Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Power is Poison - Power is Poison / Chicken's Call split

14-06-08 21:30:20 / door myrte / band: Power is Poison / album: Power is Poison - Power is Poison / Chicken's Call split (2008)

Power is Poison - Power is Poison / Chicken's Call split
Daamn, werd ik daar toch even weggeblazen toen ik deze split 7” van het Nederlandse Power is Poison en Franse Chicken’s Call voor het eerst aanzette! Pats-boem. Zomaar vanuit het niets, want beide bands kende ik niet, tot ik dit blauwe stukje vinyl in handen kreeg.

Kant die bij mij als eerste boven mag liggen is die van Power is Poison. De band die mij in de oren klinkt als een willekeurige kraakpand-band. Lekker crustig blèren, punk krijsen en hardcore schreeuwen. En dat alles lekker onverstaanbaar en ondersteund door kraker-stylo gitaren en boem boem tak-drums. Eigenlijk ben ik best enthousiast! Het klinkt best lekker en net wanneer de lol er een beetje af begint te gaan komt de band met een leuke muzikale draai. Na drie nummers van Power is Poison is het tijd om het plaatje om te keren en mij te laten verrassen door de tweede band.

En of ik verrast wordt: Wat gelijk opvalt wanneer ik de eerste tonen van Chicken’s Call hoor, is het verschil in muziekstijl met Power is Poison. Het tweede wat opvalt is dat deze band in het Frans zingt. En dan dacht ik dat ik positief verrast was door Power is Poison, maar Chicken’s Call valt duidelijk onder de overtreffende trap van ‘positief verrast’ . Lekker snelle hardcore-punk vliegt me om de oren. En voor ik het weet zijn de twee nummers van deze kant van de 7” voorbij.
En hup, nog maar een keer de kant van Chicken’s Call. En nog een keer, en dan nog eens…naja, vooruit, nog maar een keer dan!
<< The Schmucks - The Schmucks Sofia - Search & Destroy >>

Reacties

Gepost door: gerrit Gepost: 15-06-08 11:38:06
ik was ook erg verrast. Erg goed te doen.
deze keer ook eindelijk een split met een goede band.

Binnekort een eigen 7 inch heb ik gehoord van power is poison dus ben benieuwd.
Gepost door: kapot Gepost: 15-06-08 20:24:51
jaa power is poison is zeker goed tenminste beetje snel en hard
Gepost door: youth Gepost: 18-06-08 17:52:56
hmm had ook nix anders verwagt van power is poison dan een goede 7 :D

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact