Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

The Gramophone Allstars - Just Delightin'

10-10-08 03:31:00 / door pureandsimple / band: The Gramophone Allstars / album: The Gramophone Allstars - Just Delightin' (2008)

The Gramophone Allstars - Just Delightin'

Als ik denk aan ska denk ik niet meteen aan dat zonnige landje daar bij de Middellandse zee: Spanje. Toch komt daar blijkbaar wel ska-gerelateerde muziek vandaan, blijkt uit dit Grammaphone Allstars. En waarom ook niet? Sangria, zon, zee en strand lijken me op zich een uitstekende voedingsbodem voor dit soort zomerse klanken.

Dit bandje, wat nog geen jaar bij elkaar is, heeft door de uitstekend gekozen bandnaam en verpakking al de eerste punten in de tas. Het totaalplaatje hebben ze ook nog eens puik in elkaar zitten. Dan rest ons alleen nog de muzikale kwaliteiten die onder de loep genomen dienen te worden. Muzikale kwaliteiten bezitten deze Spanjaarden wel ondanks dat het niet allemaal even interessant is wat ze doen. De soulvolle ska-jazz gemixt met wat rocksteady, wat reggae en een klein beetje latin invloeden doet het wel goed, maar exceptioneel is het zeker niet. Alsof Amy Winehouse bij The Slackers op bezoek gaat om samen fucked-up te geraken aan pcp (en ook nog een beetje te jammen). Iets teveel instrumentale nummertjes, waar metname de stem van de zangeres en unique selling point is. Uiteindelijk gaan deze Allstars, hoe pretentieus die naam ook moge klinken, met een ruime voldoende naar huis.

 

Score: 69/100

<< Bring Me The Horizon - Suicide Season Bankrupt - Rocket To Riot City >>

Reacties

(Geen reacties gevonden)

© copyright 2002 - 2021 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact