Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Accelerators touren Nederland in een dag!

20-03-09 13:47:00 / door pureandsimple / band: The Accelerators / album: The Accelerators - S/T (2009)

Accelerators touren Nederland in een dag!

Nadat op 6 maart de release van ons debut album (CD/LP) is gevierd in de WATT in Rotterdam is het een week later, op zaterdag 14 maart, tijd voor een rondje instore shows in een zestal platenzaken verspreid door het land. Als afsluiter van de dag dan ook nog een optreden in Wageningen met The Real Danger. 7 shows in 1 dag dus. Een verslag van dit dwaze plan.

 


9:30 Dordrecht @ VelvetMusic

Het plan om 8 uur te vertrekken kan als vrij snel in de koelkast. Marlon heeft zich verslapen en moet wakker gebeld worden. Toch komen we nog ruim op tijd in Dordt aan. Hier zien we tot ons grote genoegen zowel plaat als CD al in de winkel liggen. Er wordt getest hoe we het snelst kunnen uitladen en opbouwen. Een erg lekker begin totdat we erachter komen dat we het drumkleed zijn vergeten en dat de microfoons van Sander en Ox onder stroom staan.
Gelukkig mogen we van de aardige gasten van de Velvet hun deurmat lenen, voor de rest van de dag zelfs! Sokken worden om de microfoons gebonden en de show kan beginnen. Het gaat erg lekker, 4 nummertjes spelen en klaar. Naast enkele vrienden komen er ook redelijk wat mensen binnen lopen tijdens de show om ff een paar nummertjes mee te pikken. Voor half tien ’s ochtends, verreweg onze vroegste show ooit, valt het ons allemaal geenszins tegen. Next stop Delft!

11:00 Delft @ VelvetMusic
Delft in zo’n stad waar je niet gemakkelijk met de bus het centrum in komt. Nadat we vriendelijk gevraagd hebben of de paaltjes naar beneden mogen zodat we voor de winkel kunnen parkeren word ons verteld dat dit slechts mogelijk is tot 11.00 uur. Fucked up! Dit betekent dat we straks bij het inladen van de bus een behoorlijk eind moeten lopen met alle instrumenten, backline en P.A.
Na het opbouwen word het eerste biertje van de dag op de toonbank gezet door de wederom aardige mensen van de Velvet! De show kan beginnen. Wederom 4 nummers, dezelfde als 1,5 uur eerder in Dordt. Dit loopt wel zo. Ondertussen worden er door de crew sigaretten en drinken gehaald. Veel speling is er qua tijd echt niet. Na de prima verlopen show mogen we nog een cd’tje uitzoeken in de winkel (Sublime, G’n’R, Weezer, Prodigy). We verkopen zelf ook nog een paar platen. Op naar Leiden.

12:15 Leiden @ Plato
Doordat het inladen wat langer duurde in Delft moest er snel gewerkt worden in Leiden. Binnen 10 minuten zijn we ready to rock in de Plato en kunnen we aan instore # 3 beginnen. Er zijn wat mensen uit Dordrecht gereisd naar Leiden om ons nogmaals te zien en al snel loopt de Plato vol.
Na de show word er weer snel in de regen ingeladen. We bedanken de gasten van de winkel voor de heerlijke broodjes om dan zo snel mogelijk door te karren naar Tilburg. Als dat maar goed gaat.


14:15 Tilbug @ Sounds

De reis naar Tilburg duurt wat langer dan gepland en zo wordt het schema toch wel erg krap. Aangekomen in Tilburg staan we 150 meter voor de platenzaak voor een wegversperring. Nice… We verspillen een kwartier kostbare tijd om toch te proberen voor de Sounds te kunnen parkeren, helaas. Toch weer door de regen met de hele zooi. Uiteindelijk staan we om 14:40 klaar. We spelen onze nummers, wat vriendelijk mensen van de winkel en het publiek helpen ons met het inladen en we krijgen zelfs nog een kratje bier mee voor de moeite. Snel door naar Eindhoven.

15:30 Eindhoven @ Bullit
Met een kwartier vertraging komen we aan in Eindhoven. Toch weer wat tijd ingehaald dus. In de Bullit, een flinke gitaar speciaalzaak, hebben ze alvast een backline voor ons klaar hadden gezet. Dit incl. elektrisch drumstel. We pluggen onze gitaren in om op het hoogste podium te spelen wat we ooit gedaan hebben. Veel mensen waren er niet dit keer maar leuk was het wel. Onderin de zaak is ook nog een kleine CD shop. We verkopen 5/6 CD’s aan de eigenaar en weg zijn we. De laatste instore in Venlo wacht.

16:45 Venlo @ Sounds
We zijn de straat van de Bullit nog niet uit of we staan al in de file. En wat voor een. Al snel loopt de vertraging op naar drie kwartier. De Sounds in Venlo wordt gebeld en ze gaan er mee akkoord wat langer open te blijven. Ze hebben in de Sounds in Venlo vandaag 3 instore shows waaronder een van Marieke Jager en er blijken aardig wat mensen te zijn. Een half uur later zijn we echter nog geen 100 meter verder en dus moet tot onze grote teleurstelling worden besloten de show in de Sounds te cancellen. Fuck. Zijn we met de finish in het zicht dan toch gestrand? Velen hadden ons voor gek verklaard: “Dat gaan jullie nooit allemaal redden” “Hebben jullie een helikopter gehuurd” etc…


18:25 Venlo @ De locomotief

Wat moeten we nu dan? We gaan hoe dan ook die 7 shows halen vandaag! Er wordt rond gebeld en na een paar telefoontjes blijken we terecht te kunnen in Café de Locomotief, in dezelfde straat als de Sounds. Het personeel van de Sounds verspreidt het nieuws onder de mensen die staan te wachten en iets voor half zeven gaan we het podium op in de Locomotief. Geen instore maar show nummer 6 is een feit. We spelen hier een iets langere set. Het is wel fijn weer in een cafe te spelen, toch een wat vertrouwdere omgeving dat een winkel en een mooie opwarmer voor de show van vanavond in Unitas. De show wordt enthousiast ontvangen, zelfs de café baas koopt een cd’tje en een plaat die hij meteen na de show in zijn geheel opzet.

22:00 Wageningen @ Unitas
Na de leuke show en een aantal biertjes in Venlo rijden we nog even langs de MacDope (20 minuten achter tientallen Duitsers wachten voor een halfje honing hash, het efficiënte gedeelte van de dag zit er wel op) en gaan we op weg naar de laatste show van de dag. Binnen een uurtje zijn we in de Unitas in Wageningen waar we hangen met onze punk rock vrienden van The Real Danger.
Zo’n dag blijkt er toch behoorlijk in te hakken en we spelen een niet bepaald optimale, maar ondanks de vrijwel lege zaal toch leuke, show. The Real Danger doen daarna hun ding en erg goed zelfs! Na nog wat biertjes en napraten is het tijd om deze toch erg succesvolle dag af te sluiten en na huis te gaan.

Al met al een geslaagde operatie. Behoorlijk wat CD’s en LP’s verkocht, zowel aan publiek als aan de winkels zelf. De dag was zo voorbij, toch net een tour maar dan maar 1 dag. Het belangrijkste is, we hebben het gehaald. 7 shows op 1 dag. Punk Fuckin’ Rock!

 

 

 


Reacties

Gepost door: manchurian Gepost: 20-03-09 18:14:14
mooi verslag, en beetje jammer dat het in de sounds niet doorging.
ik wist gelukkig op tijd dat het niet doorging in de sounds maar wist de reden niet haha.
Gepost door: manchurian Gepost: 20-03-09 18:15:21
mja tweede post dan maar, wilde eigenlijk zeggen dat het een cool idee was om zo een dagje door de platenzaken te touren, dat zouden wat meer bands moeten doen :P
Gepost door: pureandsimple Gepost: 21-03-09 10:46:49
Mooi actie, mooi stukkie leesvoer! Ik denk dat ik het extra tof vind omdat juist niet zoveel bands dit doen.
Gepost door: aardappelanders Gepost: 23-03-09 01:18:13
echt mega gaaf dit. als ik zulke dingen lees word ik altijd een beetje jaloers ;-)
Gepost door: xanathos Gepost: 23-03-09 11:26:04
Dit is altijd goeie promotie voor nieuwe bands en de platenzaken. Ik zeg; dit moet meer gebeuren... :)
Gepost door: rosrock Gepost: 07-05-09 23:29:25
Echt een gave band, met deze cd zijn ze nog wat harder en sneller geworden! iig, ze komen ook op RosRock dit jaar, Neerlands beste Punk/Rock Festival: http://www.rosrock.nl

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact