Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Dark Intentions - Destined To Burn

10-07-08 10:17:06 / door nielsdebruijn / band: Dark Intentions / album: Dark Intentions - Destined To Burn (2008)

Dark Intentions - Destined To Burn

Dark Intentions komt uit Breda en maakt metalcore met wat standaard trash metal en New York hardcore invloeden. In elk geval klinkt de combinatie (die niet erg verfrissend is, maar dat blijft bijzonder lastig) op Destined to Burn best lekker.

De vaart zit er bijna het hele album lekker in, waarbij men een vrij donker sfeertje neerzet dat het wel goed doet bij mij. Daarbij heeft de band het album met 28 minuten net iets te lang gemaakt, want door het gebrek aan diversiteit gaan de nummers na een tijdje toch een beetje vervelen. Echt duidelijke fillers staan er niet op, maar een aantal nummers ontstijgen de middelmaat niet. Daarom vind ik het jammer dat men gekozen heeft voor "Suffer Severe" als openingsnummer (daarvoor zit een intro die ook al niet te boeiend is), aangezien dit juist één van de minste nummers is, te veel clichés. Het tweede nummer, "The Murder", neemt wat gas terug en juist hierin laat Dark Intentions zich van een betere kant horen. Juist dit soort nummers zijn de betere op Destined to Burn, nummers die niet per sé naar een beatdown toe werken. Af en toe een solo ertussendoor zorgt ook voor het verbeteren van de kwaliteiten van deze band.

Het pluspunt dat ik expliciet wil vermelden is de zang van Martijn. Ik ben altijd groot fan geweest van Instil, mede door de vocale stunts die men daar uithaalde en Dark Intentions komt daar dicht bij in de buurt. Ook teksten schrijven kan de band wel redelijk.

Voor een eerste full-lenght klinkt dit zeker niet slecht, zeker in een genre waarin de bands alle paddenstoelen uit de grond schieten. Als je ook graag metalcore luistert zonder daarbij constant te mekkeren over de mosh langs komen brengen zou ik Dark Intentions zeker een kans geven.

Score: 70/100

<< BALZAC - x RAIYA - Split Demo cd Have Heart - Songs To Scream At The Moon >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact