Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Crimson Ghosts - Dead Eyes Can See

29-03-08 18:09:03 / door mano-revolver / band: The Crimson Ghosts / album: The Crimson Ghosts - Dead Eyes Can See (2008)

The Crimson Ghosts - Dead Eyes Can See

Zo'n twee en halve maand geleden berichte ik jullie al met het heugelijke feit dat het nieuwe The Crimson Ghosts album genaamd 'Dead Eyes Can See' helemaal af en klaar om uitgebracht te worden was en deze week was het dan zover, ik mocht het inmiddels derde album van deze ongekroonde koningen van de Europese horrorpunk scene in mijn cd-lade schuiven.

Want wat is deze band gegroeid zeg! Elk album weten deze Duitsers zichzelf weer te overtreffen en hebben zich in zeer korte tijd op weten te werken van Misfits coverband tot een volwaardige band met eigen songs waar je U tegen zegt!

Qua sound zijn The Crimson Ghosts nog steeds één brok agressie waarbij een muur van geluid neer word gezet waar je niet omheen kan. Aan de andere kant heeft de band zijn gevoel voor melodie nog niet verloren wat zich vooral uit in de zang en samenzang. Wat dat betreft gaat deze band verder waar de Misfits er na 'Famous Monsters' het bijltje erbij neerlegde en schaam ik me niet om te zeggen dat The Crimson Ghosts een waardige opvolger zijn voor deze vergane glorie. Dat ik niet de enige ben blijkt wel uit de gastbijdrage van leden van onder andere Blitzkid, The Spook, The Other en Bloodsucking Zombies From Outer Space, een groot deel van de Fiend Force familie is vertegenwoordigd op 'Dead Eyes Can See'.

Het is toch opvallend dat veel fans van de Misfits niet naar andere horrorpunk bands luisteren. Vreemd, want als je fan bent van 'American Psycho' en 'Famous Monsters' dan zouden The Crimson Ghosts er als zoete koek in moeten gaan. Duitse horrorpunk van wereldklasse!

Tracklist:
01. Dead Eyes Can See
02. Invade!
03. Bloodred
04. Nightbreed
05. To Hunt You Down
06. Voices From The Inside
07. Armagetron
08. Forsaken (Requiem)
09. I 182
10. The Reek
11. Devils Night
12. I Am Horror
13. We Stay Dark

FIEND FORCE RECORDS

Score: 86/100

<< Endzweck - The Grapes Of Wrath The Business - Mean Girl >>

Reacties

Gepost door: richie666 Gepost: 02-04-08 14:31:11
Weer een super album zeg!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact