Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Other - The Place To Bleed

17-05-08 17:49:54 / door mano-revolver / band: The Other / album: The Other - The Place To Bleed (2008)

The Other - The Place To Bleed

Bio's worden vaak wat overdreven, en het zinnetje 'Europe's No. 1 Horrorpunk band The Other' klinkt ook als een makkelijk verkooppraatje. Maar niks is minder waar, The Other is inderdaad één van de beste binnen het genre en heeft dit al ruimschoots bewezen met de vele live shows en de albums 'They're Alive' en 'We Are Who We Eat'. Nu is de band terug met het derde album 'The Place To Bleed' en zeg ik al voorzichtig dat ze de term 'Europe's' in bovenstaande zin mogen schrappen, want wat is me dit een plaat geworden!

Na het welkom, die compleet in de stijl is zoals het artwork doet vermoeden (freakshow / circus-achtig) barst de band los met de opener 'Become Undead', mijn God wat een brok energie! De band klinkt krachtiger en melodieuzer dan ooit tevoren en na een enkele luisterbeurt is het al flink meezingen geblazen met onze Oosterburen. De ene horrorpunk kraker na de andere word uit mijn speakers getoverd met als persoonlijke favoriet het Duitstalige nummer 'Der Tod Steht Dir Gut', alleen de titel doet mijn hart al sneller kloppen en daarbij is het nummer ook nog eens gruwelijk vet... wow! Maar dit doet niks af aan de andere tracks op deze schijf. The Other heeft zichzelf in elk opzicht overtroffen en elk nummer is een genot om naar te luisteren, ik wist op voorhand al dat ik kwaliteit kon verwachten maar dit slaat echt alles.

Het moge dan ook wel duidelijk zijn, ik ben razend enthousiast over 'The Place To Bleed'! Horrorpunk is een gevaarlijk genre, je moet kunnen overtuigen met je imago, muziek en teksten. Er zijn helaas genoeg bands die dit niet kunnen en het lachertje binnen het genre zijn. The Other heeft hier echter geen enkel probleem mee, de band heeft alles mee. Het imago, stage props, teksten en de muziek, alles klopt aan deze band en 'The Place To Bleed' is het ultieme bewijs die de vloer aanveegt met menig klassieker. The Other is DE horrorpunk-band van dit moment en kan deze plaat niet anders dan de volle 100 punten geven.

 

FIEND FORCE RECORDS

Score: 90/100

<< Rezurex - Psycho Radio Various Artists - Toypunks >>

Reacties

Gepost door: marnix Gepost: 17-05-08 20:34:53
Ik denk serieus dat de NL liefhebbers van deze band onder de 10 man blijft.

Ik ben opzich ook wel een kenner van het genre en zeker een liefhebber, maar de vorige 2 albums vond ik verre van geweldig. Leuk, maar zeker niet indrukwekkend.

Ik heb meer met een The Crimson Ghosts of Nim Vind (boah!), maar ik zal deze schijf ook maar eens proberen ookal zijn de vorige twee tijdens de opruiming laatst ook in een plastic zak verdwenen en weggegeven als ik me niet vergis.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 17-05-08 20:53:07
Deze plaat veegt duidelijk de vloer aan met The Crimson Ghosts en Nim Vind! Draait al 2 dagen letterlijk non-stop hier (vrouwtje is niet thuis)!
Gepost door: davidpoison Gepost: 18-05-08 08:56:18
nim vind heerscht...
Gepost door: marnix Gepost: 18-05-08 10:32:10
dat dacht ik!

Ik ben benieuwd of deze plaat dan echt zoveel beter is dan de eerste 2. Ik hoop binnenkort ook op een volledige Nim Vind plaat.
Gepost door: mano-revolver Gepost: 18-05-08 12:52:12
De nieuwe cd van Nim Vind komt in ieder geval niet meer via Fiend Force uit maar bij Silverdust Records (Psychopunch), waarom? No fuckin' clue!
Gepost door: effehoor Gepost: 18-05-08 14:49:07
Deze band ooit eens in Alkmaar gezien op het Parkhof festival. Trok het erg goed. Die zanger deelde nog even wat tikken uit aan een boer.
Zowel het gebruik van het woord "vrouwtje" als de maximale score is niet te doen natuurlijk, malle mano!
Gepost door: mano-revolver Gepost: 18-05-08 15:58:35
Vrouwtje? Oh, haha, ok moeder de vrouw is niet thuis ;-).
En ach, ik ben enthousiast over deze cd en trek 'em zelfs beter dan de laatste Balzac, enough said!
Gepost door: janwijf Gepost: 18-05-08 19:39:21
ik ben benieuwd ..kvind de 1e en 2e album kei gaaf..dan zal deze ook niet tegen vallen .weten jullie ook waneerde nieuwe album van nimvind uit komt?
Gepost door: davidpoison Gepost: 18-05-08 19:54:19
shit man ,dan is dit je sink or swim van 2008 en niet I walk the line, zo aan de scores te zien? te vroeg geroepen ;)
Gepost door: mano-revolver Gepost: 30-05-08 01:27:21
Score een beetje aangepast, misschien was ik daarin iets te over-enthousiast. Verder nog steeds een dijk van een cd!
Gepost door: woody Gepost: 01-06-08 05:33:14
Jammer!! Middelmatige, Danzig, Misfitsclone!!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact