Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Noyalty - Between Broken Dreams

25-12-07 14:40:27 / door kc78 / band: Noyalty / album: Noyalty - Between Broken Dreams (2007)

Noyalty - Between Broken Dreams

“Between the broken” is de titel het tweede album van het Eindhovense Noyalty. Naast titel track staat “Between the broken” in zekere zin ook voor de situatie waar de heren momenteel in verkeren. Ondanks een zeer succesvolle tour door ondermeer het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk zijn de heren er tot op heden nog niet in geslaagd om hun plaat onder te brengen bij een platenlabel. De teleurstelling hier over heeft er in geresulteerd dat de heren een tijdelijke pauze inlassen om zich te beraden over hun toekomst als band. Noodgedwongen, maar misschien ook als geniale zet is het album nu toch middels een online release beschikbaar voor de liefhebbers en nota bene nog gratis te downloaden ook.

 

Mijn eerste kennismaking met Noyalty was het nummer “Without a scent” dat uitgebracht is op de White Russian sampler “Change the Station II”. Noyalty stak op de sampler in mijn beleving al met kop en schouders boven de meeste andere bands. Verheugd was ik dan ook met het uitbrengen met Between the Broken. Het online releasen van het album werd op de redactie weliswaar met enige scepsis begroet. Een band die niet eens een platenlabel weet te vinden is dat wel een band die de moeite van een review loont? De review ben je nu aan het lezen dus het antwoord op die vraag moge duidelijk zijn.   

 

De stijl van Noyalty is te omschrijven als een mix van screamo, hardcore met zowel punkrock als metal invloeden. De invloeden lopen naar eigen zeggen van ondermeer A Wilhelm Scream tot en met Raised First. In ieder nummer kun je wel een vergelijking met een andere band trekken hoewel de plaat als geheel toch redelijk uniform is te noemen.

 

Muzikaal gezien beschikken de heren over een zeer getalenteerde bezetting. De zangpartijen komen van Jochem de Jong en Daniel Calder. De afwisseling tussen de “clean” gezongen partijen afgewisseld met “scream” is natuurlijk niet iets nieuws maar passen wel goed bij elkaar. Verder hoor je Joris Seedee en Michiel van Iersel op gitaar, Sascha van Dongen op bass en Thijs Hoebers op drums.

 

Bij de eerste akkoorden van album opener “ Between the broken” dacht ik bijna per ongeluk een Greenlizard plaat te hebben opgezet. Na de eerste dertig seconden werd toch gauw duidelijk dat dit intro geen voorbode zou zijn voor de rest van het album. De invallende metal akkoorden en de screamo zang schudden je meteen goed wakker. De meeste tracks zijn opgebouwd uit verschillende lagen waarin tempo en stijl elkaar afwisselen.

 

De volgende tracks vormen naar mijn idee de ruggegraat van de plaat.  In “A new beginning” word duidelijk dat de heren behoorlijk aan het worstelen zijn met de druk rondom de band. “Without a scent” is in deze dan een goed teken dat de heren deze strijd zeker niet snel zullen gaan opgegeven. Aan mijn favorietenummers vul ik dan nog graag de album opener “Between the broken “ en “The wrong and the righteous” toe.

 

Gedurende dit ruim dertig minuten durende album krijg je een goede indruk waar de heren toe in staat zijn. De band is live ook zeer goed in staat de energie die van het album afspat om te zetten in een solide performance.

De online release zegt naar mijn idee meer over de labels op dit moment dan over de kwaliteiten van Noyalty en die van “Between the broken”. Waar en bagger en stront blijkbaar wel een persing verdiend laten ze deze echte goeie “shit” liggen. Een gemiste kans dus voor de platenindustrie.

 

Ik zou zeggen download het album en vel je eigen oordeel. Misschien is dit album niet de plaat van 2007 maar verdient naar mijn idee zeker een eervolle vermelding.

 

K©78

 

Meer info op:

 http://www.myspace.com/noyalty

Download geheel legaal en gratis het album op:

http://rapidshare.com/files/67841473/Noyalty_-_Between_The_Broken.rar.html

 

Tracklist:

1.   Between the broken

2.   Hell is the place we call home

3.   A new beginning

4.   Reality and my eyes shut

5.   Without a scent

6.   Lost….alone…the usual

7.   The wrong and the righteous

8.   Starcossed

9.   Echo of Distance

10. What are you waiting for

11. Last crusaders

 

 Eigenbeheer 

Score: 80/100

<< Dead Reprise - Day Of Defiance Milkman - Nostalgiator >>

Reacties

Gepost door: aardappelanders Gepost: 26-12-07 14:01:44
een label zal voor deze lui zeker wel komen. muzikaal echt goed. maar toch niet mijn ding...
Gepost door: dothedog Gepost: 26-12-07 14:46:00
Vette shit, maar eens checken als ze ergens in de buurt spelen.
Gepost door: cleany Gepost: 27-12-07 06:42:53
echt een supervette cd! vooral voor een nederlandse band!
Gepost door: coldpromises Gepost: 27-12-07 13:17:04
Ik ken hun persoonlijk vanaf dat ze begonnen zijn, echt relaxe gasten, en een supergoeie band.
Ze zijn nu tijdelijk uit elkaar omdat Jochem, de clean-zanger, voor zijn opleiding naar het buitenland is.. maar ik hoop dat ze daarna verder gaan. Deze cd is echt vet, maar om het echt te horen moet je ze live checken, die gasten hebben te lijpe shows!
Gepost door: donotspunk Gepost: 27-12-07 14:33:33
dat klinkt echt supervet! hopen dat ze een keer in de buurt spelen!
Gepost door: aardappelanders Gepost: 28-12-07 16:36:14
een band met 2 zangers is toch niet om aan te zien :D

juist een kans om verder te gaan nu die gast in het buitenland zit! (ookal kan deze gast clean + throat combineren, en is gewoon erg goed...)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact