Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture

23-09-07 15:37:46 / door pureandsimple / band: Peter Pan Speedrock / album: Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture (2007)

Peter Pan Speedrock - Pursuit Until Capture

De Nederlandse Motörhead! Nouja?! Dat mogen ze definitief bewijzen als ze over nog eens 6 albums nog steeds zo belachelijk hard blazen. Maar van half werk kunnen we niet spreken! Een goed begin daarentegen wel!
Ok, het dozijn +1 nieuwe tracks klinken niet echt indrukwekkend veel verschillend dan dat van de laatste 3 platen, maar hoe ruig blijft deze band?! Live ook nog steeds een belevenis! Hoeveel Nederlandse bands kunnen dat? Ik ken er maar eentje! En dat is dit trio uit Eindhoven.
Je zult misschien al wel gelezen hebben hoe deze schijf en gezien hebben hoe bladen zeveren over hoeveel meer variatie dit album heeft, maar fuck dat! Premium Quality is zeker zo afwisselend. En dat is ook alweer 3 albums geleden. Nee, dit is gewoon een ruige plaat met een huts nieuwe tracks waarvan iedereen al wist hoe het ongeveer zou gaan klinken. En waarvan iedereen ook zal moeten bekennen dat het toch weer verrassend sterk is. Ok, het titelnummer, inclusief piano-riedeltje, klinkt misschien ietsjes anders dan dat je in eerste instantie verwacht bij een Peter Pan album, maar echt schokkend zijn dit soort kleine aanpassingen niet.
Het swingt, rockt, beukt en ramt zoals eigenlijk alle platen dat doen. En misschien is het dan niet meer zo lomp en zwaar als mijn all-time favourite (Killermachine) maar dit is echt weer een gave plaat geworden waar ik echt geen slecht woord over kwijt kan. In een 'best of'-lijstje zet ik Killlermachine, Premium Quality en Pursuit Until Capture, van plaats 1 tot 3, op de medailleplaatsen. Dus van een dalende lijn is zeker geen sprake. Sick Boy is trouwens een GBH cover, maar de eigen composities doen me meer. Ook en typisch kenmerk van een kwaliteitsband! People Like You heeft er trouwens 500 op wit vinyl klaarliggen voor je. Grijp je kans om er eentje van te scoren!

Tracklist:
01. Speedfreak Blitzkrieg
02. (Hangin`With The) Wrong Crowd
03. Evil Sweet Thing
04. You Do It Or You Don`t
05. Bottle-O-Dope
06. Cool-School Drop-Out
07. S.O.B.S.O.S.
08. Pursuit Until Capture
09. Gimme Some
10. Straight Back To Hormoneville
11. Heatseeker
12. Dopefiend
13. Sick Boy

Score: 80/100

<< Orange - Escape From L.A. Quit Your Dayjob - Tools For Fools >>

Reacties

Gepost door: mokumskin1 Gepost: 23-09-07 23:21:42
Ik ben benieuwd!
Vr. 28 sept. staan ze in de P60 in Amstelveen. Wordt vast weer een gezellig feestje.
Ga ik 'm gelijk aanschaffen.
Gepost door: lastsunrise Gepost: 27-09-07 13:49:09
DIt album heb ik nog niet geluisterd, maar ik ben wel benieuwd!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact