Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Milkman - Nostalgiator

27-12-07 14:31:00 / door pureandsimple / band: Milkman / album: Milkman - Nostalgiator (2007)

Milkman - Nostalgiator

Zodra ik de CD in mijn handen gedrukt krijg door labelbaas Gert begin ik een 1-mans pit en roep ik luidkeels “Slayuuhrr! Snelluhrr, verdomme!!” Glas breekt, de mosh is gebracht en een lucht van bier en zweet vult de kamer. Als de plaat na een klein half uurtje ophoudt en ik eenmaal weer bij zinnen kom kijkt mijn visite ietswat bescheten om zich heen. Met een rooie boei leg ik uit dat dit de nieuwe Milkman is en dat dit er nu eenmaal bijhoort.

Tja, misschien voor de non-believers en niet-kenners een onbegrjipelijke reactie, maar de mensen die wel bekend zijn met deze band weten nu in ieder geval dat ook deze vierde plaat garant staat voor een stevig avondje bierhakken, feesten en razen! Ik hou er wel van en het zal onderhand es tijd worden dat de rest van Nederland ook plat gaat voor deze formatie. Het moet toch kunnen, want  (los van het feit dat het allemaal ietsjes strakker klinkt dan het werk op Kangaroo Records) de heren spelen nog steeds in het stijltje van Poison Idea, Out Cold, Wehrmacht, DRI, en SOD. Dat soort shit, mits goed uitgevoerd, deed het toch prima sinds Municipal Waste? Nou, dit is misschien een tandje sneller over de gehele linie (OEF!), maar dat moet voor een trashcore band eerder een pluspunt zijn dan een minpunt, niet?

Muzikaal zit het dus wel snor met Nostalgiator, ondanks dat de bijtende stem van zanger Meeri ietsjes harder uit de mix had mogen komen, maar ook tekstueel zitten de tracks prima in elkaar. Soms met een scheve bek, maar soms ook bloedserieus met maatschappij kritische onderwerpen als oorlog en religie. Ik trek de Nederlandse nummers ook bijzonder goed en een nummer als Ik Ben Boos, ook te beluisteren op de Milkman myspace, scoort hoog in mijn boekje.
Het artwork is ook nog eens op orde dus alle metalheads, crusties, hardcore kids en punks met een voorliefde voor snelle shit zullen hier hun vingers niet aan branden. Ik zet dit schijfje bij mij in de kast naast Undisputed Attitude, want dat heeft dit juweeltje wel verdient! Owja, voordat ik het vergeet: SLAayuhrr!!

 
Tracklist:
01. True Hardcore
02. Cup of Punk
03. Draagbaar Nederland
04. Backache
05. Four Letter Word starting with F
06. Stille Tocht
07. Justice?
08. Wie Zaait, zal oosten
09. Death Decision
10. Saving Private Rambo
11. Ben ik te Punk. . ?
12. Back to Iraq
13. Cycosomatic / Nostalgiator
14. Feel the Greatness
15. Writer's Block
16. Aging and Raging
17. Cool as Ice
18. Join the Army
19. The Day God died
20. Sundeath
21. Boos
22. Don't cry for Me, Political Arena
23. Lemmings (Marching to their Deaths)

SHIELD RECORDINGS

Score: 88/100

<< Noyalty - Between Broken Dreams Jaya the cat - More Late Night Transmissions with... >>

Reacties

Gepost door: robtilburg Gepost: 30-12-07 14:34:52
eens!,
beste nummers voor mij ook degene die denken aan Slayers Undisp.Attitude dwz supersnel maar strak en dus nog net meetekwekkeh.
rob.
Gepost door: lennaert Gepost: 02-01-08 00:54:19
harde plaat!!!!
Gepost door: arnobob Gepost: 02-01-08 11:28:54
Vorige week met ze t podium gedeeld, wat een te gekke band, razend snel en goed!!!!
Begrijp dat die gasten al 15jr bezig zijn, dus boekers, dit in huis halen kan je niet mee op je bek, en oja, de CD is inderdaad erg goed!!

© copyright 2002 - 2022 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact