoek van mij betreft, en een extra puntje van irritatie erbij.

Mensen die het eerdere werk van The Unseen vet vinden, kunnen best de moeite nemen om dit album te checken. De rest kan het er wat mij betreft bij laten zitten.

Tracklist:
01. The Brutal Thruth (intro)
02. Such Tragedy
03. At Point Break
04. Right Before Your Eyes
05. Torn And Shattered (Nothing Left)
06. Break Away
07. Let It Go
08. No Direction
09. In Your Place
10. Left For Dead
11. Step Inside… Take Your Life
12. Act The Part
13. Talking Bombs
14. Still Believe

HELLCAT RECORDS

Score: 55/100

<< Common Cause - Statement Of Purpose Hanoi Rocks - Street Poetry >>

Reacties

Gepost door: murrepunk Gepost: 18-09-07 16:17:57
Vette cd
Gepost door: medicine Gepost: 18-09-07 19:44:48
slechte plaat.
bij andere platen kreeg ik een warm gevoel en was daar het herkenbare The Unseen-geluid. Bij deze plaat ontbreekt dat volledig, en dat ligt hem vooral omdat Mark z'n stom zo vreemd geworden is. Zo hoog. Echt kut.

Maar toch ga ik ze in november wel ff live zien in Anrhem, hopen dat ze veel oude nummers spelen...
t zal wel niet, maar toch
Gepost door: agentorange Gepost: 19-09-07 20:08:25
Na het BYO tijdperk is het volgens mij bergafwaards gegaan met the Unseen. Show vorige keer in Arnhem was ook niet heel overtuigend.
Gepost door: ifor Gepost: 20-09-07 15:09:32
ik vind er 1.5 jaar terug in R'dam ook weinig aan. AWS was toen wel megavet!
Gepost door: stephan Gepost: 20-09-07 18:35:22
vind deze plaat juist lekker om te luisteren meschien nie heel speciaal vond hun live show 2 jaar terug vet in 013 dus ga zeker wel cheken in arnhem
Gepost door: ilooona Gepost: 12-12-07 17:11:33
in arnhem was zeker vet !

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact