Nuestros Derechos - Struggling With The Dark

01-06-08 18:00:10 / door nielsdebruijn / band: Nuestros Derechos / album: Nuestros Derechos - Struggling With The Dark (2008)

Nuestros Derechos - Struggling With The Dark

Nuestros Derechos (onze rechten in het Spaans) nemen je een klein half uur mee op hun thema: Struggeling with the Dark. De titel van deze EP past perfect, niet alleen tekstueel maar muzikaal creëert men een somber, duister sfeertje.

Na een Blackened achtige intro beukt de band er volledig in. Het drietal weet een uitstekend geproduceerde muur van geluid over de luisteraar heen te storten, met voldoende variatie per nummer. Het is dikke trashmetal, die tegenwoordig te weinig meer gemaakt wordt. Af en toe neemt de band net een beetje gas terug, zodat de rest van het nummer dan dubbel zo hard klinkt. Verwacht geen slappe trucs of beatdowns op deze EP, het is vanaf het begin tot het einde onvervalst knallen. Als referentiepunt is het legendarische Hell Awaits natuurlijk een logisch antwoord, maar ook Kreator, Destruction, of wat dichter bij huis, Aborted fans moeten even opletten. 

Insomnia is een mooi voorbeeld van het eigen geluid van deze band. Strakke drums die de rest bijeenhouden, lage (af en toe zelfs losse) bass met daarbovenop snelle gitaarriffs. Bassiste Janet doet af en toe ook vocaal mee en van haar stem moet je houden, het is net wat rauwer dan je misschien gewend bent. 
De teksten gaat trouwens niet alleen over hel en Satan (trash cliché) want zo gaat het tweede nummer over de vervelende spam die iedereen altijd digitaal ontvangt en is Deimos, over de Griekse god van de schrik geheel Nederlandstalig. 

Kortom, een ep die genoeg variatie kent om niet te gaan vervelen en hard genoeg doorbeukt om wakker bij te blijven. Alleen die outro had mij niet gehoeven (hoewel het de ep wel mooi afsluit), maar verder twijfel ik nu of ik weer op repeat druk of toch maar weer ga luisteren naar de bekende achterstevoren Join Us afgespeelde intro.

 

Score: 85/100

<< Point Blank - Made In China Nifters - Invisible Caine >>

Reacties

Gepost door: zombi Gepost: 03-06-08 19:11:07
Coole band en relaxde gasten. Erg veel mee gespeeld vroegah en begon nooit te vervelen ook al zag ik ze elke maand spelen.
Gepost door: angelofdestiny Gepost: 13-06-08 20:51:49
lekkere cd, goeie band

© copyright 2002 - 2019 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Adverteren - Contact - Crew