Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Tourverslag All For Nothing

15-02-09 17:16:00 / door mano-revolver / band: All For Nothing / album: All For Nothing - Solitary (2008)

Tourverslag All For Nothing

Eind 2008 ging de Rotterdamse hardcore formatie All For Nothing op pad om hun nieuwste mini-cd 'Solitary' te promoten en dit werd groots aangepakt! De band mocht namelijk tijdens de Europese tour van de uit Boston afkomstige hardcore bands Energy en het legendarische Slapshot verzorgen. De Amerikanen namen de Rotterdammers mee naar Duitsland, Italië, Polen, Zwitserland en natuurlijk naar het eigen Nederland. Nu is het woord aan All For Nothing om ons mee te nemen met hun avonturen doormiddel van dit tourverslag!

 

26.11.2008 ONDERWEG NAAR FRANKFURT

Om de tour te kunnen beginnen moesten we met onze spullen naar het vliegveld Frankfurt Am Main afreizen.

Daar zullen we de nightliner treffen evenals de andere twee bands op deze tour: Energy & Slapshot.

We verlieten Rotterdam om 21.00 uur en kwamen in Frankfurt A.M. aan om 02.00 uur middernacht. We wachtten tot 06.25 op Slapshot en op Energy nog eens een uur langer. De nightliner kwam rond diezelfde tijd aan. We schudden handen, laden de spullen in de trailer, zochten een bed uit en vielen in slaap. De basgitaar van Energy is zoekgeraakt op het vliegveld en Conor (hun bassist) leent zolang die van ons. Op deze tour spelen we weer in Frankfurt en hij hoopt dan zijn basgitaar weer op te kunnen pikken.

 

 

 

 

27.11.2008 SOLOTHURN - KOFMELH, ZWITSERAND

Het duurt een paar uur rijden voordat we aankomen in Solothurn. Hier ontmoeten we ook onze tourmanager  Ronaldo. Na Slapshot hebben te zien soundchecken en te hebben genoten van een lekkere maaltijd openen we de eerste show van deze 18 dagen durende tour. Ondanks dat er maar 80 mensen op de show zijn, krijgen we een leuke respons. We krijgen direct te maken met het eerste probleem op de tour: onze bus heeft 16 bedden, terwijl we met 17 mensen zijn. Ronaldo belt direct om te kijken of er een andere bus kan komen.

 

 

 

28.11.2008 PIEFFE FACTORY, LUCINICO, ITALIE

We hebben eerder in de Pieffe Factory gespeeld op onze Europese tour in 2007. Gelukkig zijn er dit keer meer mensen binnen. Ongeveer 100 Italiaanse hardcore kids kwamen de show bezoeken, waaronder enkele bekende gezichten. We verkochten wat merchandise, drinken een paar biertjes en hangen wat rond met gezellige mensen in Lucinico.

 

 

 

29.11.2008 RIMINI – BOULEVARD CLUB, ITALIE

Deze club ziet er heel gaaf uit. Het doet ons een beetje denken aan de entertainmentplek van een bungalow / vakantiepark. De pizza oven stond al aan toen we naar binnen liepen. Het aankomst eten is in een woord geweldig, maar het restaurant waar de promotor ons later mee naar toe nam voor het avondeten was nog beter. Dit is het beste Italiaanse eten wat we ooit hebben gehad.

Vanavond spelen er nog vier lokale bandjes en daarom dopen we deze avond om tot “Rimini Hardcore Fest”.  

De mannen in Straight Oppostiton spelen en vette show en zelf hebben we ook een goede show. Het enige probleem is dat er een barrière voor het podium staat. Wij haten barierres in kleine clubs. Het verhaal achter de barrière is nog gekker: als de barierre voor het podium staat en iemand maakt iets kapot dan vergoed de club de schade. Als dit niet het geval is draai de band op voor de kosten. Behoorlijk irritant, maar dat zijn de regels. Gelukkig doet de barrière niet af aan het enthousiasme van de kids.  Precies zoals wij het graag zien: stage dives en sing alongs. De afterparty is ook erg cool: Italian Heavy Metal Disco. Italianen verkleed als Mötley Crüe en de DJ die klassieker na klassieker uit de speakers laat knallen. Het weer in Rimini was nog goed te verdragen in een trui en daarom konden we buiten genieten van onze drankjes en goede verhalen.

 

 

 

 

 

30.11.2008 LA GABBIA CLUB – SAN GIORGIO IN BOSCO, ITALIE

Dit is waarschijnlijk de meest luxueuze club waar we ooit hebben gespeeld. Onze merchandise staat naast de Guitar Hero booth. De club zelf is gigantisch net als het podium. We bouwen onze backline op en daarna bouwt openingsband Anger hun backline op voor die van ons. Anger speelt een goede mix van punkrock en pop.

De show werd slecht bezocht ongeveer 50 mensen, hetgeen toch jammerlijk is vooral in zo’n grote club, maar het ergste moest nog komen. Een van de gitaristen van Anger had een beetje te veel gesnoept van het lokale bier en begin behoorlijk irritant te doen tegen iedereen die niet van Italiaanse afkomst was. Hij begon links fascistisch getinte onzin uit te kramen waaronder dat iedereen uit Amerika slecht was. Hij probeerde het eerst bij onze zangeres Cindy. Daarna bij de gasten van Energy en vervolgens is hem vriendelijk gevraagd op te rotten. Niks mis met een paar biertjes, maar je kan ook te ver gaan. Ronaldo gooide hem vervolgens de backstage uit, omdat hij al het bier probeerde te stelen. Hij ging uiteindelijk via de achter uitgang weg. Op het moment dat we onze spullen gezamenlijk weer in de trailer wilden zetten kwamen de gasten van Energy erachter dat ze een Gibson gitaar misten. We probeerden meerdere leden van Anger telefonisch te bereiken, om te vragen of de band hem per ongeluk mee had genomen, maar geen gehoor. Telefonisch werd er aangifte gedaan bij de politie.

 

 

 

01.12.2008 BACKSTAGE – MUNCHEN, DUITSLAND

Na een lange rit door de Alpen arriveren we in München. Het eerste wat we zagen bij het ontwaken was de tourbus van Funeral For A Friend. Al snel kwamen we erachter dat zij dezefde avond in een andere zaal zouden spelen. Het coole hiervan is dat de mannen van de  Cancer Bats hun support act zijn. We hebben met hun in 2007 tijdens de Never Say Die tour. Al snel kwamen we Mike en Liam tegen die ons ook herkenden van de show. De Backstage is een enorm complex en ziet er vet uit! Het uitladen was weer eens wat anders, omdat we met onze spullen helemaal naar de andere kant van het complex moesten komen. Chris van Slapshot kreeg een vorkheftruk in het vizier en klom erop. Good clean fun!! Lollie de geluidsman deed fantastisch werk en zorgde voor een goed geluid. Na de show hingen we wat rond met Cancer Bats drummer Mike onder het genot van bier en goede tourverhalen. Maximum hang out!

 

 

 

02.12.2008  F-HAUS JENA, DUITSLAND

Yes ! We zijn terug in Jena. We houden van deze plaats. In het verleden hebben twee onwijs vette shows gespeeld in een plek genaamd Café Wagner en kijken dus uit naar deze show. Omdat we vroeg arriveerden hadden we tijd om de stad te verkennen, dat is mooi want daar zijn we niet eerder aan toe gekomen. Het F-Haus doet ons veel denken aan een kleinere Paradiso. Energy opent en speelt een goede set. We spelen een harde show en mensen lijken het naar de zin te hebben. In het bijzonder de groep gasten die uit de plaats “Schleiz” komen. Zij verdienen de titel: “Hardest Moshing in Jena on a Weekday “. Ernst en Cindy halen na de show falafel en vinden coole Simpsons goodies: 2 flesjes DUFF bier.

 

 

 

03.12.2008  BLOW UP MAGDEBURG, DUITSLAND

De bedden in de bus zijn zeer comfortabel en we hebben nooit eerder op tour zoveel geslapen. Het is wel even anders als wat we gewend zijn, maar het bevalt goed. Het ritme waarin je zit is anders, omdat je laat gaat slapen en laat wakker wordt. Meestal ontbijten we om vijf uur en het ontbijt is het welkomst eten van de zaal. Normaal rijden we zelf op tour en op die manier krijg je de kans om veel te zien van het landschap. Op deze nightliner kun je alleen op de onderste verdieping naar buiten kijken. Dus op deze tour, waarbij we voornamelijk ’s nachts rijden krijg je niet veel mee van de verschillende landen. De show van vandaag is in een kleine club genaamd Blow Up. 200 tickets werden in de voorverkoop verkocht en wij hebben er zin in. Een kleine club en 200 mensen die op komen dagen out dat betekend een leuke show. Het geluid was niet helemaal optimaal, maar de sfeer wel ! Lokale helden AntiCops spelen een vette set. Uiteindelijk zweten 230 mensen met ons mee en dat is waar we het voor doen!!!

 

 

 

 

04.12.2008 Progresja Warsaw, POLEN

We hebben een lange rit vandaag, want de buschauffeur heeft 30 minuten rust iedere 2,5 uur. Dus een lange rit is ook echt lang. Tribcore, de crew die de show organiseerde, hadden vandaag een 5-jarige jubileum. Ze hadden de show goed geregeld, maar de opkomst viel een beetje tegen. Echter, de mensen die er waren gingen kompleet los bij Slapshot. Het wordt nooit saai om Slapshot te zien spelen. Ze hebben ontzettend veel plezier in het spelen, of zo lijkt het in ieder geval voor het publiek. Soms kun je aan de merchandise verkoop zien dat mensen het optreden zeer waarderen en dit is zo’n avond.

 

 

 

 

05.12.2008 SO36– BERLIN , DUITSLAND

We hebben ontzettend veel zin in de show in Berlijn. We hadden een photoshoot met onze nieuwe vriend Boris op het moment dat we aankwamen in Kreuzberg. We liepen rondom de So36 voor wat goede plekjes en hij maakte prachtige foto’s. Bedankt! We hadden het ons kleiner voorgesteld, maar de zaal is enorm diep! De show werd druk bezocht door zo’n 450 mensen.

Halverwege onze set vond iemand het blijkbaar leuk om een andere gast in de moshpit een klap op zijn achterhoofd te geven. Dit gaat sterk tegen onze opvattingen in. Dit is namelijk een hardcoreshow en mensen dansen in de pit, als je het niet trek ga dan verder naar achter staan. Ga niet zomaar klappen uitdelen aan mensen die in de pit staan en je zogenaamd irriteren. We stopten de show en zorgde dat de vervelende gast vertrok. Make it Count speelde een leuke show! Na de show konden we eindelijk kennismaken met onze nieuwe tourboekster: Ute van MAD. Daniel Bader (Thingamajigger) kwam nog ff backstage buurten en had lekkere cakes meegenomen.

 

 

 

06.12.2008 BUZE – STEENWIJK, HOLLAND

Terug in Nederland! Deze show is verplaatst naar Steenwijk, omdat deze show eigenlijk in het Bolwerk plaats moest vinden, maar die zijn aan het verbouwen. De opkomst viel enorm tegen, want de 200 reserveringen werden niet allemaal opgehaald. Richard zijn vriendin Marjon en onze goede vrienden Peter en Luca kwamen naar de show en het was fijn bekende gezichten te zien. We kregen na de show te horen dat we zo snel mogelijk van bussen zullen wisselen.

 

 

 

07.12.2008 ENSCHEDE ATAK, HOLLAND

De Atak is verplaatst naar een gloednieuw gebouw en het ziet er fantastisch uit. Het ziet er allemaal heel luxe uit en heeft ook nog eens goed geluid. Dit zou een goede zondagavond worden. Veel mensen die meezingen en bewegen.  Extra complimenten voor het eten, een van de betere maaltijden op de tour! Aan het begin van de show kreeg Cindy een migraine aanval. Het kostte haar veel moeite om niet op het podium over te geven.  

 

08.12.2008 – KASSEL ARM, DUITSLAND

De bus staat geparkeerd tegenover een tent die 24 uur per dag falafel en dergelijk voedsel verkoopt. De eigenaar moet gek op ons zijn geweest, want we hebben met 18 man flink wat geld uitgegeven aan zijn eten. De graffiti in gang die leidt naar de zaal ziet er vet uit. Het is inmiddels steeds kouder aan het worden en het duurt even voor de backstage enigszins comfortabel aanvoelt. De club is redelijk klein, maar er zijn genoeg mensen binnen. We hadden tijdens onze set een hoop mensen die meezongen met Cindy die op de vloer moest staan vanwege ruimtegebrek op het podium.  Toen Slapshot begon te spelen explodeerde de tent. We wisselen van bussen vandaag en iedereen krijgt een nieuw bed. Deze bus is nog iets luxer als de eerste en iedereen heeft een eigen bed. We kregen bij de bus ook een nieuwe buschauffeur genaamd “mad” Fred.

 

 

 

09.12.2008 – FRANKFURT -NACHTLEBEN, DUITSLAND

Wij komen uit Nederland en houden van koffie! Deze show vindt plaats onder een koffiebar. Dus belangrijke zaken eerst: 3 koffie en 2 cappuchino. Onze nieuwe merchandise hadden we op laten sturen naar de zaal en gelukkig is het allemaal aangekomen. Het was een leuke show. We verkochten ene hoop shirts en de MCD/ 7 “ worden goed ontvangen. We moesten douchen in een hotel verderop. Verdwaald sjokten we door een hoerenbuurt op zoek naar het hotel.  Het bleek slechts 5 minutjes lopen, terwijl wij er ongeveer 20 minuten over deden. Morgen gaan we naar Bremen en wij kijken er naar uit! Eerst moest de buschauffeur de bus in een bocht achteruit rijden. Het was niet gemakkelijk (dat heeft het halve nachtleven van Frankfurt kunnen zien), maar uiteindelijk is het hem toch gelukt.

 

10.12.2008 – BREMEN SLACHTHOF, DUITSLAND

Vanavond hadden we Curb Bite als support act. Dit is de nieuwe band van onze vrienden uit de band Give. Het gebouw waar we spelen is een oud slachthuis. Veel gezellige mensen. Bauke van het label Swellcreek kwam even buurten, dus was het tijd om eens ouderwets bij te kletsen. Nadat de zaal leeg liep was het tijd voor ons om te vertrekken. In de lounge area hangen twee flatscreen tv’s, maar die zijn niet aangesloten. Ernst “the mechanic man” wist er een aan de praat te krijgen en we konden met zijn allen lachen om Dirty Sanches. Halverwege de dvd komt de buschauffeur boos de lounge in stampen. Hij begint te schreeuwen dat als we hem niet laten slapen het hem niet kan schelen als hij ons dood rijdt, want hij gaat toch al dood aan teelbalkanker. Wat zijn dit nou weer voor uitspraken?!!

 

 

 

 

 

11.12.2008 – ZEDWITZ /HOF- FERNVERKEHR, DUITSLAND

De promoter vertelde ons dat HOF een “rockcity” is en hij heeft gelijk. Het sneeuwt wel in Rockcity en de club is ook steenkoud van binnen. Morgen is het een feestdag in dit gedeelte van Duitsland dus komen er een hoop mensen opdagen. Ook onze vrienden uit Schleiz. Die gasten weten wel hoe een hardcore show moet gaan. Stage dives en High fives. Top !. We hebben een korte rit voor de boeg. Choke en Mark van Slapshot vertellen ons dat ze van de bus chauffeur hebben gehoord dat er ratten in de bus zitten. Moet wel ons geheimpje blijven want als Chris de bassist hier achter komt zet hij geen voet meer in de bus. Er worden al plannen gemaakt om zo snel als mogelijk weer van bus te wisselen

 

 

 

12.12.2008 CHEMNITZ – AJZ, DUITSLAND

Toen we wakker werden leek Chemnitz wel een ansichtkaart: Alles onder de verse sneeuw. Mad Fred de buschauffeur is al weer aan de gang en loopt  alleen buiten in het Duits te gillen over ontbijt. De club ziet er goed uit: Compleet met Skate en BMX baan, alles onder de sneeuw. De backstage is de beste die we tot nu toe gehad hebben. Alles wat je kan bedenken ligt hier op tafel. En na het karige eten wat we gister kregen is dit een aangename binnenkomer. Wat ook karig was in Hof waren de douches. Die van de AJZ maken dus over uren. Langzaam komen we er achter dat we nog maar 2 data te gaan hebben en de gedachten aan werk en school brengen even de sfeer omlaag. Gelukkig zijn onze vrienden uit Schleiz er wederom en er wordt weer op zijn Duits meegezongen en gemoshed. Wat vet om mensen jouw nummers te zien zingen. De zanger van Energy, Tank, merkt dat zijn bed nat is: de bus is lek… Slapshot is het gezeik met de bus nu goed zat en we besluiten om in Oberhausen de bus te lozen en met 2 kleine busjes naar Rotterdam te rijden. Mad Fred weet nog van niets.

 

 

13.12.2008 Oberhausen – Turbininenhalle - Persistence tour, DUITSLAND

Over “gekke” Fred gesproken: die besloot halverwege de rit nog effe een tukje te doen van 3 uur. Hierdoor lopen we dus GIGANTISCH achter op schema. Bedankt lul. Als we de Turbinnenhalle binnen komen zetten merken we gelijk waarom het HALLE heet: Wat een zaal. 3000 man en hij is nog niet vol. Bij binnen komst is Sick Of It All aan het soundchecken. Super cool om dat te zien. Aardige lui. Dit wordt onze grootste show tot nu toe en als we om 16.45 het podium op lopen staat er 1500 man geduldig te wachten. Ondanks de vermoeidheid van de afgelopen dagen geven we vol gas. Het publiek gaat goed mee en dat merken we op het podium ook. Het geluid is super en we geven een goede set. Bij de merch tafel is het een drukte van belang. Nieuwe Duitse vrienden, bekende Duitse en Nederlandse vrienden en een hoop lege bierflesjes. Ook ontmoeten we Marc van MAD. Een super grote en vriendelijke Duitser. Na de show hoppen we over in twee kleine busjes. Nog even wat te eten scoren en dan op naar het hotel voor een kleine 4 uurtjes rust.

 

 

 

 

  

14.12.2008  ROTTERDAM – BAROEG, HOLLAND

De laatste dag van de tour in onze eigen stad, geweldig!. Ongeveer 150 mensen vullen de zaal van de Baroeg. Vrienden, familie en het is heel fijn ze weer te zien. Slapshot is inmiddels op een enkeling na ziek geworden. We maken aan het einde van de show een groepsfoto en nemen afscheid van elkaar.

Ondanks dat we balen dat de tour moet eindigen hebben we het enorm naar onze zin gehad. Bedankt Slapshot, Energy, Marc, Ute & iedereen van MAD, de mensen van de zalen en iedereen die naar de shows is geweest. Dit is zeker een ervaring die we nooit meer zullen vergeten! Thx!!!

 

 

All For Nothing


Reacties

Gepost door: tom Gepost: 15-02-09 18:25:09
Leuk verslag. Lijkt me echt mega relaxed om met een nightliner op tour te zijn.
Gepost door: pureandsimple Gepost: 16-02-09 09:40:24
Iedere dag Slapshot zien?!! Mooier wordt het leven niet ;-)
Gepost door: xreventesx Gepost: 21-02-09 13:08:43
Veeeeet tourverslag:)

© copyright 2002 - 2020 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact