Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Triggers - Next Rising Sun

04-08-08 15:11:28 / door mano-revolver / band: The Triggers / album: The Triggers - Next Rising Sun (2008)

The Triggers - Next Rising Sun

In Europa, en dan met name in Nederland, zetten bands als de Chencha Berrinches, Mad Marge And The Stonecutters, The Crash Cadillac's en Calavera weinig tot geen zoden aan de dijk. Toch vormen deze vijf bands de basis van The Triggers uit Los Angeles dat met 'Next Rising Sun' een prima debuut cd aflevert.

Lang heb ik getwijfeld over het muzikale genre van The Triggers, maar uiteindelijk ben ik toch tot de conclusie gekomen dat het psychobilly met een flinke dosis punkrock is in plaats van andersom. Qua sound is de band te vergelijken met bands als Rezurex (zanger Daniel de Leon zingt ook een deuntje mee op deze plaat), Tiger Army en The Deep Eynde. Niet alleen qua muziek maar ook op het gebied van teksten en de afwisseling van de Engelse en Spaanse taal (die bij The Triggers een stuk hoger ligt) vertonen The Triggers veel vergelijkingen met deze twee bands.

Het tempo zit er over het algemeen goed in en in een kleine 38 minuten word er lekker door de nummers heen gepompt. Ondanks dat de boventoon van het album dus psychobilly is zijn er ook genoeg invloeden van andere genres te bespeuren zoals; punkrock (From The Streets), rockabilly (On The Road) en opgefokte ska-punk ala de Voodoo Glow Skulls (Broken Dreams) je vind het allemaal terug op 'Next Rising Sun'. Dat de band zelf prima nummers kan schrijven let de band toch niet om onder andere van The Misfits het nummer Skulls te coveren.

Al met al is 'Next Rising Sun' een prima cd geworden die kwalitatief een stuk beter is dan het gros van de andere bands (met uitzondering van Calavera dan) waar de leden in zitten. De cd is al een tijdje uit in Amerika maar is vooralsnog niet echt opgepikt in Europa, tijd dat een label als People Like You daar een stokje voor gaat steken!

KNOCKED DOWN RECORDS

Score: 75/100

<< Cloudscape - Global Drama Seditius - No Lesson Learned >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact