Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Rancid live in de UK

08-12-08 11:35:00 / door mano-revolver / band: Rancid

Rancid live in de UK

Geschreven door: LOOWIEKESAUSAGE

Rancid, eigenlijk wel DE punkband van dit moment, vond het niet nodig om een optreden in Nederland te doen. Maar wel in Groot Britannië een complete tour. Maar ik laat me niet zo snel uit het veld slaan dus ik ben met drie anderen er toch maar gewoon heen gegaan.

Toen we in London aankwamen hebben we eerst maar even de goedkoopste bus gezocht, zijn erin gesprongen en richting centrum vertrokken. Compleet verdwaald zijn we ons hostel en het Astoria gaan zoeken. Na 2 uur rond dwalen en het schitterende London te bezichtigen kwamen we bij een of andere raar huis aan waar een paar mensen zaten die ons een sleutel gaven en ons naar een andere straat verwezen. Dit bleek dus een van de gaarste hostels te zijn in de wereld, maar het boeide allemaal niet.

Na een lekkere ´fish and chips´ zijn we richting Astoria gegaan. Toen we daar aankwamen bleek dat Jamie T al afgelopen was, wat dus echt heel erg zonde was.
Astoria, vreemd gebouw maar wel leuk. We hebben denk ik wel zes rondjes gelopen voordat we in de buurt waren van de zaal.

GBH begon echt precies toen wij binnen kwamen, wat erg goed was. Er gebeurde eigenlijk niet zoveel in het publiek, maar op het podium wel. Zanger Colin stond te springen en te rennen voor zijn leven. Op een gegeven moment stond hij echt versufd om zich heen te kijken, dus volgens mij vond hij het zelf ook wel wat overdreven. Ze ramden een paar steengoede klassiekers er doorheen zoals ´Time bomb´ (de eerste Time bomb klassieker van de avond) en ´Give me fire!´ en eigenlijk om eerlijk te zijn is dit zon beetje het enige wat me is bijgebleven van GBH.

We keken al een hele tijd naar dit concert uit dus toen GBH klaar was begonnen we zelfs een beetje zenuwachtig te worden.
Ze begonnen met een groot scherm met daarop een visueel gebeuren waar later een logo van Rancid kwam te staan. Door het scherm had niemand door dat Tim Armstrong al op het podium stond, en jawel een halve minuut later stonden zijn beste vrienden er ook al.
Rancid opende gelijk heel goed met ´Radio´ en de sfeer zat er meteen goed in! Erg prettig dat Tim Armstrong de hele avond topfit was, we hadden al verhalen gehoord dat Tim af en toe helemaal van de kaart is en Lars alles alleen moet doen. Na een aantal super nummers die perfect gespeeld worden breekt echt de hel los als ´Maxwell murder´ word ingezet. Iedereen voelt hem natuurlijk al komen: Matt Freemans wereldberoemde bass solo.
Na dat Lars schreeuwt ´The best fucking bass guitar player in the fucking world!´ begint Matt bijna 4 minuten keihard te soleren en iedereen staat met zijn mond open te kijken.
Met de muziek op een lager pitje begint Tim een heel verhaal te vertellen over de 1e drie albums waar ik eigenlijk amper wat van verstond. Wat ik wel heb verstaan ging over beste vrienden en de liefde voor punk rock wat Lars af en toe echt prachtig weet te verwoorden.
Bij een aantal nummers gaat het dak er nog meer af dan bij andere ‘Ruby Soho’, ‘Hoover street’, ‘Journey to the end of the east bay’ en ‘Roots & radicals’. Ook een paar speciale nummers zorgen voor opwinding. Lars Frederiksen die helemaal alleen ‘The wars end’ doet en ‘Knowledge’ van Operation ivy zorgen echt voor een prachtige toevoeging voor de fans.

Tijdens ‘Ruby soho’ vertelt Lars dat ze 29 nummers hebben gespeeld dus dat het toch echt tijd word om te stoppen. Wat ze niet waarmaken want ze komen gewoon terug en knallen super hard ‘Time bomb’. Op de leuke speech na is dit voor mij echt de tegenvaller van de avond. De muziek klinkt erg slecht en de toegift bestaat uit alleen ‘time bomb’. Maar dat moeten we ze maar gewoon vergeven. Persoonlijk vond ik als hoogtepunt het nummer ’tatoo’ dat was echt zo goed live, echt geweldig.

Na het optreden moesten we gewoon een tour shirt kopen en heel veel vocht tot ons nemen om te overleven. Maar de bar was al gesloten tijden Rancid en de merchandise-stand was al vertrokken, dus we zijn eigenlijk maar weer richting hostel gegaan waar we nog even televisie konden kijken.

Alles samen gevat was het echt een geweldige avond, het was erg mooi hoe Lars steeds zijn liefde voor alles uit. Voor punk rock, GBH, Jamie T, fans, skins, punks en zijn vader van de punk rock Charlie Harper van de UK subs die is komen kijken bij deze avond. Ik moet nog zeggen dat de nieuwe drummer, Brendan Steineckert, erg goed is. Ik vond het vreselijk dat Brett Reed weg ging, maar Brendan doet het perfect. Ook mag ik beloven dat het nieuwe album er nu echt aankomt als we Lars mogen geloven.


Reacties

Gepost door: flummox Gepost: 08-12-08 11:56:42
Charlie Harper, is die niet van Tow and a half men?

Verder, leuk om te lezen!
Gepost door: zeus Gepost: 08-12-08 11:57:14
lucky bastard
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 08-12-08 11:58:20
Haha, bij two and a half men heet hij ook zo ja!
Gepost door: zombi Gepost: 08-12-08 12:13:50
Is er nieuw werk gespeeld??
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 08-12-08 12:14:51
Nope.
Gepost door: kutchris Gepost: 08-12-08 13:44:27
leuk verhaal!... wel apart dat ze beginnen met Radio... ik zou toch eerder kiezen voor bv Rejected of Nihilism..

Hoop dat die homos nog is een keer gaan komen, want ik wacht alweer 5 jaar.
Gepost door: kingfrank Gepost: 08-12-08 16:39:48
Mooi man! leuke band om te zien spelen altijd. DE punkband van het moment, daar ben ik het niet meer helemaal mee eens maar zeker een topper.

Ik heb ze voor het eerst gezien op pinkpop '95 en was minstens net zo lyrisch destijds, nu is het al weer een lange tijd geleden dat ik ze in eigen land heb gezien maar als het in de Melkweg moet zie ik ze liever in het buitenland. En van al mijn bandsouvenirs is hun playlist die ik ooit van het podium gesnaaid heb toch wel de leukste
Gepost door: roelmoshpoes Gepost: 08-12-08 17:48:24
ik zag ze in glasgow vond ze goed

maar tim armstrong zijn stem was wel niet meer wat ze geweest is maar voor de rest

bangelijk!
Gepost door: duip Gepost: 08-12-08 19:40:32
zeker vet voor je! Hoop echt dat ze binnenkort naar nederland komen. Heb ze in 2003 gezien en dat is te lang geleden...
Gepost door: lastsunrise Gepost: 09-12-08 09:49:56
ja, laat ze naar nl komen dat zou vette shit zijn
Gepost door: frankbootstomp Gepost: 09-12-08 19:38:38
oke rancid is dus egt niet DE punk band wand rancid zuigt zware pikke
Gepost door: loowiekesausage Gepost: 09-12-08 20:38:49
Naja, er waren vroeger ook mensen die Sex pistols niet goed vonden, maar het was wel DE punkband van toen. Je bent niet verplicht om het goed te vinden.
Gepost door: locopunk Gepost: 09-12-08 21:43:31
vet
Gepost door: rageakid999 Gepost: 10-12-08 20:19:53
jammer dat ik dit heb moeten missen.
maarja niet iedereen heeft even geld en tijd voor een reisje naar engeland gelukkig is er wel een leuk artikel te lezen :)
Gepost door: skapeople Gepost: 11-12-08 21:53:02
de enige keer dat ik ze heb gezien was volgens mij op lowlands een jaar of 5 terug...eigenlijk weet ik dr ook niks meer van...

maar iig is het altijd kicke om een end te reizen voor een show en dan los te gaan! leuke recensie
Gepost door: xreventesx Gepost: 10-01-09 22:52:29
Tis wel goed met Rancid, ik zit al zo lang met smacht te wachten op een nieuw album, dat het wel zo mooi zou zijn dat ze ins een keertje in Nederland komen. (Het moet wel eerlijk blijven nietwaar?) goed om te horen dat Tim zijn stem nog enigzins behouden heeft, er zoemde inderdaad wat rond over een grafstem, en de video's van Punkspring waren ook niet echt Bemoedigend.
Gepost door: foamy Gepost: 11-01-09 22:00:51
Ik was erbij in Nottingham en het was in een woord GEWELDIG! Ik hoop alleen wel dat ze volgende keer ff langs Nederland komen dat zou wat goedkoper zijn

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact