Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Fleas & Lice en Discharge, Vera, Groningen

19-11-08 18:04:00 / door flummox / concert: 13-11-08 - Discharge + support - Vera - Groningen

Fleas & Lice en Discharge, Vera, Groningen
Wat mij altijd verbaast aan Vera, is de programmering. Soms speelt er maanden niets wat in de verste verte ook maar met punk te maken heeft, en vanuit het niets: drie ruige punkrockconcerten binnen 2 weken! Het enige wat ik daarop kan zeggen is, ga zo door! Enfin terug naar het concert waar deze review over moet gaan. Fleas & Lice en Discharge speelden op donderdag 13 november in Vera.

Fleas & Lice speelden als eerste, hetgeen niet geheel verwonderlijk was. De band speelt simpele punkrock met hier en daar wat uitstapjes naar metal en crust. Gezien het hele gebeuren al om tien uur aan de gang was, was het nog niet erg druk. Het publiek was (zoals zo vaak in Groningen) gematigd enthousiast. Op een verdwaalde puber na, bleef de pit uit en kon je ook vooraan rustig je biertje drinken. Jammer voor de band, prima voor de recensent.

De laatste keer dat ik Fleas & Lice zag, hadden ze voor zover ik me kan herinneren één zanger. Deze keer stond er echter ook een dame op het podium (waar je met je ogen dicht weinig van merkte overigens). Vrouwen op het podium zijn vaak positief, maar ik vraag me af of een zanger en een zangeres elkaar in dit geval aanvullen. De band speelde er niet minder om, maar zeker ook niet beter. Ach, punk hoort te rammelen, en het zij ze vergeven. Ik heb me er prima bij vermaakt.

Discharge is een band waar ik me nooit in verdiept heb. Ik heb er geen platen van in de kast, geen mp3’s van op mijn pc, en dus was het een grote verassing wat deze band me zou brengen. De enige houvast die ik had, was de term D-beat, die het herkenbare drumritme van Discharge een naam geeft. Ik wist al dat de band niet alle originele leden bij zich had. De zanger was vervangen door “Rat” van de Varukers en de drummer leek ook significant jonger. Dus, de gitarist en bassist zullen wel de originele leden zijn. Oud en grijs, maar respect dat ze er nog staan!

De show klonk prima, de band was redelijk strak, de nummers snel en de zang onverstaanbaar. Er hadden zich ondertussen meer punks verzameld in Vera, en hier en daar ging het even los. De echte D-beat drum hoorde ik hier en daar terug, maar in veel nummers werd ook “gewoon” gedrumd. Het geluid van Discharge was beter dan dat van Fleas & Lice, hoewel de bass wat meer aanwezig had mogen zijn. De band was op het podium ook overmatig enthousiaste verschijning. Niet dat ze er helemaal geen zin in hadden, maar t’ was zeker geen spektakel. Na een dik half uur onverstoorbaar gespeeld te hebben was de show voorbij. Het was leuk om een legendarische band als Discharge een keer te zien (Als zo’n band om de hoek speelt mag je het als zelfrespecterende punker eigenlijk niet missen). Het lijkt erop dat mythe mooier is dan de werkelijkheid. Bijzonder? Mwoah… Goede bands? Wel ok. Leuke avond? Zeker weten……..

Score: 70/100


Reacties

Gepost door: markerman Gepost: 20-11-08 09:14:33
goeie recensie ouwe, gelukkig heb ik geen zelfrespect!

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact