Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Rise Against - Appeal To Reason

18-12-08 21:26:00 / door nielsdebruijn / band: Rise Against / album: Rise Against - Appeal To Reason (2008)

Rise Against - Appeal To Reason

Rise Against is terug met hun vijfde studioalbum Appeal to Reason, netjes verpakt in een verantwoord eco papieren hoesje. Kwam de band al flink bij het grote publiek in de spotlights met Siren Song of the Counter Culture, na The Sufferer and the Witness ging het helemaal hard met de populariteit. Met ongeveer dezelfde snelheid verdwenen de hardcore invloeden en maakten we kennis met een rustigere, meer melodieuze kant van het viertal.

Je zult niet verrast worden als deze kant ook op het nieuwste album weer consequent doorklinkt maar of dat slecht is moet je zelf beslissen. Vind je nog steeds dat het eerste album het best is dan zal je met dit album weer licht teleurgesteld worden. Hier staan ook weer aardig wat rustigere nummers op, met gelikte meezing refreintjes.

Maar het echte imago van Rise Against is nooit erg ver weg. In de veertien nummers die dit album telt zit genoeg geschreeuw van Tim McIlrath (afgewisselt met sterke zang), stevige politieke boodschappen en lekker harde en snelle riffs met stampende drums. Één van de hoogtepunten is het akoestische Hero of War, een hartverscheurend nummer over het soldatenleven. Zoals altijd zit het trouwens met de teksten weer snor op dit album.

Ik kan nog veel meer uitweiden maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Bijna iedereen is wel bekend met het nieuwe geluid van Rise Against en weet dus of dit album bevalt of niet want het is een voortzetting van de twee albums hiervoor. Vond je dat niks dan koop je dit album ook niet, simpel. Ken je de band niet en ben je benieuwd geraakt? Luister dan eens de nieuwe single Re-Education (Through Labor) en besluit dan of je het wat vindt. Helaas voor nieuwe fans heb ik een slechte boodschap: de show in de Melkweg met Strike Anywhere is al dik uitverkocht.

 

Score: 85/100

<< Los Difuntos - Born And Raised In East L.A. Anchors For Arms - Listen.React >>

Reacties

Gepost door: coldpromises Gepost: 19-12-08 01:19:01
Wel vette cd, gelukkig beter dan The Sufferer and the Witness..

Die Hero of War vind ik juist kut, het begint goed, maar daarna is het puur 'schokkende dingen' beschrijven die de lang niet representatief is voor de gemiddelde soldaat daar.. beetje jammer en makkelijk scoren.
Gepost door: lastsunrise Gepost: 19-12-08 10:14:17
lekkere plaat
Gepost door: tonzo Gepost: 19-12-08 12:37:19
Vette plaat, vooral savior is een vet nummer!
Gepost door: bami Gepost: 19-12-08 15:24:21
Vette band
Gepost door: tom Gepost: 20-12-08 03:40:33
Hoe kut is dat polka stuk in dat nummer voor of na Hero Of War (wat ik ook maar een matige popballad vind).

Eerste keer dat ik deze plaat hoorde vond ik hem kut, tweede keer viel ie me nog wel mee. 't Is in ieder geval geen Unravelling...
Gepost door: xanathos Gepost: 20-12-08 16:41:22
Om een of andere reden doet deze band me altijd denken aan anti-flag, maar dan om wat serieuzer te nemen...

Verdiend cijfer, dat wel... :)
Gepost door: tom Gepost: 21-12-08 13:16:44
Afgezien van dat ze beide politieke teksten hebben, doet deze band me totaal niet aan Anti-Flag denken.
Gepost door: erikpokerface Gepost: 21-12-08 16:36:27
ik vond het weer wat minder dan de vorige. het lijkt gewoon een herhaling van de vorige cd, zo zal de volgende ook weer zijn. De eerste 2 cds vond ik super, daarna werd het al snel minder.
en tom: WORD!!
Gepost door: skatepunkhardcore Gepost: 21-12-08 19:18:56
mwha ik vind het maar niks eigenlijk, ik vond dat ze met revolutions per minute echt een vette plaat hadden, die daarna vond ik nog wel chill maar ik vind deze nog erger als dat sufferer gedoe

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact