Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Punklegende UK Subs in Pijnacker

11-02-08 18:51:45 / door trinus / bron: http://www.detrucker.nl / band: U.K. subs / concert: 14-02-08 - Uk subs,skb+goh - Trucker, De - Pijnacker

Punklegende UK Subs in Pijnacker

Op donderdagavond 14 februari speelt in jongerencentrum De Trucker in Pijnacker de legendarische Engelse punkband UK Subs. Ter gelegenheid van hun dertigjarig bestaan tourt de band momenteel de wereld over. De kaartverkoop voor dit unieke punkevenement is inmiddels in volle gang. Kaartjes kosten 10 euro en zijn te reserveren via programmering@detrucker.nl of te koop in de Trucker in Pijnacker of bij Velvet Music in Delft. Ook zullen er op de avond zelf nog voldoende kaartjes te koop zijn. De zaal gaat om 20.00 uur open en om 23.30 uur zijn de optredens afgelopen, waardoor de bezoekers de laatste randstadrail richting Den Haag CS/Rotterdam Hofplein nog kunnen nemen.  

Dit Engelse viertal komt in originele bezetting met zanger Charlie Harper, gitarist Nicky Garratt, bassist Alvin Gibbs en drummer Jamie Oliver. Het optreden vindt plaats op donderdag 14 februari. Andere bands die op deze avond zullen aantreden zijn SidekickBob uit Pijnacker en G.O.G. 

U.K. Subs is behoort tot de 10 beroemdste Engelse punkbands aller tijden. Na de Sex Pistols, The Clash, The Stranglers, The Buzzcocks en The Damned, noem je al snel de naam U.K. Subs. Niet voor niets heeft Guns’n’Roses het nummer ‘Down On The Farm’ van de U.K. Subs gecoverd. U.K. Subs zanger Charlie Harper is trouwens een levende legende, die met elke bekende punkband gespeelt heeft. Van alle bands die eind jaren zeventig de gevestigde orde deed bibberen en de 'No Future' generatie inluidden, is er slechts één groep die nog altijd bestaat: De UK Subs. Ze hebben, in tegenstelling tot Sex Pistols, The Clash en The Damned, de tand des tijds weerstaan. Ondanks een aantal wisselingen van de ritmesectie vieren zanger Charlie Harper en gitarist Nicky Garrat dit jaar hun 30e verjaardag bij de UK Subs. Het is daarbij duidelijk zijn dat de mannen aan agressiviteit, woede en rebellie amper hebben ingeboet en blijven de optredens van the Subs keer op keer een gedenkwaardig avondje punkgeschiedenis.

<< Help het Kasteel! Nieuwe 45 RPM uit van The Slackers... >>

Reacties

Gepost door: wokkel Gepost: 11-02-08 20:02:45
Dikke vette koel
Gepost door: pieterman Gepost: 12-02-08 18:21:02
Nicky Garrat heeft jaren geen deel uitgemaakt van the Subs. Dus klopt niet wat er boven staat
Gepost door: arnobob Gepost: 13-02-08 00:07:03
Lekker belangrijk!!!
Gepost door: tjajen Gepost: 13-02-08 18:54:11
goh, Tis wa.
Gepost door: xanathos Gepost: 14-02-08 18:39:58
jeej.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact