Punx.nl grotendeels gearchiveerd, lees hier verder.

Bulemics interview

31-03-09 21:58:00 / door pureandsimple / band: The Bulemics / album: The Bulemics - ... Still Too Young To Care (2007) / concert: 14-04-09 - The bulemics (usa), karel anker & de joden - Stage, The - Arnhem

Bulemics interview

Binnenkort komt er een bandje door Nederland razen genaamd The Bulemics. Liefhebbers van GG Allin, Antiseen of Nashville Pussy zullen zeker even moeten komen buurten, want de band is errug goed. The Stage in Arnhem biedt trouwens gratis kaartjes aan via punx.nl voor deze show, waar ook Karel Anker zal komen blazen, en aangezien ik nog het een en ander moest regelen voor die show besluit ik ook maar meteen een interviewtje af te nemen met zanger Gerry Atric. Helaas heeft de man haast en wil hij de kosten van het gesprek zo laag mogelijk houden. Uiteindelijk zal de rekening er alsnog niet om liegen volgens mij, maar dat ter zijde. Hier een korte introductie van de band.

Wanneer zijn The Bulemics ongeveer begonnen?
Op onze middelbare school besloten Gabe en ik dat we GG Allin's 'Don't Talk To Me' wilden spelen tijdens een of andere talent-show. Het zoog werkelijk aan alle kanten, maar het was wel de dag dat The Bulemics geboren waren.

Wat wilden jullie bereiken met de band? (behalve dan die talent-show winnen?)
We bereikten er toen geen ene flikker mee en tegenwoordig niet veel meer! We wilden gewoon lol hebben en voor de rest heb ik schijt aan alles en iedereen. We gaan nooit rijk worden van deze band of beroemd worden of wat dan ook. Bij ons draait alles om ouwehoeren en zuipen. Een nobele taak desalniettemin!

Heeft het feit dat jullie uit Texas komen nog invloed op jullie muziek?
Ik weet het eigenlijk niet. Ik denk uiteindelijk van wel, maar of we anders zouden klinken als we uit een andere stad zouden komen weet ik eigenlijk niet. Austin was heel anders toen wij begonnen met onze band dan dat het tegenwoordig is. Tegenwoordig is de stad hip en trendy geworden. Ik weet ook niet wie dat bedacht heeft? Begrijp me trouwens niet verkeerd! Ik zou nergens anders willen wonen dan hier, maar het was vroeger echt een stuk cooler.

Op 'Still Too Young To Care' Staan een flink aantal covers op (onder andere Antiseen, Candy Snatchers en Dolly Parton) Hebben al die bands invloed gehad op de Bulemics?
Hell yeah!! We zouden sowieso geen cover spelen van een nummer dat we niet cool vinden. Je ziet wel eens bands een 'eigen draai' geven aan een nummer wat eigenlijk extreem kut is. Wij doen daar niet aan mee. Al onze covers zijn een soort van ode aan die desbetreffende band.
We hebben allemaal hele grote platenkasten met heel verschillende stijlen muziek erin en uiteindelijk beïnvloed iedere band je in meer of mindere mate. Het moet natuurlijk allemaal wel als Bulemics klinken, maar er hebben genoeg 'aparte' covers bij ons op de setlist gestaan door de jaren heen.

En anders speel je die met een van je side-projects, toch?
Dat kan natuurlijk ook nog... Maar The Bulemics is en blijft nummer 1 voor alle bandleden. “Fuck all the other shit!”

Hoe zijn jullie trouwens aan die platencontracten gekomen?
Sal, van Electric Frankenstein, gaf een demo van ons aan Junk Records en aan Man's Ruin Records. Ik wist daar verder niets vanaf, maar een paar dagen later kregen we post van beide labels dat ze wel wat met ons wilden doen. Uiteindelijk zijn zij de labels geworden die onze eerste platen uitbrachten. Sal is trouwens een supercoole dude! Die man ademt werkelijk rock'n'roll.

En hoe kwam je in contact met Scarey Records?
Carlo nam contact op met ons toen hij in de States was. Na wat stoere verhalen en een paar pilsjes kwamen we op het idee om de Product of America 7” op zijn label uit te brengen. Carlo komt nog geregeld langs hier en we hebben altijd extreem veel lol. Ik kijk dan ook uit om met hem het Europese vasteland plat te gaan touren. Dat moet wel wild worden!

Jullie hebben al flink wat materiaal uitgebracht, maar ik heb vernomen dat er binnenkort weer een plaat aan zit te komen?
We zijn van plan om rond juni/ juli weer de studio in te duiken. We hebben al flink wat tracks geschreven dus dat moet verder goed gaan. De werk-titel tot nu toe is Corrupting the Youth. “It's gonna be a motherfucker!”

Ik neem aan dat er weer een schaars geklede/ bebloede dame op de hoes staat?
Fuck yeah! Behalve die chick van ''...still to young to care'', zijn het trouwens allemaal wijven die we kennen hier uit Austin. We doen trouwens niet aan discriminatie, op welk niveau dan ook, dus als er een paar Hollandse dames op de cover willen komen van een plaat van ons dan kunnen ze altijd even contact zoeken met ons. Je moet wel lekker zijn dan natuurlijk.

Ik heb gehoord dat jullie in een klein kutbusje gaan touren. Heb je d'r al zin in?
Tuurlijk! Ik kijk vooral uit naar het blazen van Appetite for Destruction' van Guns n' Roses terwijl we kilometers maken over de Duitse snelweg terwijl we door alles en iedereen voorbij gereden worden. Ook zijn trouwens de eerste twee platen van Motley Crue uitstekende albums om te draaien wanneer je op tour bent!

Duidelijk toch wel de oude shit dus?
Ik ben echt een 'retro geek'. Ik heb weinig kaas gegeten van de bands die vandaag de dag spelen om heel eerlijk te zijn. Het is echt al heel lang geleden dat ik een plaat gekocht heb van een nieuwe band en deze ook daadwerkelijk thuis gedraaid heb. Ik weet niet of het terecht is of niet, maar ik heb al sinds lange tijd geen band gehoord die echt iets deed waar ik helemaal door weggeblazen werd. Als ik iets zou moeten noemen dan ga ik voor 13th Victim, uit Austin, omdat het goede vrienden van me zijn. Verder kan ik wel 1001 bands opnoemen die essentieel zijn voor de liefhebber van rock'n'roll of punk van voor 1990.

Ga je nog wat missen uit Austin als je in Europa bent?
Nee hoor! Ik heb er fukkin' veel zin in om een tijdje weg te zijn uit Austin, maar het voelt waarschijnlijk na een paar weken ook wel weer heel goed om thuis te komen.

Verder nog iets?
Nwehh... Behalve dan: HAIL SATAN!!!!! (en flikkert de telefoon erop)

 

http://www.myspace.com/thebulemics
http://www.myspace.com/thebulemics
http://www.myspace.com/thebulemics


Reacties

Gepost door: zeroboys Gepost: 01-04-09 01:27:37
13th victim een keer live gezien in austin, was vet, toffe gasten ook.
Gepost door: gwinny Gepost: 01-04-09 17:59:11
<img src=http://i145.photobucket.com/albums/r208/gwinny6666/Bulemics-EuroTour09DUTCH.jpg>
Gepost door: pureandsimple Gepost: 01-04-09 19:00:31
http://www.punx.nl/prijsvraag_new/prijsvraag.php?pv_id=161

HUPSA! Prijsvraog!!!
Gepost door: paddock Gepost: 09-04-09 03:54:05
13 april TERRORISEREN ze EDE!!! Om vervolgens de dag erna Arnhem te naaien!!!!

Dus check ze in beide plaatsen!!!
Gepost door: tim Gepost: 23-04-09 17:24:00
Beetje jammer dat ze dan niet komen...
Gepost door: pureandsimple Gepost: 27-04-09 18:01:42
dat maakt voor het interview verder natuurlijk weinig uit... Maar idd jammer
Gepost door: thepaddockede Gepost: 28-04-09 19:44:29
bulemics rules!!!!!! maar even om iets uit de lucht te helpen, dat the bulemics niet naar arnhem gekomen zijn is niet eens hun schuld geweest!!!!!
De motor van de tourbus had het begeven bij the paddock voor de deur dat was op de 13e we hebben de volgende de dag de garage gebeld en het was niet meer te fiksen, dus wij met spoed 2 auto's gereld voor de jongens en een paarden trailer voor de spullen.

We hadden al een foontje gepleegd naar arnhem voor het geval het iets uit zou lopen, uit eindelijk staan wij om kwart over 4 klaar om te vertrekken krijgen we een telefoontje dat hun optreden gecanceld is om dat er te weinig animo voor was (terwijl ze pas rond 8 of 9 zouden beginnen als het niet later was ) dus a : niet hun schuld en b: hoe kan je dat nou weten om 4 uur dat er niemand komt om 8 uur !!!!!!!!!

En als klap op de vuurpijl moesten ze ook nog maar even een andere slaapplek regelen want degene bij wie ze zouden crashen konden ze ook niet terecht want die moest de volgende dag werken.

Sorry ik sta 100 pro achter de bulemics ik heb 2 super dagen gehad zijn echt gewedige gasten ze zijn bij mij blijven slapen boven het cafe en alle dagen feest met hun hoor.

m.v.g.
debora van the paddock

© copyright 2002 - 2024 Punx.nl - Gebruikersovereenkomst - Contact