Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

New Morality - Fear Of Nothing

20-01-09 13:36:00 / door pureandsimple / band: New Morality / album: New Morality - Fear Of Nothing (2008)

New Morality - Fear Of Nothing

Ik was in eerste instantie wel verrast dat Reflections Records een band als New Morality tekende. De liveshows die ik had gezien, ook al was het al weer een flink tijdje terug, waren op z'n zachts gezegd rommelig, de MCD die ik bij een maat in de auto had geluisterd was maar zo-zo en ook in de vooruitzichten had ik weinig overdreven positiefs staan voor deze band. Relfections Records, toch zeker niet de eerste de beste, dacht daar blijkbaar anders over. Sceptisch als ik ben krapte ik dan ook maar eens goed achter de oren. Zou New Morality mij uiteindelijk toch kunnen overtuigen?

Eenmaal aangezet, met het volume flink open, blaast er een ouderwetse Madball/ Breakdown-vibe door mijn huiskamer. Zwaar, lomp, meeslepend en hard. Als een dreigende No Turning Back die haar uitbarstingen vakkundig kiest. Met knikkend hoofd keur ik de groove goed. Het internationale kwaliteitskeurmerk voor rockende bands. Ook tekstueel, al is het dan niet al te hoogstaand, heeft de band het prima voor mekaar als hardcore orkestje. Na wat luisterbeurten klinkt de plaat, met een 'ouderwetsche' NYHC-vibe, me vertrouwt en toch fris in de oren. Iets wat zeker niet voor alle bands is weggelegd anno 2009. Tel daarbij op passend artwork en een verzorgde digipack en je hebt duidelijk een kwaliteitsproduct.

Ik kan dan ook niet anders dan eerlijk toegeven: Reflections Records heeft het gelijk, en daarmee een supercoole plaat voor in de catalogus, aan haar zijde gekregen met dit Fear Of Nothing. Weer een supergoeie HC-plaat van Nederlandse bodem dus. RUIG!!

 

Score: 76/100

<< T.S.O.L - Life, Liberty And The Pursuit Of Free Downloads Polar Bear Club - Sometimes Things Just Disappear >>

Reacties

Gepost door: zappa Gepost: 21-01-09 12:46:06
Fijne plaat! Persoonlijk scoort deze plaat 84/100 ...extra punten voor de waanzinnig mooie lp-hoes en de mogelijkheid om de songs te downloaden
Gepost door: pureandsimple Gepost: 21-01-09 14:09:50
dat laatste is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering, niet? Maar idd MEGACOOLE plaat.
Gepost door: aardappelanders Gepost: 21-01-09 14:21:15
moet em nog steeds oppikken
Gepost door: bami Gepost: 21-01-09 21:28:59
Harde band!
Gepost door: xanathos Gepost: 21-01-09 23:56:55
Klinkt een beetje als hardcore eenheidsworst. Niet slecht, maar speciaal absoluut niet...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 23-01-09 14:43:10
Ach... wat is speciaal en waarom zou dat moeten?? Ik luister 100x liever Ramones dan Dream Theater. Als ik in de lijst kijk van top 15 gekozen bands van punx.nl zie ik ook een aantal supergave bands, maar 'speciaal' zijn er maar weinig.

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact