Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Nigel Lewis and the Zorchmen - Ladies & Gentlemen, attention please...

18-02-08 12:28:26 / door davidpoison / band: Nigel Lewis and the Zorchmen / album: Nigel Lewis and the Zorchmen - Ladies & Gentlemen, attention please... (2008)

Nigel Lewis and the Zorchmen - Ladies & Gentlemen, attention please...

Ok voor legendes moet je respect hebben, maar fuck man wat was me dit toen ik de eerste keer deze cd te horen kreeg. Oprichter van The Meteors of niet, ik kon het lachen nauwelijks bedwingen. Aangezien ik een jongen ben met enig respect voor de oude school besloot ik deze ouwe knarren (die Zorchmen lijken verdorie als twee druppels water op de zwaarbekleurde Rose tattoo dudes!) toch meerdere kansen te bieden.

Ik heb serieus moeten wennen aan de sound en vooral de stem van de heer Lewis op deze cd. Voordeel van dit album is dat alles na 2 keer vlot mee te fluiten is. Er zijn eenvoudige nummertjes die blijven hangen zoals ‘Footsteps’, ‘Rockabilly’ en ‘Ride’ en ook echt steengoede nummers als ‘Sweet pandora and me’ en ‘Hotel room in New Orleans’. De sound is een mix van rockabilly, rock 'n roll en rustige psychobilly met hier en daar een trashy gitaartje (‘Walking on the beach’).

Liefhebbers van het genre, dig gerust in! Ik ga dit maar sporadisch luisteren, omdat ik simpelweg de stem van Nigel Lewis minder trek.  O ja, bij de officiële release zal er een extra cd aanwezig zijn met live opnames uit Hamburg, dus als je dit graag hoort krijg je absoluut waar voor je geld!

Score: 72/100

<< Blafkat - Lubbers Crisis Kabinet Bloodclot! - Burn Babylon Burn >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact