Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Story Of The Year - The Black Swan

24-04-08 21:11:31 / door mano-revolver / band: Story Of The Year / album: Story Of The Year - The Black Swan (2008)

Story Of The Year - The Black Swan

Ze zeggen wel eens 'vroeger was alles beter', in het geval van platenlabel Epitaph komt deze uitspraak zeker tot zijn recht. 'Vroeger' kon je een release van Epitaph blind kopen, nu is dat toch echt wel anders en krab ik af en toe achter mijn oren van wat ze nu weer hebben uitgebracht. Veel releases koop ik dan ook niet meer van het label (ik reken voor het gemak Hellcat Records maar even als aparte maatschappij) en sporadisch krijg ik een release van het label binnen om te reviewen. Ik geloof dat de laatste Epitaph release die ik binnen kreeg van I Am Ghost was en dit Story Of The Year ligt in hetzelfde straatje als deze band.

Moderne-hardcore waarbij de schreeuwerige zang word afgewisseld met melodieuze zang. Inmiddels is het hardcore genre overvol met dit soort bands maar Story Of The Year timmert al een tijdje aan de weg en na een flirt met major label Maverick zijn ze terug op een vertrouwd independent *ahum* adres. De band geeft aan hierdoor een nieuwe start te hebben gemaakt en dit is ook terug te horen in 'The Black Swan' die fris, enthousiast en goed in het gehoor ligt maar toch die donkere edge hebben waar bands in dit genre bekend om staan. Als je fan bent van bands als AFI, The Used, My Chemical Romance of het eerder genoemde I Am Ghost weet je dan ook wat je kan verwachten als je 'The Black Swan' koopt. Echt verrassend is deze schijf dan ook niet maar kwalitatief is het allemaal prima te doen.

Wellicht is dat dan ook het enige minpunt aan de cd, het is allemaal wat voorspelbaar. Fans van de band en het genre zullen hier echter maling aan hebben en kunnen dit album zonder al te veel zorgen aanschaffen. Ik blijf er echter gematigd enthousiast door.

Score: 78/100

<< The Hellacopters - Head Off New Found Glory - Tip Of The Iceberg >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 25-04-08 00:41:17
Maar is het goed genoeg om te raken?
T zal me een worst wezen van welk labl of wat voorn muziek het is, zo lang ik me dr maar een beetje mee kan identificeren.
Kben benieuwd...
Gepost door: davidpoison Gepost: 25-04-08 08:00:13
damn, ik word echt zwaar ziek van dit soort bands...
Gepost door: cleany Gepost: 22-05-08 23:16:33
niet beter dan die andere platen denk ik op zich, maar niet onaardig...

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact