Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Various Artists - W:O:A Full Metal Juke Box volume 4

07-08-08 12:13:13 / door pureandsimple / band: Various Artists / album: Various Artists - W:O:A Full Metal Juke Box volume 4 (2008)

Various Artists - W:O:A Full Metal Juke Box volume 4

Wacken 2008 was superruig! Ik heb me teringhard geamuseerd, veel gedronken, veel gefeest en veel toffe bands gezien. Deze compilatie geeft een verkorte weergave van wat er allemaal te doen was dit jaar. Grote afwezigen op deze verzamelaar zijn Carcass, At the Gates, Nifelheim, Nashville Pussy, Children of Bodom en Iron Maiden. We missen dus enkele grote kleppers op deze compilatie, maar het zal vanwege labelgezeik en geldzaken wel niet mogelijk zijn geweest om een compleet overzicht neer te zetten. Uiteraard is deze schijf erg metal, maar ik zal toch voor de liefhebbers even kort de tracks doornemen.

DISC 1
1) Kreator

Beginnen met Duitse thrashmetal op je comp. is altijd goed! De band uit Essen kan mij de pis niet lauw maken, maar er waren genoeg moffen die daar anders over dachten. Een toffe band voor op Wacken in ieder geval.
2) Torture Squad
Ik kan me niet herinneren dat ik gezien heb dat deze band op de bill stond, maar het klinkt, op de vreemde tongval na, best cool. Het beukt en is redelijk snel. Na wat onderzoek kom ik erachter dat ze Braziliaans zijn. Fijn om te weten dat ze naast (oude) Sepultura nog steeds weten hoe een goede pot deathy thrashmetal moet klinken daar.
3) Mortal Sin
Een soort van Bay Area thrash vibe voel ik. Dat is altijd goed. Een toffe band van down under. Een mooie track ook! (Out of the darkness into thaaa BLACK!) Maar het mag wel een tikkie agressiever wat mij betreft.
4) Headhunter
Duitse powermetal! Het schijnt al meer dan 20 jaar te bestaan, maar ik heb duidelijk weinig gemist. Het is niet slecht, maar het is als neuken zonder klaarkomen.
5) Exodus
Misschien wel de coolste band van het festival (naast Maiden uiteraard). De mannen vervloekten alles wat los en vast zat, speelden flink wat tracks van Bonded By Blood en bewezen dat ze eigenlijk de grootste Bay Area thrash band ooit zijn. Ik ben groot fan!
6) Warbringer
Ik heb ze helaas gemist omdat ik keihard moest zuipen met wat Schotten, maar deze band ga ik nog veelvuldig zien. Fans van Municipal Waste kunnen de buidel trekken. Een supergave band waar we hopelijk nog veel van gaan horen!
7) Lord Belial
Op disc 1 staan een aantal blackmetal nummertjes en dat doet me, als christelijk opgevoed jochie uit Veenendaal, erg goed. Ik ben zelf nooit echt into Lord Belial geweest, en deze track klinkt ook niet echt uitnodigend. Voor dit soort shit ga ik liever de bands van tracks 8 of 9 luisteren.
8) Gorgoroth
EVIL!!! Ze speelden van 02:00 tot 03:00 en alle blackies hadden de hele dag de zon gemeden om zo wit mogelijk evil konden wezen. Ruige shit!
9) Watain
De coolste blackmetalband die er is? Waarschijnlijk wel! Ik voorspel dat dit wel eens de grootste blackmetal band ooit kan gaan worden met een semi-mainstream aanhang. Mark my words.
10) Obituary
Een goede pot ouderwetsch death vind ik zeker amusant! Slowly we Rot is een plaat die iedere deathhead in de kast moet hebben. Ik heb ze niet gezien dit keer, maar achteraf heb ik daar een beetje spijt van.
11) Cynic
Het mixen van een technische deathmetal met progressieve rock rommel is duidelijk niets voor mij. Mijn zwakkmetal radar gaat dan ook vol af als ik deze track hoor. Geen fan.
12) Grave
Een van de grote Zweedse deathmetal legendes! Ooit nog tweemaal in de Goudvishal gezet (1x met Lord Worm op zang en 1x met die andere dude). Ik vind het cool, maar heb duidelijk liever Entomed. Live is het ook nogal sloppy.
13) Soilwork
Vreemd genoeg vond ik dit live prima te pruimen (huh-huh pruimen!) maar dit is duidelijk new breed metal dus probeer ik er toch een beetje minachtend over te doen. Prima zanger ook vond ik ondanks het springen en middelvinger gebeuren wat eigenlijk bij echte metal niet nodig is.
14) Evocation
Nog meer Zweedse deathmetal! Jeeeuj! Deze band doet het prima, maar ik ben nogal een fijnproever wat betreft de death dus Evocation staat voor mij op het tweede plan en zal daar waarschijnlijk nooit vanaf komen.
15) Hatebreed
De mannen rond Jamey Jasta waren razend populair op Wacken. Ik vind het een prima bandje, maar deze track is eigenlijk te kut voor woorden en draait duidelijk om het veelvuldig herhalen van de titel. Ik had graag iets van Satisfaction Is The Death Of Desire op deze comp gezien, maar dat is natuurlijk niet echt een optie.

DISC 2
1) Stam1na

Gezien deze band ipv een i een 1 heeft is deze bij voorbaat al afgeschreven.
2) Holy Moses

Ik dacht dat het van die crappy efteling metal was, maar het blijkt Duitse thrash te zijn. Het unique selling point is dat ze een vrouw op zang hebben die zeker zo goed klinkt als de mevrouw van Arch Enemy. Ik trok het live op Wacken niet langer dan 10 minuten, maar heel slecht is het niet
3) Sonata Arctica
Supergaye knuffelrockende eftelingmetal. Niet te doen!
4) Avantasia
PATS! Effe een nummertje op de compilatie van 11 minuut nogwat. Wat een rommel!
5) Nightwish
Toen ze die hete chick op zang hadden was het nog wat, maar met die nieuwe zangeres is het gewoon slecht. Zo fukkin vals en dan ook nog zo’n pot zwakkmetal. Muzikale aids van de hoogste orde! Mijn reisgenootje heeft ze nog gezien omdat ie anders niet mocht humpen van zn vriendin. True story.
6) Airbourne
Fuck yeah! Misschien wel de beste AC/DC coverband sinds Action in DC! Het klinken allemaal als b-kantjes van AC/DC of als de nieuwe plaat die nog moet uitkomen. Ik trok het heel erg goed, maar een beetje eigen smoel was ook niet verkeerd geweest. Er zijn ergere bands om te rippen, niet?
7) Opeth
Goede frontman, goed band en prima tracks. Toch is het te langzaam om mij echt op te vrolijken. Daarnaast trek ik die rustige stukken heel slecht. Ik hoor altijd van iedereen dat er 1 plaat is die erg goed is, maar heb die eigenlijk nooit gechecked.
8) 3 Inches Of Blood
Eigenlijk zijn dit de koningen van de false metal, maar ik vind het supercool! Deadly Sinners is een metalclassic in mijn boekje! Ik heb ze ooit nog eens in de Goudvishal geboekt met de zwakkmetal koningen van Himsa. Himsa zoog dikke paardeballen in de hel, maar 3 Inches Of Blood was cool toen en op Wacken ook.
9) Killswitch Engage
Ze stonden wel op de bill, maar heb ze niet gezien op Wacken. Technisch een supergoede band. Ik trek ze erg goed, maar heb ze niet gezien. Het zou maar zo eens kunnen zijn dat ze gecancelled hebben, maar durf dat niet met zekerheid te zeggen. Van al die NWOAHM bandjes is dit toch wel een van de betere.
10) Lordi
Hoeveel songfestivalwinnaars zullen er ooit op Wacken staan? De grap is wat mij betreft een beetje eraf. Ik heb 10x liever Gwar.
11) Ensiferum
Deze band heeft enorm veel fans. Ik ben er geen, maar weet dat dit goed is. Folk metal zonder al te “fidelididelidideli” te worden. Voor mijn plezier zou ik het niet opzetten in ieder geval.
12) Saltatio Mortis
Ik hoor doedelzakken, maar weet niet of dit de band was die met compleet orkest opkwamen want dat heb ik uit mijn geheugen gedrukt. Deze track metalt nog een beetje door, maar het was live niet te doen. Geen fan.
13) Alestorm
Nog meer folkmetal? Alsjeblieft niet! Het positieve aan deze band is dat ze een flinke huts heavy metal erin hebben en alle tracks over piraten gaan. Als je even wil lachen is dit eigenlijk een prima bandje
14) Leaves Eyes
Ik heb mijn best gedaan om deze band te kunnen missen. Gothic metal met veel symphonische elementen. Niet te doen hoe lekker je zangeres ook mag zijn. Ze mag wel op mijn gezicht gaan zitten zolang ze d’r bek maar houdt.

<< Seditius - No Lesson Learned Static Thought - The Motive For Movement >>

Reacties

Gepost door: xanathos Gepost: 07-08-08 17:56:27
in b4 metal bashing
Gepost door: corjan Gepost: 08-08-08 14:13:20
zwitserse metal?? niet bekend mee??? holy shit man!! celtic frost!
verder is headhunter van die gast van destruction dus metalapproved

goede recensie overigens. jammer dat er niet wordt vermeld dat je met je bek in de pis en poep was gevallen.... gemiste kans wat mij betreft:D
Gepost door: pureandsimple Gepost: 08-08-08 15:22:24
Ik had ff gegoogled en vond een Zwitserse en een Dutise band onder die naam. Ik ben de tekst vergeten aan te passen (CF vorig jaar nog gezien trouwens)
Gepost door: lefixt Gepost: 11-08-08 02:53:10
Kreator, Exodus en Warbringer waren keihard hoorde ik, jammer genoeg kon ik er niet zijn. Ach ja, meeste bands toch al ooit eens live gezien. ;)
Gepost door: captainmorebeer Gepost: 14-08-08 19:45:10
wtf is metal approved?
Gepost door: corjan Gepost: 16-08-08 23:10:11
slayer = metal approved

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact