Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Far From Finished op volle zee

21-10-07 17:33:05 / door myrte / band: Far From Finished / concert: 02-10-07 - Far from finished - Stubnitz - Amsterdam

Far From Finished op volle zee

In het noordelijke havengebied van Amsterdam vinden we Stubnitz, een Duits motorschip. Niet iets waar je aan denkt als je naar een concert zou gaan. Toch is het schip de uitgesproken plaats om concerten te houden. Met een gevarieerd programma weet Stubnitz een breed publiek te lokken. Dinsdag 2 oktober stond er punk op het programma. En niets minder dan de Amerikaanse band Far From Finished.

Het is even zoeken tussen de loodsen en schepen. Maar daar ligt 'ie dan: een verroest grijs vissersschip. Iets waar je, zo op het eerste gezicht niet de ruige oceanen mee trotseert. Zodra je het schip oploopt zie je dan ook duidelijk dat dat niet het doel van het Duitse roestbak is. Overal staan tafels en bankjes op het dek, dat zelfs voorzien is van een bar. Als je met de trap  benedendeks afdaalt kom je in het decor van een slechte horrorfilm. Nog een verdieping lager, onder in het ruim, is het podium gecreëerd. Het vissersschip is namelijk omgebouwd tot mobiel platform voor muziek en andere culturele activiteiten.

Enfin, Far From Finished. Erg druk is het niet vanavond. Sterker nog: het aantal betalende bezoekers is op twee handen te tellen. Maar de band maalt hier niet om en gaat meteen fanatiek van start. Bijna alle nummers van hun laatste plaat 'Living in the Fallout' komen langs. Maar ook het oudere werk wordt niet overgeslagen. De toevoeging van het keyboard geeft de muziek een apart, maar zeker positief, tintje. Na de 'verplichte' toegift van twee nummers nodigt de band iedereen uit om bier met ze te gaan drinken.

Mocht je dit schip nog eens willen bekijken, wees er dan snel bij, want begin december vertrekt Stubnitz weer richting thuishaven Röstock. Wanneer het schip weer zal aanmeren in Amsterdam is nog niet bekend.

Voor meer informatie kijk je op de website van MS Stubnitz: http://www.stubnitz.com


Reacties

Gepost door: mano-revolver Gepost: 21-10-07 17:55:41
Zo'n tof idee dat schip, denk alleen dat ik het nooit zal betreden.
Beste stuurlui staan aan wal enzo...
Gepost door: marnix Gepost: 21-10-07 19:59:41
Volgens mij kan je de titel beter veranderen in Stubnitz promopraat!
Als je een krap uur speelt komt er sowieso 'oud' als nieuw materiaal voorbij als je maar 2 platen uit hebt (van beide max 40 min.)

Wel een enorm coole locatie!
Gepost door: gerdje Gepost: 21-10-07 20:19:05
In de GVH was het haast ook al een privé-optreden, maar was zeker de moeite waard! Toffe band!
Gepost door: xanathos Gepost: 21-10-07 21:17:29
Erg toffe band idd. Lijkt me ook een leuke setting ondanks het weinige publiek... :)
Gepost door: pureandsimple Gepost: 22-10-07 06:47:39
Gepost door gerdje op 21-10 om 20:19In de GVH was het haast ook al een privé-optreden, maar was zeker de moeite waard! Toffe band!

waren iets meer dan 50 betalende bezoekers en 20 'gasten+vrienden'. Das toch behoorlijk anders zoals de 6 betalende bezoekers in A'dam.
Gepost door: gerdje Gepost: 22-10-07 10:05:06
Gepost door pureandsimple op 22-10 om 06:47
Gepost door gerdje op 21-10 om 20:19In de GVH was het haast ook al een privé-optreden, maar was zeker de moeite waard! Toffe band!

waren iets meer dan 50 betalende bezoekers en 20 'gasten+vrienden'. Das toch behoorlijk anders zoals de 6 betalende bezoekers in A'dam.


Heb je helemaal gelijk in, maar vind dat aantal nog steeds te laag voor een zaal als GVH, dat wilde ik er eigenlijk mee zeggen. FFF is een zeer toffe band, alleen als headliner trekken ze de mensen (nog) niet echt. Had het anders verwacht na de tour met onder andere Street Dogs, want daar zaten de zalen geregeld compleet vol. Kan me best voorstellen dat mensen zijn afgeknapt op de weg die ze nu zijn ingeslagen, want klinkt mij te veel gelikt en mis de power van de backing vocals die ze bijvoorbeeld hadden in Doornroosje een aantal jaar geleden.
Gepost door: marnix Gepost: 22-10-07 19:11:56
ik was afgeknapt op touren met Street Dogs... knakenband!
Gepost door: misterbierfust Gepost: 22-10-07 19:24:08
van de 3 optredens die far from finished in Nederland heeft gegeven vonden ze stubnitz de grootste tegenvaller!
heb ze jammer genoeg niet gezien in de stubnitz
alleen in de rambler , goudvishal en in de sonic ballroom in koln
maar ik moet toch zeggen dat die avond het meeste rockte
vanaf de eerste toon begon het publiek uit zijn dak tegaan en dit bleef zo tot het einde van de shows
Gepost door: davidpoison Gepost: 23-10-07 17:11:32
vind FFF net veel beter nu er meer en meer melodie in komt, zo bewijzen ze dat ze meer kunnen dan wat streetpunk spelen.
Gepost door: tennisgek Gepost: 24-10-07 13:37:18
Dat keyboard is wat mij betreft een mislukt experiment, ik vond ze vorig jaar met de generators (ook in de gvh) stukken beter.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact