Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

24-01-08 16:48:30 / door pureandsimple / band: Mad Sin / concert: 08-12-07 - Speedfest - Klokgebouw Philips - Eindhoven

Na de show kom ik na lang zoeken Köfte, zanger van Mad Sin, tegen. Hij was in de zaal nog wat vrienden tegen gekomen zegt hij en hij moest een klein zuipwedstrijdje houden. Wat mij betreft een goede reden om wat later te komen! Daarnaast was ik ook al flink aan de late kant en al blij genoeg dat hij überhaubt de tijd wilde nemen voor een kort vraaggesprek, maar de altijd vriendelijke Köfte is nooit te beroerd om even aan tafel te zitten voor een interview.
We stappen gezamelijk de backstage in waar hij meteen twee flessen whiskey in zijn handen geduwt krijgt. Zonder dat ik wat te zeggen heb krijg ik een plasticbeker tot de nok toe gevuld met whiskey mijn kant op geschoven. Een goed begin! Als ik kort rondkijk zie ik wel meer mensen aan de zuip en pretpoeder. Speedfest doet haar naam eer aan zullen we maar zeggen!
Na wat schouderklopjes nemen we plaats in een hoekje. Köfte schreeuwt dingen als ‘mag het ff wat zachter?!’ en ‘bekken dicht!’, maar uiteindelijk is de partymood dusdanig goed dat een interview nagenoeg onmogelijk is. Het maakt op een dag als vandaag ook eigenlijk geen reet uit. Het is feest op Speedfest en iedereen mag daar aan deelnemen. Toch heb ik ondanks het geschreeuw en gedol om me heen de ijdele hoop om de grote beer eens flink aan de tand te voelen. Iets waar uiteindelijk op mijn recorder moeilijk iets van terug te vinden is, maar dat soort avonden horen er natuurlijk ook bij!

Wat vind je van de line-up van Speedfest?
Ik trek het heel erg goed! Ik ben al sinds de jaren 80 fan van The Dwarves en dat vind ik echt een geweldige band. Maar ook Mark Foggo is een legende! Ik luister niet veel ska, maar Foggo doet het altijd goed en ik vind het tof dat hij hier vanavond op de bill staat. Bands als Madball, Nine Pound Hammer zijn ook supergaaf allemaal! En natuurlijk niet te vergeten onze maten van Peter Pan Speedrock! Wat een geweldige band is me dat zeg! Als zij je uitnodigen dan is het toch wel speciaal. Ik ben groot fan van ze. Het toffe van deze line-up is dat of het nou streetpunk is zoals the Accidents of hardcore met Madball of Backfire! het is allemaal rock-n-roll, weetje? Daar draait het om! Iedereen met een liefde voor rauwe intense rockmuziek kan met deze line-up uit de voeten. Zo raak je niet verveelt en de sfeer is er ook naar! Kijk maar eens naar al die psycho’s, greasers, skankers, punks en rockers. Iedereen heeft een toffe tijd en iedereen staat een beetje te zuipen en bandjes te kijken. Een geweldig festival!

Hoe cool is het om die ouwe shit weer eens te spelen?

Het is echt heel tof om weer eens met z’n 3-en op het podium te staan rocken net als vroeger. Persoonlijk ben ik meer fan van ons nieuwere werk en dat vind ik ook veel beter eigenlijk. In de begin tijd hadden we schijt aan alles en iedereen en moest het allemaal precies binnen de lijntjes gekleurd zijn en durfden we eigenlijk niets nieuws op muzikaal gebied. Begrijp me niet verkeerd! Ik ben erg te spreken over ons oude werk, maar ik zou zelf eerder ons nieuwe werk opzetten. Ik ben ook zeker geen al te beste drummer, maarruh ‘sssstt’ laat dat ons geheimpje zijn, okay? Het is gewoon leuk voor de oude fans om die shit weer eens te horen en goed voor de nieuwe fans om te zien waar we vandaan komen. We zullen dit niet altijd blijven doen op deze manier, maar we hebben er nu nog heel erg veel plezier in!

Over nieuw werk gesproken! Op deze nieuwe schijf staan ook wat nieuwe tracks. Wilde je geen full length uitbrengen?
Tja, we wilden het oude spul opnieuw uitkakken en we hadden nog wat liggen waar we al mee bezig waren. We konden ze bewaren of we konden ze aan de fans geven die ook al het oude werk in de kast hadden staan. Het leek ons wel een meerwaarde om het op deze manier te doen. Dan hoef je geen 7” te kopen met een paar tracks of te wachten op een nieuwe plaat, maar krijg je meteen een hele lading voor de kiezen. Eigenlijk een win-win situatie voor de jonge garde en voor de oude fans. Ik zie het eigenlijk ook als een compleet nieuwe schijf.

Is het moeilijk om een compleet nieuw album te maken? Ik bedoel; jullie gaan al een flinke tijd mee en waar halen jullie steeds de inspiratie vandaan?

Eigenlijk is het juist minder moeilijk dan vroeger. Geen restricties, beter op elkaar ingespeelt etc. etc. We hebben nog steeds veel dezelfde invloeden als vroeger zoals films van George A. Romero die al meer dan 30 jaar oud zijn en nog steeds een bron van inspiratie zijn. Ook dingen in ons dagelijks leven of in de wereld om ons heen gebruiken we in onze nummers. Uiteindelijk gaat het altijd soepel en vanzelf bij ons. Kijk; het maakt mij geen flikker uit of je nu komt om te rocken en om te zuipen of dat je wat uit onze teksten haalt. De een luistert naar het refrein en wil meeschreeuwen en de ander wil onderzoeken waar de tracks over gaan. Dat is ieder voor zich. Bij mij is het hetzelfde. Het ene moment wil ik weten hoe een nummer in elkaar zit en soms wil ik gewoon hard rocken. Dat verschilt per persoon en per situatie.

Vandaag deden jullie die suit&tie routine. Zijn er nog andere dingetjes die je wel eens wilt proberen op het podium?

We hebben al verschillende dingen gedaan in onze loopbaan. Vuur, vrouwen, bier je kan het zo gek niet bedenken! Er is eigenlijk 1 ding wat ik al geruime tijd eens wil doen en dat is met een steel-guitar een paar tracks doen. Dat hebben we op plaat natuurlijk al wel eens gedaan en de fans die ons waarderen zullen het zeker trekken, maar we hebben dat nog nooit live op podium gedaan. Ik denk dat we het in de toekomst ooit nog wel eens gaan proberen, maar dat soort dingen moeten eigenlijk gewoon vanzelf komen. We zien wel wat de toekomst ons brengt. Ik wil me zo min mogelijk beperken door genres of wat dan ook.

Heeft de muziek die je luistert op tour of thuis daar ook invloed op? Luister je met opzet dingen zodat je muzikaal verder kan ontwikkelen?
Nouja, ik luister muziek uiteraard voor mijn plezier. Ik heb niet echt grenzen maar ik luister vooral blues, country, rockabilly, psycho, punkrock, speedrock en dat soort dingen. Ik denk dat je dat ook terugvindt in onze sound. Ik kan eigenlijk met alles wel uit de voeten.

Vorige keer dat ik je sprak vertelde je me dat jullie niet meer zoveel zopen als vroeger! Wil je daar nog op terugkomen, of wat?
(lacht) Ach, het is een feestje, weetje? Dit hou je niet vol als je iedere dag moet doen en wij zijn ook geen 18 meer, maar soms moet het even. Zo’n groot feest als vandaag speel je ook niet iedere dag en soms is het flink zuipen na de show en soms is het een snelle blowjob in de hotelkamer. Die dingen verschillen.


Reacties

Gepost door: ninanoise Gepost: 26-01-08 11:31:50
hahah, ik kan me die nacht nog goed herinneren.
Gepost door: linksaf Gepost: 26-01-08 13:46:58
zoveel zuipten als vroeger

Het is toch zopen? ;)
Gepost door: marnix Gepost: 26-01-08 14:22:08
je hebt 100% gelijk het is inderdaad geen goed Nederlands! Maar ik heb het altijd over 'hij zuipte zoveel..." en in mijn woordenboek is het dus: "zuipten" :-P
Gepost door: psychovh Gepost: 29-01-08 12:27:20
Mad Sin komt in april weer naar Nederland!

http://www.myspace.com/madsin

17-04-2008 De Nieuwe Nor Heerlen http://www.nieuwenor.nl
18-04-2008 Waterfront Rotterdam http://www.waterfront.nl
19-04-2008 Effenaar Eindhoven http://www.effenaar.nl
Gepost door: xanathos Gepost: 06-02-08 13:36:29
Zat die dude tijdens dit interview ook met zn hoofd in het stof?
Gepost door: strotpoliep Gepost: 11-02-08 19:55:03
Mooi optreden was dat zeg toen!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact